Geluidswerend glas

Tegenwoordig zijn er vele soorten glas, waaronder geluidswerend glas. Hiermee weert u veel buitengeluiden uit uw woning, wat in bijvoorbeeld de stad of naast een treinstation erg handig kan zijn. Waar buiten veel geluiden zijn, is het in uw woning rustig. Ook als het gaat om geluidswerend glas zijn er veel verschillende soorten. Daarnaast gebruikt men vaak een combinatie van akoestisch glas en isolatieglas, waardoor u niet alleen af bent van de buitengeluiden, maar ook geen last meer heeft van de buiten temperaturen. Laat u goed informeren voordat u kiest voor geluidswerend glas, zodat u zeker weet dat u de juiste variant laat plaatsen.

Wat is geluidswerend glas?

Geluidswerende beglazing is altijd dubbel glas met extra opties. Er wordt altijd dubbel isolatieglas gebruikt om een goed akoestisch effect te bereiken. Als u op zoek bent naar geluidsisolatie, is geluidswerende beglazing zeker een goede optie. Het zorgt voor een geluidsisolatie die met andere manieren lang zo goed niet bereikt wordt. Ook als u al veel manieren hebt ingezet om een goede geluidsisolatie te bereiken, kan geluidswerend glas ervoor zorgen dat u geen geluidsoverlast meer heeft. In principe kan geluidswerende beglazing voor een goed akoestisch effect in een woning in ieder pand geplaatst worden. Laat u wel goed informeren door een specialist voor het bestellen en het plaatsen.

Hoe werkt het?

Voor een goede isolatie op akoestisch gebied is demping nodig. Enkele beglazing heeft deze buffer niet, waardoor het geluid van buiten makkelijk binnen komt. Bij dubbele beglazing is de buffer al beter en bij geluidswerend glas wordt het geluidsoverlast helemaal minder. De trillingen worden opgevangen door de lucht tussen de beglazing in waardoor het geluid minder wordt. Doordat bij geluidswerende beglazing de nieuwste technieken ingezet worden, zorgt dit ervoor dat het akoestisch stukken beter wordt in een woning of gebouw. Een vakman kan u meer vertellen over de details van de werking van geluidsisolatie met beglazing en voert het plaatsen voor u uit.

Voor wie is het van toepassing?

In principe is isolatieglas voor een betere akoestische omgeving geschikt voor iedere woning en pand. Als u last heeft van buitengeluiden dan komt u hier gemakkelijk vanaf door dubbel isolatieglas te laten plaatsen. Wel is het verstandig om te kijken naar wat voor glazen u nu heeft. Als u enkele glazen heeft, kan het lastiger zijn om dubbel isolatieglas te plaatsen, aangezien dit meer ruimte inneemt. Het kan dan zijn dat u ook nieuwe kozijnen moet laten plaatsen. Dit is een behoorlijke investering, kijk daarom van te voren goed na voordat u kiest voor geluidswerend isolatieglas en laat u goed informeren.

Voordelen van geluidswerend isolatieglas

Er zitten vele voordelen aan het laten plaatsen van dubbel isolatieglas. Ten eerste houdt het lawaai van buitenaf ook echt buiten, waardoor u minder overlast ervaart en meer rust in huis heeft. U slaapt beter, vanwege minder geluidsoverlast en het is rustiger in uw woning waardoor u overdag beter functioneert. Daarnaast zorgt geluidswerend glas voor een goede isolatie, waardoor de kou in de winter buiten blijft en in de zomer zorgt het voor een aangename temperatuur in uw woning. Wel is geluidswerend glas een behoorlijke investering, laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden en de opties voor uw woning.