Glaszetter nodig? 24 uurs glasservice: 085 500 9976

Erg snel op locatie, 15 jaar garantie en dat alles tegen scherpe tarieven!

Glaszetter IJmuiden

Glaszetter IJmuiden

Zoekt u naar de perfecte glaszetter in IJmuiden? Grote kans dat u deze bij Lunzen vindt! Wij werken namelijk samen met de beste vakmannen in uw regio! Of u ons nu nodig heeft voor enkel- of, dubbel glas, glas-in-lood of spiegelglas: onze glaszetter staat voor u klaar met de beste glasservice. Wilt u direct contact opnemen, dan is dat mogelijk via 085 500 9976. Behoefte aan een gratis adviesgesprek of een overzicht van de prijzen? U bereikt ons door het contactformulier in te vullen.

Direct contact


Gelieve dit veld leeg te laten.


Snel ter plaatse in IJmuiden

We vinden het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk geholpen kunt worden met glasservice en soms is dat ook meer dan nodig. Zit er bijvoorbeeld een barst in uw floatglas, dan is dat een vrijkaartje voor inbrekers. Om ervoor te zorgen dat zij geen vrij spel krijgen, kan u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week in IJmuiden bellen op 085 500 9976. We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk aan enkel-, dubbelglas of glas-in-lood geholpen wordt door de glaszetter. Onze glasservice laat zich dan ook perfect omschrijven als spoedservice!

15 jaar garantie op het glas en de montage

Bij ons staat centraal dat u altijd de zekerheid van uw aankoop behoudt. Er bestaat bij iedere glasaankoop van een glaszetter of glashandel de kans dat er een productiefout zal zijn. Om extra zekerheid in te bouwen, krijgt u hierdoor naast de garantie te allen tijde de montage gratis. Tot 15 jaar hebt u recht op deze extra glasservice. Indien gewenst sturen we een glaszetter naar uw woning in IJmuiden om de klus te klaren!

Contact

Wilt u meer te weten komen over onze service? Bent u benieuwd naar de tarieven of de voorwaarden? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Liever direct contact met een glaszetter in IJmuiden? Bel ons dan meteen op 085 500 9976, zodat u zo snel mogelijk een glaszetter voor glasservice over de vloer heeft.

Werkgebied:

Glas telefoonnummer Lunzen

Enkel glas

Enkel glasVan oudsher werd enkel glas gebruikt als de standaard beglazing van woningen en bedrijfspanden in IJmuiden. Tegenwoordig is echter van overheidswege besloten dat hiervoor dubbelglas is vereist. Enkel glas (ook wel floatglas genoemd) kent echter nog vele toepassingen binnenshuis, en vormt het bovendien nog steeds de basis voor diverse vormen van isolatieglas. Enkele beglazing kan door de medewerkers van onze glasservice onder meer worden geplaatst in binnendeuren, douchecabines en keukenachterwanden. Daarnaast is enkel glaswerk ook geschikt voor een lichtstraat. Bent u benieuwd hoe een enkel ruit nog effectief in uw pand zou kunnen passen? Vraag onze glaszetter om advies of praktische ondersteuning.

Dubbel glas

Dubbel glas IJmuidenDubbel glas wordt in veel gevallen ook wel aangeduid met de term isolatieglas. Dit komt doordat dubbelglas speciaal gericht is op het isoleren van de woningen, en daardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en de stookkosten te beperken. Dubbelglas is in verschillende varianten verkrijgbaar. Naast een standaard dubbel raam, bestaan er ook HR++ glazen. Bij deze vorm van isolatieglas is de spouw door de glaszetter niet gevuld met droge lucht, maar met een speciaal thermisch gas. Dit beperkt de convectie in nog hogere mate. Daarnaast is er eveneens een drie dubbel isolerend raam verkrijgbaar bij menig glasservice in IJmuiden. Deze glassoort is hoog isolerend, maar kent ook een hoge prijs. Qua verhouding isolering en prijzen is de gewone dubbele optie aan te raden.

Glas-in-lood

Glas-in-lood IJmuidenGlas-in-lood werd in Europa oorspronkelijk toegepast om glazen deuren en ramen te creëren voor de grote kathedralen. Met het loodglas werd gepoogd een boodschap aan de mensen door te brengen, en tegelijkertijd een mystieke sfeer binnen de kerkgebouwen te bewerkstelligen. Daarnaast werd glaswerk versierd met lood vaak gebruikt door kasteelheren om hun eigendom meer aanzien te geven. In de huidige tijd kan een glaszetter loodglas toepassen op diverse glassoorten en panelen, waarbij de uitvoering zeer modern, abstract en complex kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan glas-in-lood voor paneeldeuren, koepels, bovenlichten of sierpanelen. Bij onze glasservice in IJmuiden zijn diverse voorbeelden beschikbaar, maar bent u ook vrij om zelf een ontwerp te maken.

Glassoorten

glassoortenZoals gezegd vormt een enkel ruit (floatglas) de basis voor diverse speciale glassoorten. De meest bekende hiervan zijn: figuurglas en isolatieglas. Hieronder geven wij van elke soort kort aan wat hun specifieke functie is. De glassoort figuurglas heeft met name een decoratieve functie in binnendeuren, maar is tevens geschikt voor onder meer douchecabines en glazen wanden. Bij isolatieglas worden meerdere platen enkelglas bij elkaar geplaatst, met speciaal isolatiegas ertussen. Isolatieglas beperkt de mate van warmteverlies. Veiligheidsglas is een vorm van beglazing dat op het moment van impact uitbarst in duizenden kleine stukjes, of bij elkaar wordt gehouden, opdat zware verwondingen worden voorkomen.

Prijzen dubbel glas

glas prijzen IJmuidenDe prijzen voor dubbelglas variëren tussen de €35,- en €85,- per vierkante meter. Deze prijzen zijn afhankelijk van de dikte van de spouw en de beglazing, evenals de keuze voor droge lucht of speciaal isolatiegas. Hierbij dient u er rekening mee te houden, dat hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe meer u uiteindelijk op de lange termijn zult terugverdienen. Wat betreft de prijzen dient u tevens rekening te houden met plaatsingskosten en eventuele hoogisolerende kozijnen. In een aantal gevallen krijgt u subsidie voor de aankoop van een dubbel ruit, met name in het kader van energiezuinige maatregelen. De overheid heeft de 6% subsidieregeling die in 2015 zou aflopen verlengt, vraag bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Isolatiewaarde glas-in-lood

isolatiewaarde glas-in-loodHet nadeel van gebrandschilderde panelen is dat de panelen een lage isolatiewaarde hebben. Het gevolg hiervan is dat u meer betaalt aan energie, en dat tevens de geluidsoverlast van buiten kan stijgen. Het plaatsen van de loodpanelen binnen in een dubbel raam vormt hiervoor een geschikte oplossing. Het glas-in-lood paneel wordt op deze manier beschermd tegen invloeden van weer en wind, en de isolerende werking wordt verhoogd. Hoewel dit in nieuwbouwwoningen eenvoudiger is, is het een optie om in bestaande panden een dergelijke dubbele beglazing te creëren. In dat geval zal onze glaszetter voorzetramen voor of achter het loodglas plaatsen. Vraag via het contactformulier naar onze voorwaarden en prijzen.

Spiegelglas

Spiegelglas IJmuidenSpiegelglas is een vorm van enkel glaswerk, waarbij over één zijde een speciale reflecterende zilverlaag is aangebracht. Onze meeste klanten denken dat spiegelglas alleen toepasbaar is in winkelketens, observatieruimtes of verhoorkamers. Niets is echter minder waar, ook bij particulieren vormt spiegelglas wellicht een oplossing, bijvoorbeeld voor decoratieve binnendeuren, of in de badkamer. Bij onze glasservice vindt u meer informatie en mogelijk voorbeelden van spiegelglas.

Floatglas

Floatglas IJmuidenFloatglas staat in glaszetter kringen bekend als een uitermate hoogwaardige glassoort. Dit komt door de unieke productie methode, waarbij diverse materialen op hoge temperatuur samen worden gesmolten. Daarna plaatst men de ontstane glassubstantie in een ondiep bad met tin. De dunne glaslaag die hierop blijft drijven kennen wij als floatglas. Floatglas vormt de basis voor diverse glasvormen als draadglas en spiegelglas. Het bewerkte floatglas heeft dankzij deze positieve eigenschappen een relatief hoge aanschafprijs.

ESG glas

ESG glasESG is een bepaalde vorm van veiligheidsbeglazing, die door menig glaszetter is te plaatsen. De afkorting ESG staat voor Einscheiben Sicherheits Glas, en is dan ook in Duitsland geproduceerd, en goedgekeurd door testinstituut TÜV. Deze vorm van veiligheidsglas is met name toepasbaar binnenshuis, zoals voor douchewanden of tussendeuren. Het ESG spat in vele minuscule deeltjes uiteen wanneer het hard geraakt wordt.

Benieuwd wat een glaszetter uit IJmuiden voor u kan doen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij voorzien jaarlijks vele woningen van isolatieglas en staan snel op de stoep bij glasschade.

glaszetter prijs

Zonwerend glas

Zonwerend glasfolie
Hebt u snel last van teveel zonlicht in huis, of merkt u steeds vaker dat de warmte blijft hangen? Dan is het een optie om zonwerende ruiten te laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand in IJmuiden. Bij een zonwerend raam zal de instroom van zonnewarmte verminderen, en hiermee de overlast van de warmte verminderen. De effectiviteit van een zonwerend ruit meet men met behulp van een zogeheten ZTA: de zontoetredingsfactor. Dit is het percentage zonne-energie dat door de beglazing heen komt. Hoewel men probeert om bij de zonwerende glazen zoveel mogelijk zonlicht door te laten is een lichtdoorlaat van 100% onmogelijk.

Gelaagd glas

dubbel Gelaagd glas
Wij spraken al over de diverse vormen van veiligheidsglas die onze glaszetter uit IJmuiden aanbiedt. Eén van de varianten waar wij u graag meer informatie over willen geven is het gelaagd veiligheidsglas. Gelaagd veiligheidsglas lijkt wel wat op dubbel glaswerk, maar kent heel andere eigenschappen. Voor het creëren van een gelaagd raam, versmelt een glaszetter twee glasplaten met elkaar, met daartussen een speciaal kunststof folie. Met dit folie creëert men een effect als bij autoruiten, die nooit echt breken, maar enkel een sterretje krijgen. Men gebruikt daarom het gelaagd veiligheidsglas met name voor bedrijven en kantoorpanden, dit zal de veiligheid verhogen.

Dubbel glas lek

Dubbel glas is lek
Doordat de kitranden aan de zijkant van ouder dubbel raamwerk nog wel eens kan verslijten, is het een mogelijkheid dat op een gegeven moment condens ontstaat tussen de twee glasplaten. Een dergelijke condens is niet te verwijderen met behulp van warmte of door het raam te poetsen. Als er eenmaal condens is ontstaan, dan is het heel lastig om dit eigenhandig weer weg te halen. Bij menig glasservice zal men u daarom adviseren het dubbelglas te vervangen. In een aantal gevallen is het echter nog een optie om de condens te verwijderen. Een glaszetter uit ons bedrijf voorziet u desgewenst van meer informatie.

Subsidie

Glas prijzen IJmuiden
Voor het plaatsen van dubbel en drie dubbel isolatieglas bestaat er een mogelijke subsidie in Nederland. Deze subsidie is verbonden aan een aantal voorwaarden. Zo kunt u deze alleen aanvragen op het moment dat u twee of meer energiebesparende maatregelen toepast, en mag u in de afgelopen 10 jaar geen andere energiesubsidie hebben gekregen. Wanneer u een subsidie krijgt toegewezen, dan loopt deze maximaal op tot €20,000,-. De exacte hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort maatregel dat u laat toepassen en het effect daarvan op de isolatiewaarde van uw pand. In sommige gemeenten bestaan er bovendien lokale subsidies.

FEOR kwaliteitskeurmerk

glas subsidie
Voor vrijwel elk woononderdeel bestaan er keurmerken die de kwaliteit, veiligheid of duurzaamheid van het product garanderen. Een keurmerk dat wij van onze producten eisen is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk staat voor een kwaliteitsbewaking in de hele keten, milieubewuste verpakkingen en ketenbeïnvloeding. Dit betekent allereerst dat wij het product van productie tot aflevering kunnen volgen in het proces, en dat het eventueel mogelijk is om deze productieketen te beïnvloeden om het veiliger of duurzamer te maken. Wat betreft milieubewust verpakken poogt onze glasservice bij de producten weinig verpakkingsmateriaal te gebruiken, en te kiezen voor recyclebaar materiaal. Zo houden wij Nederland schoon.

24/7 glasservice

24/7 glasservice IJmuiden
Is er een probleem met uw gelaagd raam? Ontstaat er een breuk in het spiegelglas? Of heeft iemand een gebrandschilderd paneel beschadigd? Dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een glaszetter uit IJmuiden. Via onze glasservice komt u gemakkelijk in contact met een erkend vakman uit IJmuiden die snel bij u voor de deur kan staan om de glasschade te herstellen. Bel met ons telefoonnummer 085 500 9976 voor een rechtstreekse verbinding met de glasservice, of vul het contactformulier in voor meer informatie. Wij garanderen dat uw beglazing bij ons in goede handen is en spoedig weer in optimale staat verkeert.