beloopbaar glas

Beloopbaar glas komt momenteel vaak voor in moderne interieurs en is in vele vormen toepasbaar. Er wordt een lichte sfeer gecreëerd waarbij een ruimtelijk effect ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan glazen traptreden of vloeren. Bovendien geeft beloopbaar glas een unieke en luxueuze uitstraling aan uw woning. Bent u benieuwd naar wat beloopbaar glas precies is? Lees dan snel verder!

Het produceren van beloopbaar glas

Beloopbaar glas wordt samengesteld met diverse gehard en ongehard glas, glas- en folielagen. Hiermee wordt een dikke glasplaat gevormd. Doordat de glasplaten met meerdere folielagen wordt samengesmolten ontstaat er enorm sterk glas. Speciaal gemaakt om een behoorlijk gewicht te houden. Mocht er een breuk ontstaan dan is het niet mogelijk om er doorheen te zakken. De folielagen zijn behoorlijk taai en ondanks breuken behouden ze voldoende draagkracht om alsnog veel gewicht te dragen.

De voordelen van beloopbaar glas

Wilt u een moderne en ruimtelijke uitstraling? Dan is beloopbaar glas geschikt voor u. Ten eerste wordt het ruimtelijk effect gecreëerd door de transparantie en design van beloopbaar glas. Mocht u een donkere ruimte hebben dan zorgt beloopbaar glas voor meer lichtinval. Bovendien is beloopbaar glas stijlvol en kan in allerlei vormen en ontwerpen geproduceerd worden. Het materiaal is ontzettend sterk en onderhoudsvriendelijk.

Beloopbaar glas op maat

Wilt u graag beloopbaar glas voor in huis? Maar u wilt geen standaarduitvoering? Het is ook mogelijk om beloopbaar glas op maat te maken. Overleg hiervoor met een ervaren glaszetter. Daarbij moet de glaszetter bepalen wat de dikte moet zijn van het glas. De dikte van het glas ligt gemiddeld tussen de 25 en 70 mm. De dikte wordt bepaald door de ruimte die u wilt voorzien van beloopbaar glas. De dikte van beloopbaar glas in de woonkamer zal dikker zijn dan op zolder. Wilt u beloopbaar glas toepassen in uw badkamer? Dat is ook mogelijk. Dan wordt het glas bewerkt met een anti-sliplaag. Hierdoor wordt de vloer stroever en wordt de kans op uitglijden aanzienlijk verkleind.

Toepassingen

Beloopbaar glas is geschikt voor zowel binnen als buiten. Denk aan een mooi glazen dakterras om als uniek element aan uw woning toe te voegen. Of voeg een glazen vloer toe in uw kantoor of winkel als echte blikvanger voor klanten. Uiteraard kunt u in huis ook een glazen vloer toepassen. Daarnaast is het ook mogelijk om glazen traptreden te verwezenlijken. Het geeft gelijk een ruimtelijke en moderne uitstraling aan uw woning. Een echte eyecatcher. Bovendien laat u meteen een goede indruk achter bij familie of vrienden.

dikte beloopbaar glas

Plaatsing en prijzen

Beloopbaar glas is vrij zwaar bouwmateriaal door het aantal lagen waaruit het glas zijn kracht haalt. Wilt u dit laten plaatsen in of om huis? Houd er rekening mee dat het materiaal tussen de 70 en 90 kilo per m² weegt. Daardoor, en mede door de breekbaarheid van het glas, wordt het afgeraden om het glas zelf te plaatsen. Bovendien moet het beloopbaar glas aan strenge wet- en regelgeving voldoen om uw veiligheid te garanderen. Wees verstandig en huur een professioneel glaszetter in. Vele glaszetters kunnen in eerste instantie niet een goede inschatting maken van de prijs per m² omdat dat afhankelijk is van de samenstelling en de dikte van het glas. Gemiddeld beginnen de prijzen voor beloopbaar glas (25 mm) bij €355, – per m² inclusief BTW.