glaszetter Boxtel

Glaszetter Boxtel

Bent u op zoek naar een goede glaszetter in Boxtel? Lunzen is uw partner voor dubbel glas , spiegelglas, floatglas, gelaagd veiligheidsglas en glas-in-lood. Wij werken samen met de beste specialisten op het gebied van glasservice in uw regio. U kunt gratis een offerte aanvragen via het contactformulier of direct in contact komen met een glaszetter door te bellen naar 085 500 9976.

Wij zorgen er vervolgens voor dat u te allen tijde geholpen wordt met professionele glasservice door vakmannen. Oftewel: wij staan voor u klaar!

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

Wanneer u een barst in de ruit heeft, is het belangrijk er snel bij te zijn. Een barst is immers een vrijkaartje voor dieven om uw huis binnen te komen. Dankzij onze glasservice in Boxtel vormt dit echter geen enkel probleem meer, want wij zorgen ervoor dat een glaszetter zo snel mogelijk bij uw huis aankomt. U kunt vervolgens geholpen worden met service betreffende glas-in-lood, gelaagd-, enkel- of dubbelglas. Dankzij onze glasservice is uw woning snel weer voorzien van een nieuwe glasplaat! Onze spoedservice geldt 24 uur per dag en 7 dagen per week.

15 jaar garantie op het glas en de montage

Wij werken met de meest moderne technieken om uw ruiten te voorzien van nieuw glaswerk. Door een fabricagefout kan echter het een en ander verkeerd lopen en wij geven u daarom naast de garantie voor kwaliteitsglas, standaard de montage cadeau. Voor 15 jaar verzekeren wij u van een gratis montagebeurt voor uw enkel-, dubbelglas en gebrandschilderde ruiten. Via ons bent u verzekerd van een partner die u nog jaren bijstaat indien er onverhoopt iets misgaat. Goede glashandel en glasservice in Boxtel van een professionele glaszetter: dat is Lunzen!

Afhandeling met de verzekering

Glasschade opgelopen? Dat is erg vervelend! Wij begrijpen het dat u de schade het liefst zo snel mogelijk herstelt ziet, en dat u geen zin heeft in lange procedures met uw verzekeraar. Goed nieuws: u hoeft de schade enkel bij uw verzekering te melden, waarna wij de schade direct bij de verzekeraar zullen declareren.

Direct contact

Bent u benieuwd naar wat een glaszetter in Boxtel voor u kan betekenen? Wilt u meer informatie van ons ontvangen over een dubbel raam of bijvoorbeeld floatglas? Bel dan naar 085 500 9976 of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het contactformulier. Uw glasservice is bij ons in veilige handen!

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Een glaszetter uit Boxtel kan diverse taken voor u uitvoeren. Natuurlijk is een glaszetter in te schakelen voor het vervangen van uw glas, maar daarnaast heeft de vakman een breed aanbod aan diverse werkzaamheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van opruimen van scherven en het plaatsen van noodbeglazing bij glasschade? Bovendien kan de glaszetter u voorzien van een persoonlijk advies, zodat u een glassoort kiest die het meest geschikt is voor uw situatie. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende taken van een glaszetter uit Boxtel:

  • Het plaatsen en vervangen van oude beglazing
  • Het informeren over de verschillende glassoorten: onder meer over enkel-, dubbel-, isolatieglas en veiligheidsglas
  • Spoedreparaties in het geval van schade

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Wanneer uw oude beglazing aan vervanging toe is, zullen wij u altijd aanraden om een erkend glaszetter in te schakelen. Dit heeft namelijk een aantal voordelen. Allereerst bent u met professionele hulp verzekerd van het beste resultaat: u weet zeker dat uw nieuwe ramen jarenlang meegaan, zonder problemen. Mochten er na verloop van tijd toch problemen ontstaan, dan bent u dankzij de montage door een erkend glaszetter verzekerd van een garantieperiode van 15 jaar! Als u zelf uw nieuwe ramen plaatst dan vervalt deze garantie. Bovendien is de kans op problemen in dat geval een stuk groter!

Wat te doen bij glasschade?

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Is er een bal door uw ruiten geschopt? Of is het raam bij een poging tot inbraak kapotgeslagen? Voor glasschade bent u in de meeste gevallen verzekerd via uw opstalverzekering. Wat u in ieder geval moet doen is contact opnemen met een glaszetter uit Boxtel, dit doet u snel via onze 24-uurs glasservice. Meld de schade bij uw verzekeraar, wij zorgen ervoor dat de schade direct bij uw verzekering gedeclareerd wordt, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. De vakman zal de glasscherven opruimen en een nieuwe ruit plaatsen, zodat u nog dezelfde avond weer met een gerust hart kunt gaan slapen!

glas vervangen door glasservice Boxtel

Glas vervangen

U kan diverse motivaties hebben om uw ruiten te willen vervangen. Misschien zit er een barst in uw ruit en wilt u voorkomen dat uw isolatiewaarde daalt. Of misschien woont u in een oudere woning met enkel glas en wilt u dit laten vervangen door dubbel isolatieglas. Er is in ieder geval ruim de keuze uit diverse glassoorten. Helaas is niet elke glassoort geschikt voor ieder kozijn. Als u er zeker van wilt zijn dat u de juiste glassoort laat plaatsen, raden wij u aan om advies te vragen aan een ervaren glaszetter uit uw regio. Zo weet u zeker dat een weloverwogen keuze maakt!

Met spoed op zoek naar een glaszetter uit Boxtel?

Binnen 30 minuten een ervaren glaszetter voor uw deur.

085 500 9976

Enkel glas

enkel glas plaatsen
Al een aantal jaar wordt enkel glas niet meer toegepast als beglazing voor panden waarin gewoond en gewerkt wordt. Dit komt doordat de isolatiewaarde van enkel glas zeer laag is, wat nadelig is voor zowel uw portemonnee als het milieu. Laat u een nieuw pand bouwen, of wilt u milieubewust te werk gaan, kies dan in ieder geval voor dubbelglas. Enkel glas wordt nog wel geïnstalleerd binnenshuis, bijvoorbeeld in tussendeuren, of een glazen wand. Bij menig glaszetter kunt u zelf kiezen welke dikte dit enkel glas heeft. Er is dus altijd een glassoort die aan uw wensen voldoet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 085 500 9976. Ons team staat voor u klaar.

Dubbel glas

dubbel glas Boxtel
De meest gebruikte beglazing in panden te Boxtel is dubbel glas (isolatieglas). Deze beglazing bestaat uit twee of drie glasplaten, waar een kleine spouw tussen wordt gelaten. Deze open ruimte wordt gevuld met droge lucht of isolatiegas. Dit isolatieglas leidt tot een betere warmte-isolatie, geluidsisolatie, zonwering en brandwering. Ook vormt een dubbel raam een goede inbraakpreventie. De hoge isolering van het isolatieglas is het gevolg van een vermindering van de luchtcirculatie binnen in het dubbel glas. Drie dubbel isolatieglas (HR+++) zal deze luchtcirculatie nog sterker verminderen. Dankzij het drie dubbel isolatieglas voorkomt u tevens condensering van de ramen. Een verstandige keuze dus.

Isolatieglas

isolatieglas Boxtel
Isolatieglas gaat verder waar een dubbel raam ophoudt. Een standaard dubbel raam is namelijk gevuld met droge lucht, terwijl isolatieglas een speciaal gas bevat. Dit zorgt voor een nog betere isolatiewaarde, waardoor u nog meer op uw stookkosten gaat besparen! Isolatieglas is verkrijgbaar in diverse categorieën: HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ isolatieglas. De isolatiewaarde van de ramen wordt aangegeven met een U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de beglazing isoleert. Zo heeft een regulier dubbel raam een U-waarde van 2,7 tot 3,3 en is deze waarde bij HR+ isolatieglas al gedaald tot 1,3 tot 1,6. Een glaszetter kan u informeren over hoogrendementsglas.

Glas-in-lood

glas-in-lood
Het glas-in-lood werd van oudsher gebruikt om glasplaten in kleinere stukken te verdelen. Kleinere glazen werden met loodstrips aan elkaar gekoppeld, waardoor men toch grote ramen kon produceren. Veel mensen denken dat glas-in-lood een typisch middeleeuwse uitvinding is. Het oorspronkelijke loodglas is echter afkomstig uit het Oude Egypte en is vandaar overgewaaid naar het Romeinse Rijk. Tegenwoordig gebruiken we in lood beglazing met name als decoratie voor onze ramen en deuren, en vindt u gebrandschilderde ramen terug in monumentale panden in Boxtel. Het kan echter juist een toevoeging zijn aan een modern interieur om een gebrandschilderd element toe te voegen.

Speciale beglazing

speciale beglazing
Vandaag de dag vindt u diverse soorten enkel glas op de markt. De bekendste varianten zijn: draadglas, figuurglas, en gelaagde glasplaten. Hieronder volgt kort een overzichtje van de verschillende toepassingen. Draadglas is een glassoort die een glaszetter zal adviseren wanneer u hoge eisen stelt aan beveiliging en veiligheid. De meeste varianten draadglas krijgen een keurmerk mee. Figuurglas is ondoorzichtig, en daarom uitermate geschikt als glasplaat voor kantoren of als privacy afscheiding. Gelaagd veiligheidsglas is tevens een populaire keuze voor het beveiligen van kantoorpanden. Dankzij onze glasservice zal dit veiligheidsglas spoedig door een erkend glaszetter uit Boxtel bij u worden geplaatst.

Gebrandschilderd raam

gebrandschilderd glas
Een glaszetter uit Boxtel kan glas-in-lood op diverse elementen in uw woning toepassen. De meest bekende variant is natuurlijk een gebrandschilderd ruit. Het is echter ook mogelijk om dergelijke panelen te creëren voor tussendeuren, bovenlichten, lichtkoepels of paneeldeuren. Ook sierpanelen, om voor een kale wand te hangen vinden een steeds grotere aftrek bij onze cliënten. Een dergelijk loodglazen paneel brengt een zeer uniek element in uw pand. Dankzij de vele opties in kleur, patroon en techniek voor het aanbrengen van het lood, zal geen enkel paneel gelijk uitvallen. De gekleurde lichtval zorgt bovendien voor een warme sfeer in huis.

Glaszetter gezocht voor het vervangen van uw glas?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas Boxtel
Eén van de modellen veiligheidsglas die onze glaszetter aanbiedt is een gelaagd model. Gelaagd veiligheidsglas is niet hetzelfde als dubbelglas, al lijkt het er wel op. Het bestaat uit glasplaten die men op elkaar plaatst, met daartussen een speciale folie van kunststof. Door de folie en glasplaten met elkaar te versmelten is het niet mogelijk om het ruit te doorbreken. Net als bij autoruiten zal er in plaats van een complete breuk een ster of barst ontstaan. Via onze glasservice in Boxtel kunt u zowel 1-laags als 2-laags gelaagd veiligheidsbeglazing bestellen. De prijs voor het eenzijdige model valt rond de €110 per m2.

Gehard glas

gehard glas
Een andere speciale vorm van veiligheidsglas, is gehard of ESG beglazing. ESG staat voor Einscheiben Sicherheits Glas en is in de basis een gehard raam. Bij de productie van gehard of ESG veiligheidsglas wordt de glasplaat eerst op maat gesneden en vervolgens geslepen zodat de randen niet scherp meer zijn. Hierna verwarmt men het veiligheidsglas in een oven tot 600 graden Celsius, waarna de glasplaat weer snel gekoeld wordt voordat het barst. Hierdoor ontstaat uiteindelijk gehard veiligheidsglas: een hele harde, stevige glasplaat die moeilijk te breken is. Mocht het door een ongeluk toch kapot gaan dan is het nog steeds veilig: gehard veiligheidsglas barst in duizenden kleine, gladde stukjes waardoor de kans op verwondingen klein is.

Draadglas

draadglas
Draadglas is ook een vorm van veiligheidsglas. Het heet draadglas omdat in de glasplaat een metalen wapening is verwerkt. Veel klanten denken dat de metalen wapening ervoor zorgt dat de glasplaat enorm sterk is, maar dit is helaas niet het geval. Draadglas is niet sterker dan een reguliere glassoort. Wel zorgt het metalen frame ervoor dat de glasscherven bij een breuk bij elkaar gehouden worden. Hierdoor is de kans op verwondingen een stuk kleiner en zorgt de het ervoor dat het inbraakvertragend werkt. Draadglas is verkrijgbaar in vele verschillende glassoorten, maar het is niet mogelijk om dit toe te passen bij een gehard- of gelaagd raam.

Brandwerend glas

brandwerend glas
Een andere vorm van veiligheidsglas, is een brandwerend raam. Een brandwerend raam houdt hitte en vlammen gedurende een bepaalde tijd tegen, zodat er voldoende tijd is om het pand bij brand te verlaten. Brandwerende ramen komen in een aantal verschillende varianten. Een brandwerend raam met kwaliteit E zorgt voor een vlamdicht resultaat. Dit is rookwerend en vlamdicht, maar de warmte straalt er wel doorheen. Kwaliteit EW heeft als bijkomend voordeel dat de hitte sterk verminderd wordt. Tot slot is er kwaliteit EI, dit wordt ook wel brandvrij genoemd. Een brandwerend raam met kwaliteit EI is brandwerend en houdt hitte tot 140 graden tegen. Vuur, rook en gassen krijgen geen kans, waardoor de schade zoveel mogelijk beperkt wordt.

Zonwerend glas

zonwerend glas Boxtel
Naast standaard ruiten bestaan er vele andere varianten. Eén van de glassoorten die steeds populairder is bij onze klanten uit Boxtel is het zogeheten zonwerend glaswerk. Zonwerende beglazingen hebben als doel de instroom van zonnewarmte te verminderen. De effectiviteit van een zonwerend laagje meet men over het algemeen aan de hand van de zontoetredingsfactor (ZTA). Dit is het percentage zonne-energie dat via de ramen naar binnen komt. Hierbij geldt dus dat hoe lager de ZTA is, hoe beter uw woning beschermd is tegen de warmte.

Het nadeel van zonwerend glaswerk is dat deze geen 100% lichtinval kan garanderen in de winter.

Floatglas

floatglas
Met de term floatglas worden in de glaszettersbranche hoogwaardige glazen aangeduid. Het is namelijk de meest voorkomende glassoort. Deze glassoort heeft z’n naam te danken aan het productieproces. Floatglas produceert men namelijk van diverse grondstoffen die onder een temperatuur van 1600 graden zijn samengesmolten. Hierna giet de glazenzetter het gesmolten glasmengsel in een vloeibaar tin. Hierbij blijft er een laagje glas op het vloeibare tin drijven: dit is wat men floatglas noemt. Floatglas is zeer dun en is de basis van vele andere glassoorten. Zowel veiligheidsglas als draadglas worden geproduceerd met behulp van floatglas. Indien gewenst geeft een glazenzetter u hier graag meer informatie over.

Spiegelglas

Waarschijnlijk komt spiegelglas u wel bekend voor dankzij populaire detectiveseries. Hierin gebruikt men deze glassoort vaak bij speciale verhoorruimtes. Zo kan men meeluisteren zonder dat de verdachte ziet er een extra persoon aanwezig is. Hier in Nederland wordt spiegelglas tevens toegepast. Een aantal voorbeelden uit Boxtel zijn de winkels en observatieruimtes. Ook in huis kunt u gebruik maken van spiegelglas. Misschien wilt u zich beschermen tegen blikken van buitenaf, of wilt u het spiegelglas inzetten als een milde zonwering. Steeds meer klanten uit Boxtel maken tegenwoordig de keuze voor spiegelglas, u ook?

Dubbel glas lek?

Wie al langere tijd dubbele ruiten heeft, zal op een gegeven moment wellicht merken dat er condens optreedt tussen de glasplaten in. Deze condens is het gevolg van afbrokkelende kitranden of ruiten die op een andere manier niet meer waterdicht zijn. Vaak raadt een glaszetter klanten aan om dit dubbel glaswerk te vervangen. Het is echter een mogelijkheid om de condenserende ruiten te repareren. Met behulp van een speciaal reinigingsproces zal een glaswerker de condens verwijderen en daarna het dubbelglas weer netjes afdichten. Wanneer het risico op een herhaling van de lekkage groot is, dan zal de glaszetter u adviseren om nieuwe ramen te bestellen.

glaszetter subsidie

Subsidie

Het laten plaatsen van nieuw glas is een relatief dure aangelegenheid. Zeker wanneer u kiest voor ramen van hoge kwaliteit, zoals beglazing met een hoge isolatiewaarde. De overheid wil het plaatsen van isolatieglas echter bevorderen. Daarom geven zij voor het plaatsen van HR-glas een subsidie uit. Voor 2018 heeft de overheid maar liefst 60 miljoen euro beschikbaar gesteld aan subsidies voor energiebesparende maatregelen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat u minimaal 2 energiebesparende maatregelen laat toepassen en lid bent van een Verenigingen van Eigenaren (VvE). Een extra energiebesparende maatregel zorgt er natuurlijk ook voor dat u extra gaat besparen op uw stookkosten. Hierdoor is dit zeker het overwegen waard is. De subsidie kan oplopen tot maar liefst 40% van de totale investering. Het maximale bedrag dat een woningeigenaar hiervoor mag ontvangen is €20.000,-. Deze regeling is in ieder geval geldig tot 31 december 2018, maar er geldt wel: op is op. Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

keurmerken glasservice

Keurmerken

Keurmerken zijn in het leven geroepen om particulieren te helpen met hun keuze. Als een product, dienst of glaszetter over één of meerdere keurmerken beschikt, dan geeft dit een inzicht in de kwaliteit van de product of dienst. Voor het glas zelf zijn een aantal keurmerken van belang. Vraag uw glazenzetter bijvoorbeeld naar het Politiekeurmerk Veilig wonen of FEOR kwaliteitskeurmerk. Met het FEOR keurmerk bent u verzekerd van een kwaliteitsbewaking in de hele keten, en garandeert men dat alle beglazingen worden voorzien van een KOMO keur en CE markering.

Ook de glazenzetter zelf kan beschikken over een keurmerk of aangesloten zijn bij een branchevereniging. Als u op zoek bent naar een ervaren glazenzetter, controleer dan of de vakman in kwestie is aangesloten bij de FOSAG branchevereniging. Elke vakman die hierbij is aangesloten is professioneel, ervaren en beschikt over ruime kennis in zijn vakgebied.

Direct contact met een glazenzetter!

Wij begrijpen bij onze glasservice dat u bij een ongeluk of ander probleem met uw spiegel- dubbel- of floatglas direct geholpen wilt worden. Wij hebben daarom een 24uurs glasservice in het leven geroepen. Via ons nummer 085 500 9976 of het contactformulier bereikt u een erkend glaszetter uit de regio Boxtel, die vervolgens binnen korte tijd bij u voor de deur staat. Wij hebben de snelste glasservice van Nederland, dus u zult al snel weer genieten van een optimaal wooncomfort. Is het voor onze glasspecialisten niet mogelijk om direct de schade te herstellen? Dan bieden zij een tijdelijke oplossing, en komen de volgende dag terug voor het afronden van de klus.

glasservice van glazenzetter

085 500 9976
recensie over de glaszetterNa onze verhuizing naar een oude jaren ’30 woning wilden wij graag de oude enkele beglazing laten vervangen door isolatieglas. Na het goedkeuren van de offerte gingen de vakmannen al snel aan de slag, waardoor wij nu kunnen genieten van het beste isolatieglas!
F. Scheurs, Utrecht
recensie over de glasserviceNa een ongelukje was de ruit in onze voordeur kapot. Via 085 500 9976 kwamen wij gelukkig al snel in contact met een glaszetter uit Boxtel die in no-time langs kwam om de schade te herstellen. Diezelfde avond hadden wij al een nieuwe glasplaat in onze deur, zodat we geen last hadden van de kou!
T. Maliepaard, Boxtel