Beloopbaar glas plaatsen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Beloopbaar glas

Beloopbaar glas zorgt voor een prachtig ruimtelijk effect in uw woning of bedrijfspand. Wat denkt u bijvoorbeeld van moderne traptreden van glas of een glazen vloer? Beloopbaar glas zorgt niet alleen voor een gevoel van meer ruimte, maar ook van meer lichtinval. Denk hierbij aan een beloopbare glasplaten op het dak van uw dakterras.

Start gratis offerteaanvraag!

Het plaatsen van beloopbaar glas op maat vereist veel vakkennis en ervaring. Schakel daarom een gespecialiseerd glasbedrijf in! Bel naar 085 500 9976 voor direct contact. Of vul het offerteformulier in gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Hoe wordt beloopbaar glas gemaakt?

Een constructie met beloopbaar glas wordt samengesteld met diverse geharde en ongeharde glasplaten met folie. Hiermee wordt een dik veiligheidsglas gevormd. Doordat de glasplaten met meerdere folielagen wordt samengesmolten ontstaat er een enorm sterke constructie. Speciaal gemaakt om een behoorlijk gewicht te houden.

Mocht er een breuk ontstaan dan is het niet mogelijk om er doorheen te zakken. De folielagen zijn erg sterk en ondanks breuken behouden ze voldoende draagkracht om alsnog veel gewicht te dragen.

De voordelen van beloopbaar glas

Wilt u een moderne en ruimtelijke uitstraling? Kies dan voor een constructie met beloopbaar veiligheidsglas! Beloopbaar glas is zeer sterk, zorgt voor meer lichtinval en ziet er stijlvol uit. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk.

De belangrijkste voordelen van beloopbaar glas:

 • Moderne en ruimtelijke uitstraling
 • Zeer sterk materiaal
 • Glas laat veel licht door
 • Verkrijgbaar in transparant, semi-transparant en mat

beloopbaar glas

Wat zijn de toepassingen van beloopbaar glas?

Er zijn allerlei mogelijkheden om beloopbaar glas toe te passen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een glazen trap of een glazen vloerconstructie in een kantoor of woning. Ook voor een loopbrug wordt beloopbaar glas vaak toegepast. Meer licht in uw veranda of uitbouw creëert u met een glasdak. U leest hieronder meer over de toepassingen.

De dikte van het glas dat u nodig heeft, is afhankelijk van de toepassing waar u het voor wilt gebruiken. Hoe dikker het glas is, hoe meer gewicht het kan dragen per vierkante meter. Zo kan een glasplaat van 34 millimeter glasdikte een gewicht dragen van 85 kilo per m².

Beloopbaar glasdak

Een glasdak zien we buiten zowel bij woningen als kantoorpanden. Denk hierbij aan een glasdak op serre, een glasdak voor een veranda of een lichtstraat. Ook wordt het vaak gebruikt in een uitbouw. Door een aantal dakramen met beloopbaar glas te plaatsen in de veranda, kunt u een dakterras maken op het dak van de veranda.

Een beloopbaar glasdak wordt voornamelijk buiten toegepast op daken waarbij meer licht in de ruimte eronder nodig is, bijvoorbeeld bij een veranda of uitbouw. Het glasdak zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect en meer lichtinval, maar ook voor een mooi uitzicht.

Glazen dakterras of glazen balkon

Heeft u buiten een dakterras of balkon, maar wilt u graag meer licht in de kamer onder het dakterras? Door het plaatsen van een glazen dak buiten met beloopbaar glas, creëert u veel lichtinval. Bovendien ziet het er erg mooi uit.

De glasplaten voor het terras of balkon worden vlak in de vloer verwerkt, er zijn dus geen opstaande randen. Dit geeft een mooi strak effect. Het is mogelijk om buiten een transparante glazen dakterras of balkon te laten plaatsen, maar semi-transparant of gehele ondoorzichtig zijn ook een optie.

Glazen trap

Een glazen trap ziet er zeer exclusief en modern uit. Het past zowel in een trendy interieur, maar ook in een klassiek interieur als modern element. Glazen trappen passen zeer goed in lichte ruimtes of waarbij veel ruimtelijkheid gewenst is.

Belangrijk is dat een glazen trap veilig is, duurzaam en slijtvast. Beloopbaar glas is daarom zeer geschikt. Dit geharde en gelaagde glas gaat lang mee en is zo goed als onbreekbaar.

Glazen trappen zijn in standaardformaten verkrijgbaar, zowel recht, gedraaid als een wenteltrap, maar ook op maat.

Beloopbaar glas in een winkelpand

Bestaat uw winkel uit meerdere verdiepingen? Door een stuk beloopbaar glas als vloer te plaatsen, creëert u een lichtdoorgang en een gevoel van meer ruimte. Ook een glazen trap wordt vaak toegepast in winkelpanden, vanwege de luxe uitstraling.

Glazen wanden, vloeren en trappen moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. De glaszetter weet hier alles van en geeft u deskundig advies. Breng daarnaast altijd een anti-slip coating aan om uitglijden te voorkomen van uw klanten.

Glazen vloeren in kantoren

Meer licht in ruimte? Kies voor een glazen vloerconstructie in uw kantoor! Met een beloopbare glazen vloeren verbindt u verschillende verdiepingen met elkaar en wordt het licht en de ruimte optimaal gebruikt. Soms denken mensen dat een glazen vloerconstructie eng is of niet veilig, maar dit is zeker niet het geval.

Voor vloeren wordt gebruik gemaakt van gehard glas dat is samengesteld uit drie lagen met folie. Met een krasvaste bovenlaag blijf de glazen vloer constructie langer mooi zonder lelijke krassen. Er is ook glas met een anti-sliplaag om uitglijden te voorkomen.

beloopbaar glas plaatsen

Beloopbaar glas op maat

Beloopbaar glas wordt bijna altijd op maat gemaakt. Omdat het meestal gaat om unieke gevallen, is dit glastype niet in allemaal standaardformaten te koop. De glaszetter bespreekt eerst met u uw wensen en eisen en bekijkt wat er mogelijk is. Ook meet hij alles goed op, zodat de juiste maten glasplaten besteld worden. Doordat beloopbaar glas op maat gemaakt wordt, zijn de levertijden vaak ook langer dan voor standaardglas.

Beloopbaar glas plaatsen?

Neem contact op via een gratis offerte en ontdek de mogelijkheden!

Wat zijn de prijzen van beloopbaar glas?

Beloopbaar glas wordt bijna altijd op maat gemaakt. Omdat het meestal gaat om unieke gevallen, is dit glastype niet in allemaal standaardformaten te koop. De prijs per m² glas met een glasdikte van 25 millimeter begint vanaf €350,- en de prijs per m² voor dikker van 34 millimeter begint vanaf €440,-. Hoe dikker het glas, hoe hoger de prijs per m².

Gemiddeld kost een glaszetter tussen de €35,- en de €45,- per uur of hanteert hij een prijs per m² van €45,- tot €75,-. Bij projecten met beloopbaar glas wordt echter meestal gesproken van een vaste totaalprijs voor het gehele project. Vaak kost het plaatsen van beloopbaar glas meer tijd dan bijvoorbeeld een raam. Het plaatsen is namelijk zeer nauwkeurig werk vanwege de veiligheid en de toepassing.

Kosten beloopbaar glas 2024

Dikte beloopbaar glas Prijs per m² (incl. btw)*
25 mm Vanaf €350,-
29 mm Vanaf €410,-
34 mm Vanaf €440,-
40 mm Vanaf €610,-
49 mm Vanaf €860,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m² inclusief btw, excl. montage. Benieuwd naar de exacte prijs inclusief het plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een scherp geprijsde offerte aan.

Waar zijn de totale kosten van afhankelijk?

De totaalprijs voor beloopbaar glas wordt beïnvloed door vele factoren. De belangrijkste factoren zijn de glasoppervlakte, hoe dik de glasplaat is en de montage door een glaszetter. Ook de toepassing is van invloed op de prijs per m². Zo is het monteren van een glazen traptreden door een glaszetter vaak meer werk dan het plaatsen van een glazen vloer constructie. Ook eventuele extra opties, zoals een antislip-laag of speciale bovenlaag tegen krassen, hebben invloed op de uiteindelijke totaalprijs.

Deze factoren zijn van invloed op de totaalprijs:

 • Glasdikte
 • Oppervlakte
 • Montage
 • Toepassing
 • Extra opties

Op zoek naar een origineel element voor uw woning of bedrijfspand?

Kies dan voor een beloopbare glazen vloer! Vraag een gratis offerte aan.

Glas dikte berekenen

Om de glasdikte te berekenen, is de toepassing belangrijk. Het glas moet namelijk dik genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen. Daarnaast is ook het glasoppervlak van invloed op het berekenen van de glasdikte. Hoe groter het oppervlak, hoe dikker de glasplaat moet zijn. Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor het berekenen van de glasdikte.

Zelf de dikte berekenen? Voor een glazen vloer op maat van 1 tot 2 vierkante meter moet de vloer minstens 34 millimeter dik zijn. Deze vloerdikte geeft aan dat de vloer ongeveer 85 kilo per vierkante meter kan dragen. Is het vloeroppervlak groter, bijvoorbeeld 2 tot 2,5 vierkante meter? Dan is 40 millimeter glasdikte nodig. Voor winkelpanden wordt meestal een dikkere vloer geadviseerd, omdat er veel overheen gelopen wordt bij drukte.

Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie.

Toepassing in: Max. oppervlakte Benodigde dikte beloopbaar glas *
Woningen Tot 1,0m² 29 mm
Van 1,0 tot 2,0m² 34 mm
Van 2,0 tot 2,5m² 40 mm
Kantoren Tot 2,0m² 34 mm
Van 2,0 tot 2,5m² 40 mm
Winkelpanden Tot 1,0m² 40 mm
Van 1,0 tot 2,5m² 49 mm

*Let op: de genoemde diktes betreffen een indicatie. Laat een glasexpert altijd een dikte berekening uitvoeren, voordat u beloopbaar glas laat plaatsen. Een gratis en scherp geprijsde offerte hiervoor vraagt u gemakkelijk aan via het offerteformulier.

Hoe wordt beloopbaar glas geplaatst?

De montage is afhankelijk van de toepassing. Zo vereisen glazen traptreden op maat een andere montagemethode dan een glazen loopbrug. Laat de op maat gemaakte glasplaten altijd plaatsen door een erkende glaszetter. Beloopbaar glas plaatsen vereist namelijk veel vakkennis en ervaring.

Voor vloerglasplaten of beloopbaar dak is er altijd een vierzijdige ondersteuning nodig. Dit betekent dat de glasplaat aan alle vier zijdes ondersteund wordt door de constructie. Daarnaast is er een opleg van minstens vijf centimeter per kant nodig. Een opleg van vijf centimeter houdt in dat de glasplaat aan elke kant vijf centimeter op de constructie rust.

Opties bij een glazen vloer?

U hebt de keuze uit verschillende extra opties bij de aanschaf van een glazen vloer.

Kies bijvoorbeeld voor een unieke kleur of patroon. Of laat u bedrijfslogo in de constructie zandstralen! Glazen vloeren worden vaak voorzien van een antislip laag.

Belangrijk is om de juiste glasdikte te laten berekenen, zodat de glazen vloer veilig is.

Lees hieronder meer over de opties.

Antislip laag aanbrengen

Wanneer een glazen vloer of traptreden nat worden, kan het zeer glad worden. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Met een antislip-laag voorkomt u uitglijden. Er wordt dan een dun laagje antislip op de op maat gemaakte glasplaat aangebracht. De kosten zijn afhankelijk van het type antislip en de bewerking.

Meerdere kleuren mogelijk

Beloopbaar glas op maat is verkrijgbaar in een transparante, semi-transparante en ondoorzichtige uitvoering, maar ook in verschillende kleuren. Tijdens het produceren van de glasplaten worden er kleurpigmenten toegevoegd, waardoor de glasplaat een kleur krijgt. Alle kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs.

Patroon laten aanbrengen

Het is mogelijk om op maat gemaakt beloopbaar glas te laten bewerken met een patroon. Het patroon wordt er meestal op gezandstraald. Patronen geven een mooi effect en daarnaast ziet u niet alle vuiltjes die op de vloer liggen. Houd wel rekening met hogere prijzen voor het aanbrengen van een patroon.

Waarop letten bij beloopbaar glas?

Bij de aanschaf van op maat gemaakt beloopbaar glas moet u op een aantal zaken letten. Zo is er een bepaalde glasdikte nodig. Hiervoor moet u onder andere weten wat het glasoppervlak wordt en hoeveel gewicht de glasplaat moet dragen. Schakel daarom altijd een gespecialiseerde glaszetter in voor het bestellen van het juiste beloopbare glas en laat het vervolgens op maat maken. U vindt snel en eenvoudig een geschikte glaszetter via het offerteformulier.

Vraag de volgende vragen aan uw glaszetter:

 • Welke glasdikte is er nodig?
 • Wat zijn de eisen voor de constructie?
 • Hoeveel gewicht moet de glasplaat dragen?
 • Welk onderhoud is er nodig?

beloopbaar glas kosten

Vrijblijvende en kosteloze offerte voor beloopbaar glas

Wilt u een mooie glazen vloer in uw kantoor- of winkelpand laten plaatsen? Bent u van plan om een glazen beloopbaar dak op maat te laten plaatsen op het balkon? Of wilt u juist elegante en unieke glazen traptreden in uw woning? Dan heeft u speciaal beloopbaar glas nodig! Dit glastype wordt gemaakt van verschillende lagen gehard en gelaagd glas en is zeer sterk.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte van een glaszetter uit de regio. Deze offertedienst is geheel gratis en zonder verplichtingen, u zit dus nergens aan vast!