glaszetter in Bergen op Zoom

Glaszetter Bergen op Zoom

Zoekt u naar de perfecte glaszetter in Bergen op Zoom? Grote kans dat u deze bij Lunzen vindt! Wij werken namelijk samen met de beste vakmannen in uw regio! Of u ons nu nodig heeft voor enkel- of, dubbel glas, glas-in-lood of spiegelglas: onze glaszetter staat voor u klaar met de beste glasservice.

Wilt u direct contact opnemen, dan is dat mogelijk via 085 500 9976. Behoefte aan een overzicht van de prijzen? U bereikt ons door het contactformulier in te vullen.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

We vinden het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk geholpen kunt worden met glasservice en soms is dat ook meer dan nodig. Zit er bijvoorbeeld een barst in uw floatglas, dan is dat een vrijkaartje voor inbrekers. Om ervoor te zorgen dat zij geen vrij spel krijgen, kan u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week in Bergen op Zoom bellen op 085 500 9976. We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk aan enkel-, dubbel glas of glas-in-lood geholpen wordt door de glaszetter. Onze glasservice laat zich dan ook perfect omschrijven als spoedservice!

15 jaar garantie op het glas en de montage

Bij ons staat centraal dat u altijd de zekerheid van uw aankoop behoudt. Er bestaat bij iedere glasaankoop van een glaszetter of glashandel de kans dat er een productiefout zal zijn. Om extra zekerheid in te bouwen, krijgt u hierdoor naast de garantie te allen tijde de montage gratis. Tot 15 jaar hebt u recht op deze extra glasservice. Indien gewenst sturen we een glaszetter naar uw woning in Bergen op Zoom om de klus te klaren!

Afhandeling met de verzekering

Het afhandelen van glasschade is al vervelend genoeg, daarom kunnen wij ons indenken dat u helemaal niet zit te wachten op lange processen bij uw verzekeraar. Als u via onze glasservice een glaszetter inschakelt, dan hoeft u enkel de schade bij uw verzekeraar te melden. Wij declareren de kosten direct bij uw verzekering, zodat u hier niet naar om hoeft te kijken!

Direct contact

Wilt u meer te weten komen over onze service? Bent u benieuwd naar de tarieven of de voorwaarden? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Liever direct contact met een glaszetter in Bergen op Zoom? Bel ons dan meteen op 085 500 9976, zodat u zo snel mogelijk een glaszetter voor glasservice over de vloer heeft.

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Bent u geïnteresseerd in het vervangen van uw enkel- of dubbel raam? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van veiligheidsglas? U bent bij een glazenzetter uit ons netwerk aan het juiste adres. De werkzaamheden van een glazenzetter lopen ontzettend uiteen. Natuurlijk kunnen zij uw beglazing vervangen, maar u kunt er ook van op aan dat zij bij glasschade binnen 30 minuten bij u op de stoep staan! Daarnaast kunnen zij uw kozijnen opmeten zodat u verzekerd bent van een passende glasplaat op maat en zullen zij u voorzien van een professioneel advies. Hieronder staan een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden op een rij:

  • De glaszetter voorziet u van een persoonlijk advies betreffende de verschillende glassoorten
  • Hij voert spoedreparaties uit bij glasschade
  • Het plaatsen en vervangen van glasplaten

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Klanten vragen geregeld of het mogelijk is om zelf hun beglazing te vervangen. In theorie is dit mogelijk, al zullen wij u altijd aanraden om dit over te laten aan een ervaren glaszetter. Een glaszetter biedt namelijk tal van voordelen: allereerst is de kans op een lek veel kleiner, dankzij de jarenlange ervaring van de glazenzetter. Daarnaast heeft u tot ruim 15 jaar garantie op uw glas, maar deze garantie vervalt in veel gevallen als u de montage van uw nieuwe glasplaat zelf op u neemt. Tot slot kan een glazenzetter al binnen 30 minuten bij u op de stoep staan voor een spoedreparatie. Dit is sneller dan dat u zelf een nieuwe glasplaat zou kunnen halen en plaatsen!

Wat te doen bij glasschade?

Zit er door een ongeluk een ster of zelfs een gat in uw raam? Geen paniek: dankzij onze 24-uurs service kan de glasschade dezelfde avond alweer verholpen zijn. Breng eerst de complete situatie in kaart en neem eventueel wat foto’s. Zeker bij een ongeluk waarbij een ander verantwoordelijk is, is het verstandig om alles goed vast te leggen. Dit voorkomt latere problemen met uw verzekering. Probeer daarna voorzichtig de scherven op te ruimen, zodat niemand zich kan bezeren. Bovendien raden wij u aan direct contact op te nemen met een glazenzetter uit uw regio. Zelfs als hij geen glasplaat in het juiste formaat heeft, kan hij er wel voor zorgen dat het gat zo snel mogelijk gedicht wordt met een noodoplossing.

glas vervangen bij glasschade Bergen op Zoom

Glas vervangen

Zit er een scheur in uw raam en wilt u daarom uw beglazing vervangen? Of heeft u enkel glas in uw kozijnen en wilt u deze voor de winter vervangen met dubbel isolatieglas? In beide gevallen raden wij u aan contact met ons op te nemen. Een glaszetter kan u voorzien van informatie over de vele verschillende glassoorten. Niet elke glassoort is namelijk geschikt voor ieder kozijn, daarom is het verstandig om een glaszetter te vragen naar de mogelijkheden. Wij raden u aan het vervangen uit te besteden aan een vakman, omdat dit een zware klus die een aantal gevaren met zich meebrengt. De randen van de glasplaat zijn bijvoorbeeld erg scherp, u wilt voorkomen dat u zich hier per ongeluk aan snijdt.

Glasschade? Bel direct voor een glaszetter uit Bergen op Zoom!

Binnen 30 minuten staat er een glaszetter voor de deur voor een spoedreparatie!

085 500 9976

Glassoorten

glasservice met diverse glassoorten
Zoals gezegd vormt een enkel ruit (floatglas) de basis voor diverse speciale glassoorten. De meest bekende hiervan zijn: figuurglas en isolatieglas. Hieronder geven wij van elke soort kort aan wat hun specifieke functie is. De glassoort figuurglas heeft met name een decoratieve functie in binnendeuren, maar is tevens geschikt voor onder meer douchecabines en glazen wanden. Bij isolatieglas worden meerdere platen enkelglas bij elkaar geplaatst, met speciaal isolatiegas ertussen. Isolatieglas beperkt de mate van warmteverlies. Veiligheidsglas is een vorm van beglazing dat op het moment van impact uitbarst in duizenden kleine stukjes, of bij elkaar wordt gehouden, opdat zware verwondingen worden voorkomen.

Enkel glas

enkel glas plaatsen
Van oudsher werd enkel glas gebruikt als de standaard beglazing van woningen en bedrijfspanden in Bergen op Zoom. Tegenwoordig is echter van overheidswege besloten dat hiervoor dubbel glas is vereist. Enkel glas (ook wel floatglas genoemd) kent echter nog vele toepassingen binnenshuis, en vormt het bovendien nog steeds de basis voor diverse vormen van isolatieglas. Enkele beglazing kan door de medewerkers van onze glasservice onder meer worden geplaatst in binnendeuren, douchecabines en keukenachterwanden. Daarnaast is enkel glaswerk ook geschikt voor een lichtstraat. Bent u benieuwd hoe een enkel ruit nog effectief in uw pand zou kunnen passen? Vraag onze glaszetter om advies of praktische ondersteuning.

Dubbel glas

dubbel glas Bergen op Zoom
Dubbel glas wordt in veel gevallen ook wel aangeduid met de term isolatieglas. Dit komt doordat dubbel glas speciaal gericht is op het isoleren van de woningen, en daardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en de stookkosten te beperken. Dubbelglas is in verschillende varianten verkrijgbaar. Naast een standaard dubbel raam, bestaan er ook HR++ glazen. Bij deze vorm van isolatieglas is de spouw door de glaszetter niet gevuld met droge lucht, maar met een speciaal thermisch gas. Dit beperkt de convectie in nog hogere mate. Daarnaast is er eveneens een drie dubbel isolerend raam verkrijgbaar bij menig glasservice in Bergen op Zoom. Deze glassoort is hoog isolerend, maar kent ook een hoge prijs. Qua verhouding isolering en prijzen is de gewone dubbele optie aan te raden.

Isolatieglas

isolatieglas in Bergen op Zoom
Zoals wij al eerder aangaven bestaat isolatieglas uit twee of zelfs drie glasplaten gevuld met een speciaal gas. Isolatieglas is dan ook verkrijgbaar in diverse varianten, die allen hun eigen isolatiewaarde hebben. U heeft de keuze uit HR+, HR++ en HR+++ beglazing. HR+++ isolatieglas bestaat uit drie glasplaten. De aanschafprijs hiervan is echter vrij hoog. Daar komt nog bij dat de meeste kozijnen niet geschikt zijn voor driedubbele beglazing, waardoor u ook de kozijnen moet aanpassen. De meeste glaszetters zullen u daarom aanraden om te kiezen voor HR++ glas. Hiervan is de verhouding tussen prijs en kwaliteit een stuk beter.

Glas-in-lood

glas-in-lood
Glas-in-lood werd in Europa oorspronkelijk toegepast om glazen deuren en ramen te creëren voor de grote kathedralen. Met het loodglas werd gepoogd een boodschap aan de mensen door te brengen, en tegelijkertijd een mystieke sfeer binnen de kerkgebouwen te bewerkstelligen. Daarnaast werd glaswerk versierd met lood vaak gebruikt door kasteelheren om hun eigendom meer aanzien te geven. In de huidige tijd kan een glaszetter loodglas toepassen op diverse glassoorten en panelen, waarbij de uitvoering zeer modern, abstract en complex kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan glas-in-lood voor paneeldeuren, koepels, bovenlichten of sierpanelen. Bij onze glasservice in Bergen op Zoom zijn diverse voorbeelden beschikbaar, maar bent u ook vrij om zelf een ontwerp te maken.

Isolatiewaarde glas-in-lood

isolatiewaarde glas-in-lood
Het nadeel van gebrandschilderde panelen is dat de panelen een lage isolatiewaarde hebben. Het gevolg hiervan is dat u meer betaalt aan energie, en dat tevens de geluidsoverlast van buiten kan stijgen. Het plaatsen van de loodpanelen binnen in een dubbel raam vormt hiervoor een geschikte oplossing. Het glas-in-lood paneel wordt op deze manier beschermd tegen invloeden van weer en wind, en de isolerende werking wordt verhoogd. Hoewel dit in nieuwbouwwoningen eenvoudiger is, is het een optie om in bestaande panden een dergelijke dubbele beglazing te creëren. In dat geval zal onze glaszetter voorzetramen voor of achter het loodglas plaatsen. Vraag via het contactformulier naar onze voorwaarden en prijzen.

De beste glaszetters uit Bergen op Zoom tegen de scherpste prijzen!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas in Bergen op Zoom
Wij spraken al over de diverse vormen van veiligheidsglas die onze glaszetter uit Bergen op Zoom aanbiedt. Eén van de varianten waar wij u graag meer informatie over willen geven is het gelaagd veiligheidsglas. Gelaagd veiligheidsglas lijkt wel wat op dubbel glaswerk, maar kent heel andere eigenschappen. Voor het creëren van een gelaagd raam, versmelt een glaszetter twee glasplaten met elkaar, met daartussen een speciaal kunststof folie. Met dit folie creëert men een effect als bij autoruiten, die nooit echt breken, maar enkel een sterretje krijgen. Men gebruikt daarom het gelaagd veiligheidsglas met name voor bedrijven en kantoorpanden, dit zal de veiligheid verhogen.

Gehard glas

glazenzetter voor gehard glas
Er bestaan diverse soorten veiligheidsglas. Eén van deze glassoorten is gehard glas, ook wel bekend als ESG. Steeds meer glazenzetters worden ingezet voor het plaatsen van gehard of ESG glas. Het wordt in woningen ook wel veel gebruikt bij douchewanden, glazen tussendeuren of zelfs glazen tafels. Dankzij de unieke productiemethode is gehard of ESG veiligheidsglas een enorm harde glasplaat. Zo hard, dat deze bijna niet stuk te krijgen is. Mocht er door een ongeluk toch schade ontstaan, dan barst de ESG glasplaat in duizenden kleine, gladde stukjes. Dit zorgt ervoor dat er geen kans is op verdere verwondingen.

Draadglas

draadglas Bergen op Zoom
Draadglas is tevens een vorm van veiligheidsglas. Deze glassoort is eenvoudig te herkennen aan het metalen raster dat midden in de glasplaat verwerkt is. In tegenstelling tot vaak gedacht wordt, is draadglas niet een hele sterke glassoort. Wel zorgt het metalen raster ervoor dat de glasplaten stevig bij elkaar gehouden wordt. Ook in het geval van schade ontstaan er geen scherven, maar blijft de ruit intact. Dit heeft een aantal voordelen: allereerst is dit een stuk veiliger dan reguliere beglazing, omdat er geen kans is op verwondingen. Een ander belangrijk voordeel, is dat draadglas inbraakwerend werkt. Inbrekers kunnen namelijk geen gat in het draadglas slaan, waardoor het niet zal lukken om binnen te komen.

Brandwerend glas

brandwerend glas
Brandwerend glas is vooral een aanrader in grote gebouwen, zoals kantoorpanden. Een brandwerend raam zal namelijk, in tegenstelling tot normale ramen, niet barsten onder grote hitte. Hierdoor kunnen de vlammen niet overslaan, blijft de hitte enigszins beperkt en bent u in staat om het pand bij brand te verlaten. Een brandwerend raam is verkrijgbaar in diverse soorten. Zo heeft u onder meer de keuze uit een brandwerend raam van 30, 60 of zelfs 120 minuten. Dit geeft de tijd aan in welke mate de ruiten de vlammen kunnen tegenhouden. Hoe groter het pand, hoe meer tijd u waarschijnlijk nodig heeft om via de nooduitgangen naar buiten te komen dus des te belangrijker dat het brandwerend raam lang intact blijft.

Zonwerend glas

zonwerend glas Bergen op Zoom
Hebt u snel last van teveel zonlicht in huis, of merkt u steeds vaker dat de warmte blijft hangen? Dan is het een optie om een zonwerend raam te laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand in Bergen op Zoom. Bij een zonwerend raam zal de instroom van zonnewarmte verminderen, en hiermee de overlast van de warmte verminderen. De effectiviteit van een zonwerend ruit meet men met behulp van een zogeheten ZTA: de zontoetredingsfactor. Dit is het percentage zonne-energie dat door de beglazing heen komt. Hoewel men probeert om bij een zonwerend raam zoveel mogelijk zonlicht door te laten is een lichtdoorlaat van 100% onmogelijk.

Floatglas

floatglas Bergen op Zoom
Eén van de meest voorkomende glassoorten in Nederland is floatglas. De bijzondere naam heeft het glas niet zozeer te danken aan de beglazing zelf, maar aan het productieproces. De productie van floatglas verloopt namelijk op een bijzondere manier. De vloeibare beglazing wordt in een bad met tin gegoten. Hierop blijft het mengsel drijven, waarna er een dunne glasplaat ontstaat. Floatglas is de basis van vele andere glassoorten, zoals enkel-, dubbel- en zelfs veiligheidsglas. Het voordeel van floatglas, is dat het oppervlak altijd vlak is. Daarbij kan de dikte van de glasplaten erg nauwkeurig aangepast worden, waardoor het geschikt is voor ieder kozijn.

Spiegelglas

Spiegelglas is een glasplaat die aan één zijde reflecterend wordt gemaakt. Dit wordt gedaan met een zilverlaag aan één zijde. Bij een glaszetter uit Bergen op Zoom kunt u uiteraard ook terecht voor het plaatsen van spiegelglas op maat. Is het spiegelglas van uw kledingkast beschadigd geraakt? Of bent u bezig met een badkamerrenovatie en bent u op zoek naar grote spiegels? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Als u spiegelglas besteld dan is het tevens mogelijk om de randen te laten slijpen. Dit zorgt ervoor dat de zijkanten niet meer scherp zijn, en netjes afgewerkt worden.

Dubbel glas lek?

Doordat de kitranden aan de zijkant van ouder dubbel raamwerk nog wel eens kan verslijten, is het een mogelijkheid dat op een gegeven moment condens ontstaat tussen de twee glasplaten. Een dergelijke condens is niet te verwijderen met behulp van warmte of door het raam te poetsen. Als er eenmaal condens is ontstaan, dan is het heel lastig om dit eigenhandig weer weg te halen. Bij menig glasservice zal men u daarom adviseren het dubbelglas te vervangen. In een aantal gevallen is het echter nog een optie om de condens te verwijderen. Een glaszetter uit ons bedrijf voorziet u desgewenst van meer informatie.

subsidie glaszetter

Subsidie

Als u uw enkel raam wilt vervangen met hoogrendementsglas dan lopen de kosten aardig op. Het is een investering want door het HR-glas zal uw isolatiewaarde enorm verbeteren, waardoor u jaarlijks tot honderden euro’s op uw stookkosten kan besparen. Dit betekent ook dat u de kosten voor de nieuwe ruiten na verloop van tijd weer terug zal verdienen. Al met al is het een flinke investering, waar niet iedereen zomaar het geld voor heeft. Gelukkig bestaat er een mogelijke subsidie voor het plaatsen van dubbel en driedubbel isolatieglas. Uiteraard is deze subsidie verbonden aan een aantal voorwaarden. Zo kunt hier enkel aanspraak op maken indien u twee of meer energiebesparende maatregelen treft en lid bent van een Vereniging van Eigenaren. Ook mag u in de afgelopen tien jaar geen andere energiesubsidie hebben gekregen. De maximale vergoeding bedraagt €20.000,- en de exacte hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort maatregel dat u treft en het effect hiervan op de isolatiewaarde van uw woning in Bergen op Zoom. Deze regeling geldt in ieder geval tot 31 december 2018. Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

keurmerken glasservice

Keurmerken

Voor vrijwel elk woononderdeel bestaan er keurmerken die de kwaliteit, veiligheid of duurzaamheid van het product garanderen. Als u nieuwe glasplaten wilt laten plaatsen dan is het verstandig om op een aantal keurmerken te letten. Allereerst stellen wij hele hoge eisen aan de producten: al het glas dat u bij één van onze glaszetters bestelt beschikt daarom over het FEOR kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk staat voor een kwaliteitsbewaking milieubewuste verpakkingen en ketenbeïnvloeding. Alle beglazingen zijn bovendien voorzien van een KOMO keur en CE Markering.

Het is echter ook aan te raden om te controleren of de glaszetter uit Bergen op Zoom beschikt over een keurmerk of dat de vakman is aangesloten bij een branchevereniging. Eén van deze brancheverenigingen is FOSAG, tegenwoordig bekend als onderhoudNL. Een glaszetter die hierbij is aangesloten zal uw ramen vakkundig plaatsen. U kunt de vakman daarnaast vragen naar een GBO certificaat. Als hij hierover beschikt kunt u ervan op aan dat het plaatsen vakkundig gedaan wordt.

Direct contact met een glazenzetter!

Is er een probleem met uw gelaagd raam? Ontstaat er een breuk in het spiegelglas? Of heeft iemand een gebrandschilderd paneel beschadigd? Dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een glaszetter uit Bergen op Zoom. Via onze glasservice komt u gemakkelijk in contact met een erkend vakman uit Bergen op Zoom die snel bij u voor de deur kan staan om de glasschade te herstellen. Bel met ons telefoonnummer 085 500 9976 voor een rechtstreekse verbinding met de glasservice, of vul het contactformulier in voor meer informatie over bijvoorbeeld de prijzen. Wij garanderen dat uw beglazing bij ons in goede handen is en spoedig weer in optimale staat verkeert.

glaszetter inschakelen Bergen op Zoom

085 500 9976
recensie over de glaszetterAlle ramen in onze woning bestonden uit enkel glas. Daarom hebben wij een offerte aangevraagd voor het vervangen van deze ruiten. Wij hadden al snel contact met een glaszetter uit onze regio, die de ramen korte tijd later heeft vervangen met dubbel isolatieglas!
S. Schipper, Den Haag
recensie over de glasserviceMet kleine kinderen in huis vonden wij het een fijn idee om de glazen in onze ensuite deuren te vervangen met veiligheidsglas. De glaszetter heeft ons vriendelijk geïnformeerd over de verschillende glassoorten en inmiddels heeft hij de ruiten vervangen met gehard veiligheidsglas!
R. Dorhout, Bergen op Zoom