glaszetter Den Bosch

Glaszetter Den Bosch

Wanneer u een goede glaszetter in Den Bosch zoekt, bent u op deze pagina aan het juiste adres! Even voorstellen: wij zijn Lunzen en we helpen u aan degelijk enkel- of dubbelglas en glas-in-lood of floatglas. In uw regio werken we samen met de beste specialisten om iedere klus tot een geweldig eindresultaat op te leveren. Een sterretje in uw ruit? Toe aan gelaagd veiligheidsglas?

Bel: 085 500 9976 of vraag gratis en vrijblijvend de mogelijke prijzen op via het contactformulier.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

In sommige gevallen kan het belangrijk zijn zo snel mogelijk geholpen te worden aan nieuwe ruiten. Heeft een voetbal er bijvoorbeeld voor gezorgd dat uw ruit voorzien is van een grote barst, dan kan dit voor inbrekers al snel de sleutel tot succes zijn. Om er in Den Bosch echter voor te zorgen dat er niet wordt ingebroken bij u, staan we u bij we u met spoedservice. Als u contact opneemt met onze centrale op 085 500 9976, sturen we zo snel mogelijk een glaszetter naar uw adres. 24 uur per dag en 7 dagen per week helpen we u met glasservice!

15 jaar garantie op het glas en de montage

Om ervoor te zorgen dat u altijd een perfecte aankoop doet bij onze glashandel, krijgt u in Den Bosch maar liefst 15 jaar garantie op uw beglazing en de montage. Dankzij een eventuele productiefout zou uw enkel-, of dubbel glaswerk namelijk kunnen slijten. Dankzij de garantieregeling hoeft dit echter niet tot problemen te leiden. Deze glasservice dekt dit namelijk perfect. Met behulp van goede technieken versterkt of vernieuwt de glaszetter uw ramen direct voor de beste levensduur.

Afhandeling met de verzekering

Heeft u glasschade opgelopen? In sommige gevallen wordt dit vergoed via uw opstalverzekering. Als u geen aanvullende glasverzekering afgesloten heeft, dan wordt het meestal enkel vergoed in geval van brand, een storm, ontploffing of een (poging tot) inbraak. Is dit het geval? Dan hoeft u enkel de schade bij uw verzekeraar te melden. Wij declareren de kosten rechtstreeks bij hen, zodat u zich hier geen zorgen om hoeft te maken!

Direct contact

Bent u benieuwd naar onze glasservice voor enkel glaswerk, drie dubbel isolerende ramen of glas-in-lood? Wilt u meer weten over onze methoden in Den Bosch? Neem dan gratis en geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte op maat. U kunt ons tevens direct bereiken op 085 500 9976, waarna we meteen een glaszetter voor glasservice naar uw woning zullen sturen.

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Over het algemeen wordt gedacht dat een glaszetter uit Den Bosch alleen in te schakelen is voor het plaatsen en vervangen van een enkel of dubbel raam. De werkzaamheden van een glazenzetter lopen echter flink uiteen! Zo is het tevens mogelijk contact op te nemen met een glaszetter wanneer u interieurglas wilt laten plaatsen. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van uw glazen tafelblad of de montage van uw spiegelglas. Daarnaast zal de glaszetter uw kozijnen vakkundig opmeten zodat hij uw glasplaat precies op maat kan leveren. Dit voorkomt eventuele problemen bij de montage. En wat dacht u van het veilig vervoeren van de glasplaten en het opruimen na de werkzaamheden? Hieronder geven wij een voorbeeld van de meest voorkomende werkzaamheden van een glaszetter uit Den Bosch:

  • Het plaatsen en vervangen van een enkel of dubbel raam
  • Het opmeten van kozijnen en het op maat snijden van glasplaten
  • Spoedreparaties in geval van glasschade

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Het plaatsen van een nieuwe glasplaat is een ingewikkelde klus, die moet uitgevoerd worden door een vakman. Eén van de belangrijkste redenen om een erkend glazenzetter in te schakelen, is vanwege de garantietermijn. Als u uw glasplaat via onze service laat plaatsen dan is uw nieuwe ruit de komende 15 jaar verzekerd! Deze garantie vervalt echter wanneer u besluit om de ruiten zelf te vervangen. Dit komt omdat wij in de praktijk vaak merken dat het plaatsen op een verkeerde wijze gebeurt. Hierdoor ontstaat er een lek of zelfs een barst. Wilt u dergelijke problemen voorkomen, dan raden wij u van harte aan om de hulp van een glazenzetter in te schakelen.

Wat te doen bij glasschade?

Glasschade kan helaas iedereen overkomen. Klanten vragen ons daarom geregeld wat zij moeten doen in het geval van glasschade. Wij raden u aan om in eerste instantie de oorzaak van de schade te constateren. Wellicht is er een poging tot inbraak gedaan of heeft één van de buurjongens een bal door uw ruit getrapt. Afhankelijk van de oorzaak van de schade, is het mogelijk om de kosten te verhalen op uw verzekeraar. Neem eventueel wat foto’s als bewijsmateriaal, en schakel een glaszetter uit Den Bosch in voor een spoedreparatie. Binnen een half uur staat er al een glazenzetter bij u op de stoep!

glasservice: glas vervangen Den Bosch

Glas vervangen

Met het vervangen van uw beglazing kan u de isolatiewaarde van het pand enorm verbeteren! Het is echter ook een optie op de ruiten te vervangen om de uitstraling van uw woning te verbeteren, bijvoorbeeld door authentieke glas-in-lood te laten plaatsen. In beide gevallen is het aan te raden om een glazenzetter in te schakelen. Hij zal uw kozijnen controleren, waarna hij u persoonlijk zal adviseren. Niet elke glassoort is geschikt voor ieder kozijn. Voor dubbel glas is er nou eenmaal een groter en sterker kozijn nodig dan voor een enkel raam. Bent u geïnteresseerd in het vervangen van uw ruiten? Hieronder leest u meer informatie over de verschillende glassoorten.

Glasschade? Bel direct voor een glaszetter uit Den Bosch!

Binnen 30 minuten staat er een glaszetter voor de deur voor een spoedreparatie!

085 500 9976

Enkel glas

enkel glas plaatsen Den Bosch
Enkel glas is de traditionele glassoort die tot een aantal jaar terug het meeste geplaatst werd. In de glaszetter wereld wordt enkel glaswerk ook wel aangeduid met de term ‘floatglas’. Het gebruik van enkelglas is in de afgelopen jaren sterk gedaald. Deze daling is met name veroorzaakt door de regelgeving vanuit de overheid, dat bij nieuwbouwpanden minimaal dubbel glas moet worden gezet, in verband met de isolatie. Een enkel raam is nog wel binnenshuis toe te passen. Bijvoorbeeld als kantoorwand, of voor binnendeuren. Dankzij de lage isolatiewaarde en de eenvoudige zetwijze is een enkel ruit zeer voordelig aan te schaffen. Vraag via onze glasservice in Den Bosch desgewenst naar de mogelijkheden. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Wij zijn nu bereikbaar via 085 500 9976 indien u vragen heeft.

Soorten enkel glas

soorten enkel glas
Hoewel veel mensen enkel floatglas direct afschrijven wanneer zij vernemen dat dit geen geaccepteerd isolatieglas is, bestaan er veel verschillende toepassingen. Daarnaast is bij menig glaszetter een groot scala aan speciaal enkele beglazing verkrijgbaar. Zo bestaat er ten eerste draadglas. Deze glassoort is specifiek gericht op de veiligheid van u en uw huisgenoten of collega’s. Mocht een ruit breken, dan zullen de metalendraden die erin verwerkt zitten de glasscherven bijeenhouden. Een tweede voorbeeld is figuurglas. Figuurglas is zeer geschikt op plaatsen waar u privacy nodig heeft, bijvoorbeeld in de deur van uw studeerkamer in Den Bosch.

Dubbel glas

dubbel glas plaatsen Den Bosch
Dubbelglas wordt vaak gelijk gesteld aan isolatieglas. Dit komt doordat de meeste dubbele beglazing een hoog isolerende werking heeft. Dit wordt veroorzaakt doordat bij dubbel glas de glasplaten van elkaar gescheiden zijn door een spouw. Deze tussenruimte is maximaal 15mm breed en een glaszetter vult deze met droge lucht of isolatiegas. Op deze wijze wordt met isolatieglas de luchtcirculatie tussen de glazen beperkt (ook wel aangeduid met convectie). Dit betekent een vermindering van het warmteverlies, en daardoor een verlaging van de stookkosten. Dubbel glaswerk heeft een standaard isolatiewaarde van 2.6. Deze isolatiewaarde kan verhoogd worden door te kiezen voor drie dubbel isolatieglas. De terugverdientijd van dergelijk drie dubbel raam is echter zeer lang.

Isolatieglas

isolatieglas Den Bosch
Een andere mogelijke keuze is isolatieglas. Dit bestaat uit één of twee glasplaten met een spouw. Deze spouw is gevuld met gas, en daardoor biedt het een betere isolatiewaarde dan een regulier dubbel raam. Het plaatsen van isolatie- of hoogrendementsglas is niet altijd mogelijk. Wanneer u altijd enkel glas in uw kozijnen heeft gehad, dan is de kans groot dat er niet voldoende ruimte is voor hoogrendementsglas. In dit geval zal u tevens de kozijnen moeten laten vervangen, waardoor de totale kosten flink oplopen. Een glaszetter kan u hierover adviseren voordat u een keuze maakt. In sommige gevallen is een voorzetraam een voordeligere optie!

Voordelen isolatieglas

voordelen plaatsen van isolatieglas
Een goede isolering is niet het enige voordeel van een dubbel raam. Naast warmte-isolatie zorgt het isolatieglas ook voor een goede geluidsisolering. Dit is met name ideaal wanneer u aan een drukke straat woont. Een ander voordeel is een hogere inbraakpreventie. Dubbelglas is moeilijker te breken, zeker wanneer u kiest voor extra gehard glas. U kunt tevens kiezen voor een dubbele beglazing met een brandwerende werking. Afhankelijk van uw keuze zullen dergelijke ramen de brand met 20 tot 60 minuten vertragen. Door een zonwerende laag op de glazen aan te brengen houdt u bovendien in de zomer uw pand lekker koel. Door onze glasservice kunnen wij u snel voorzien van dit type dubbelglas.

Glas-in-lood

glas-in-lood
Glas-in-lood werd oorspronkelijk toegepast door de oude Egyptenaren. Zij gebruikten deze techniek om grote raampanelen te kunnen maken, die niet doormidden braken. Via de Romeinen is deze glas-in-lood techniek in Europa terecht gekomen. Wij associëren loodglas vaak met oude middeleeuwse kerkramen, of kleinere ruiten in monumentale panden in Den Bosch. Toch is glas-in-lood ook zeer toepasbaar in moderne woningen. Door gebrandschilderde panelen toe te passen creëert u een warme sfeer in huis, waarbij een veranderende lichtinval bovendien zorgt voor een steeds wisselend effect. Naast ramen kunnen wij ook lichtkoepels, bovenlichten en losse panelen bewerken met loodstrips voor een gebrandschilderd effect. De prijzen hiervoor verschillen per glaszetter en hangen af van diverse factoren.

Ervaren glaszetter in Den Bosch gezocht?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

glasschade voorkomen met gelaagd glas
Wij gaven al aan dat floatglas aan de basis van diverse glassoorten staat, zoals spiegelglas en veiligheidsglas. Eén van de soorten veiligheidsbeglazing die onze fabrikanten maken is het gelaagd glaswerk. Bij gelaagd veiligheidsglas plaatst men twee glasplaten op elkaar, met daartussen een soort kunststof folie. De platen en het folie worden vervolgens met elkaar versmolten. Op deze manier creëert men een gelaagde glasplaat die niet is te doorbreken, maar enkel een breuk of sterretje zal tonen bij impact. Het gelaagd veiligheidsglas is dan ook een uitstekende keus voor de beveiliging van uw pand in Den Bosch. Laat wel altijd een glaszetter de veiligheidsbeglazing monteren.

Gehard glas

glazenzetter voor gehard glas
Naast floatglas, isolatieglas en spiegelglas bestaat er ook ESG veiligheidsbeglazing. Dit is in de volksmond ook wel bekend als gehard glas. ESG of gehard veiligheidsglas wordt op een bijzondere wijze geproduceerd, waardoor er een enorm sterke glasplaat ontstaat. ESG staat voor Einscheiben Sicherheits Glas en voldoet aan Duitse veiligheidseisen. Gehard veiligheidsglas wordt bij de productie enorm verhit en vlak voordat de glasplaat gaat barsten koelt men het snel weer af. Hierdoor is het bijna niet mogelijk om een gehard raam te breken, waardoor het inbraakwerend werkt. Mocht er door een ongeluk toch schade ontstaan, dan valt gehard of ESG beglazing uiteen in duizenden kleine glasstukjes, zonder scherpe randen of punten.

Draadglas

draadglas Den Bosch
Er zijn verschillende soorten veiligheidsbeglazing. Eén variant is draadglas. U kunt draadglas eenvoudig herkennen door het metalen raster dat door het middel van de glasplaat loopt. Het metalen raster heeft één belangrijke functie: deze houdt de glasscherven bij schade bij elkaar. Doordat het niet mogelijk is om een gat te slaan in draadglas, wordt dit veel toegepast als inbraakwerende beglazing. Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor onder meer spiegeldraadglas, waar u nog doorheen kunt kijken, en matte beglazing, waarbij het in mindere mate mogelijk is. Een glaszetter uit Den Bosch kan u voorbeelden van de verschillende opties laten zien.

Brandwerend glas

brandwerend glas
Een laatste type veiligheidsbeglazing is een brandwerend raam. Met brandwerend dubbel glas krijgt u de mogelijkheid om een pand bij brand zo veilig mogelijk te verlaten. Een brandwerend raam is in diverse soorten verkrijgbaar: kwaliteit E, EW of EI. Kwaliteit E is het meest basis brandwerend raam. Dit is vlamdicht waardoor het minder snel zal barsten, maar laat wel hitte door. Brandwerende ramen met het label EW is vlamdicht en zorgt dankzij een speciale coating voor een beperkte warmtestraling. Tot slot is een brandwerend raam van kwaliteit EI zowel vlaimdicht als hittekerend, voor een optimale bescherming.

Zonwerend glas

zonwerend glas
Eén van de glassoorten die wij steeds vaker plaatsen bij onze klanten uit Den Bosch is de zogeheten zonwerende beglazing. Zonwerend glaswerk is effectief in het verminderen van de doorgelaten zonne-warmte door de ruiten. Dit betekent dat er minder warmte in uw kantoor of woning zal komen, en dat u hierdoor wellicht geen airco hoeft te installeren. De mate van effectiviteit van een zonwerend raam meten wij met behulp van de zontoetredingsfactor (ZTA). Hoe lager deze waarde uitvalt, hoe beter uw woning tegen zon beschermd is. Hoewel een zonwerend raam veel voordelen kent, is het mogelijk dat de hoeveelheid lichtinval vermindert.

Floatglas

floatglas Den Bosch
Zoals gezegd is de term floatglas toegepast op enkele beglazing, dat de basis vormt voor vele verschillende glassoorten. Daarnaast staat floatglas voor een speciale productie wijze. Diverse grondstoffen worden samen gesmolten op een temperatuur van 1600 graden. Dit glasmengsel wordt daarna in een ondiepe bak met vloeibaar tin gelegd. Het mengsel zal bovenop de tip blijven drijven in een zeer dunne laag. Hieruit ontstaat uiteindelijk floatglas. Het is erkend als een hoogwaardige beglazing, omdat deze glasplaat altijd volledig vlak is. Deze glassoort past men onder meer toe bij de productie van draadglas of isolatieglas. Vraag een glaszetter naar de prijzen.

Spiegelglas

Spiegelglas is een glasvorm waarbij een glaszetter één zijde bedekt met een zilverlaag. Hierdoor wordt het spiegelglas reflecterend, wat het geschikt maakt voor onder andere winkels, verhoorkamers en observatieruimtes. Toch zetten wij bij onze glasservice niet enkel spiegelglas bij professionele panden. Ook particulieren profiteren van spiegelglas indien zij bepaalde beglazing een extra uitstraling mee willen geven. U kunt spiegelglas op verschillende manieren toepassen, bijvoorbeeld in uw badkamer of slaapkamer. Spiegelglas wordt daarom bewerkt op verschillende manieren. Een voorbeeld hiervan is facet geslepen randen. Dit geeft een sierlijk effect en zorgt ervoor dat de randen niet scherp meer zijn. Vraag onze glaszetter naar de opties en prijzen.

Dubbel glas lek?

Wie al langere tijd geleden dubbelglas heeft laten installeren, loopt het risico op het blind en lek slaan van de ruiten. Een dubbel ruit dat lek slaat is over het algemeen het gevolg van het verminderen van de luchtdichtheid van een kader tussen de twee glasplaten. Hierdoor zullen vocht en vuil in de spouw van het dubbelglas komen. Uiteindelijk zal het droogmiddel in de afstandhouders het teveel aan vocht niet meer kunnen opnemen, en ontstaat er condens.

Menig glaszetter adviseert om bij condens direct het dubbel glaswerk te vervangen. Het is echter een optie om het lek te herstellen met een speciaal reinigingsproces.

subsidie voor glaszetter

Subsidie

Wilt u graag de isolatiewaarde van uw woon- of bedrijfspand laten dalen, maar hebt u maar een beperkt budget? In een aantal gevallen kunt u een subsidie voor energiebesparende maatregelen aanvragen bij de Nederlandse overheid. Uiteraard zitten er een aantal voorwaarden verbonden aan het aanvragen van deze subsidie. Zo is het alleen van toepassing wanneer u in de afgelopen tien jaar geen andere energiesubsidies hebt gekregen. Ook zal u twee of meer energiebesparende maatregelen moeten treffen om aanspraak te kunnen doen op deze vergoeding en moet u lid zijn van een Vereniging van Eigenaren. Voor het jaar 2018 heeft de Nederlandse overheid opnieuw €60 miljoen beschikbaar gesteld. U kunt tot 31 december 2018 daarom een subsidie vragen. Hierbij geldt wel: op is op. Als halverwege 2016 het complete budget al vergeven is kunt u niet langer een subsidie aanvragen. De subsidie kan oplopen tot 40% van de uiteindelijke kosten, maar stijgt niet boven de €20.000,- uit. Naast de landelijke energiesubsidie is het eveneens een optie bij de gemeente van Den Bosch te vragen naar de subsidiemogelijkheden. Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

keurmerken voor glasservice

Keurmerken

Wie bezig is met de renovatie of verbouwing van een pand zal ongetwijfeld merken dat er een heleboel kwaliteitskeurmerken bestaan. Deze keurmerken waarborgen de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van een product of dienst. Ook voor de glaskwerken bestaan er diverse kwaliteitsgaranties. Als u een glazenzetter inschakelt is het bijvoorbeeld aan te raden om te controleren of deze vakman is aangesloten bij onderhoudNL. OnderhoudNL is ook wel bekend als FOSAG en garandeerd de kwaliteit en vakkundigheid van de glazenzetter.

Ook is het raadzaam om te controleren of de glasspecialist beschikt over het GBO Vakcertificaat. Deze wordt uitgegeven door de Glas Branche Organisatie aan glaszetters die kwalitatief vakwerk leveren. Ook voor de glaswerken bestaan er diverse kwaliteitsgaranties. Eén daarvan is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Bij dit keurmerk staat men voor een kwaliteitsbewaking in de hele keten, ketenbeïnvloeding en milieubewuste verpakkingen. De kwaliteitsbewaking houdt in dat men het uiteindelijke product van productie tot levering kan volgen.

Direct contact met een glazenzetter!

Is er een probleem met uw spiegelglas? Ziet u dat er scheuren ontstaan in een glasplaat van gelaagd veiligheidsglas? Of hebt u voor een andere reden de hulp van een erkend glaszetter uit Den Bosch nodig? Aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met onze glasservice. Onze glasservice is 24 uur per dag bereikbaar op nummer 085 500 9976. Wij werken met de snelste glaszetters van heel Nederland. U hoeft dan ook niet lang te wachten op de hulp van onze vakman uit Den Bosch. Deze zal als het lukt de glasschade direct verhelpen. Eventueel komt de glaszetter later terug voor het afronden van de klus. Eerst een offerte ontvangen? Vul dan het contactformulier in.

glazenzetter in Den Bosch

085 500 9976
recensie over de glaszetterWij wilden graag ons dubbel glas laten vervangen. Een glaszetter uit onze regio heeft ons uiteindelijk geïnformeerd over de mogelijkheden. Wij hebben gekozen voor gehard veiligheidsglas en dit is intussen vakkundig geplaatst.
T. de Vries, Rotterdam
recensie over de glasserviceOns nieuwe hoogrendementsglas is geplaatst door een glaszetter uit Den Bosch. Hij heeft ons kozijn vooraf opgemeten zodat we zeker wisten dat de glasplaat op maat werd gesneden. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!
K. Dantuma, Den Bosch