Glasschade na storm

Niets is vervelender dan wanneer u glasschade heeft aan uw glas na een flinke storm. Wat moet u doen als u glasschade heeft na stormschade? Allereerst is het heel belangrijk dat u zelf maatregelen neemt om de schade te beperken. Een kapotte ruit is erg onveilig en u bent daarnaast aan huis gebonden. Het is van belang om foto’s te nemen van de schade (als u deze mogelijkheid heeft), zodat u de schade kunt aantonen bij uw verzekeringsmaatschappij. Heeft u direct een glaszetter nodig? Neem dan contact op met Lunzen. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een schadeverzekering en dekt de schade aan uw opstal. Een opstalverzekering valt onder een brandverzekering en verzekert uw huis of gebouw tegen een groot aantal mogelijke schadeoorzaken. Heeft u glas meeverzekerd in uw opstalverzekering? In de meeste verzekeringen is glasdekking standaard opgenomen, maar er zijn ook verzekeringen waarbij u tegen extra premie uw glas kunt meeverzekeren. Neem bij glasschade na stormschade direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij. In uw woonhuisverzekering of inboedelverzekering kunt u snel nalezen welke schade door de verzekering gedekt wordt.

Wist u dat?

Schade aan uw huis naar aanleiding van een storm is voor uw verzekeringsmaatschappij pas stormschade wanneer er door het KNMI een windkracht wordt gemeten van 7 of hoger (snelheid van meer dan 14 meter per seconde).

Glas vervangen

Bij glasschade door stormschade is het noodzaak uw glas zo snel mogelijk te laten vervangen. Gebroken glas levert onveilige situaties op en u kunt uw huis niet verlaten. Dit is alles behalve prettig. Onze glaszetters zijn alle dagen in de week binnen 30 minuten ter plaatse om uw glas te vervangen. Allereerst zal er een inventarisatie gemaakt worden van wat er moet gebeuren en hoe de schade het beste kan worden gerepareerd. Vaak is het mogelijk om direct nieuw glas te plaatsen. Als er echter glas moet worden bijgemaakt wordt er gezorgd voor een tijdelijk oplossing.

Prijzen van glas

De prijzen van glas hangen af van diverse factoren. Gemiddeld variëren de prijzen van dubbel glas tussen de 30 euro en 55 euro per vierkante meter. Hoe meer isolatie u wenst in uw glas, des te meer u betaalt per vierkante meter. Daarnaast wordt het uurloon van de glaszetter doorberekend. Het gemiddelde uurloon van een professionele glaszetter ligt tussen de 30 euro en 40 euro exclusief BTW.