Glaszetter nodig? 24 uurs glasservice: 085 500 9976

Erg snel op locatie, 15 jaar garantie en dat alles tegen scherpe tarieven!

Glaszetter Zutphen

Glaszetter Zutphen

Wanneer u een goede glaszetter in Zutphen zoekt, bent u op deze pagina aan het juiste adres! Even voorstellen: wij zijn Lunzen en we helpen u aan degelijk enkel- of dubbelglas en glas-in-lood of floatglas. In uw regio werken we samen met de beste specialisten om iedere klus tot een geweldig eindresultaat op te leveren. Een sterretje in uw ruit? Toe aan gelaagd veiligheidsglas? Bel: 085 500 9976 of vraag gratis en vrijblijvend de mogelijke prijzen op via het contactformulier.

Direct contact


Gelieve dit veld leeg te laten.


Snel ter plaatse in Zutphen

In sommige gevallen kan het belangrijk zijn zo snel mogelijk geholpen te worden aan nieuwe ruiten. Heeft een voetbal er bijvoorbeeld voor gezorgd dat uw ruit voorzien is van een grote barst, dan kan dit voor inbrekers al snel de sleutel tot succes zijn. Om er in Zutphen echter voor te zorgen dat er niet wordt ingebroken bij u, staan we u bij we u met spoedservice. Als u contact opneemt met onze centrale op 085 500 9976, sturen we zo snel mogelijk een glaszetter naar uw adres. 24 uur per dag en 7 dagen per week helpen we u met glasservice!

15 jaar garantie, ook op de montage

Om ervoor te zorgen dat u altijd een perfecte aankoop doet bij onze glashandel, krijgt u in Zutphen maar liefst 15 jaar garantie op uw beglazing en de montage. Dankzij een eventuele productiefout zou uw enkel-, of dubbel glaswerk namelijk kunnen slijten. Dankzij de garantieregeling hoeft dit echter niet tot problemen te leiden. Deze glasservice dekt dit namelijk perfect. Met behulp van goede technieken versterkt of vernieuwt de glaszetter uw ramen direct voor de beste levensduur.

Contact

Bent u benieuwd naar onze glasservice voor enkel glaswerk, drie dubbel isolerende ramen of glas-in-lood? Wilt u meer weten over onze methoden in Zutphen? Neem dan gratis en geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte op maat. U kunt ons tevens direct bereiken op 085 500 9976, waarna we meteen een glaszetter voor glasservice naar uw woning zullen sturen.

Werkgebied:

Glasservice Lunzen

Enkel glas

Enkel glasEnkel glas is de traditionele glassoort die tot een aantal jaar terug het meeste geplaatst werd. In de glaszetter wereld wordt enkel glaswerk ook wel aangeduid met de term ‘floatglas’. Het gebruik van enkelglas is in de afgelopen jaren sterk gedaald. Deze daling is met name veroorzaakt door de regelgeving vanuit de overheid, dat bij nieuwbouwpanden minimaal dubbel glas moet worden gezet, in verband met de isolatie. Een enkel raam is nog wel binnenshuis toe te passen. Bijvoorbeeld als kantoorwand, of voor binnendeuren. Dankzij de lage isolatiewaarde en de eenvoudige zetwijze is een enkel ruit zeer voordelig aan te schaffen. Vraag via onze glasservice in Zutphen desgewenst naar de mogelijkheden. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Wij zijn nu bereikbaar via 085 500 9976 indien u vragen heeft.

Dubbel glas

Dubbel glas ZutphenDubbelglas wordt vaak gelijk gesteld aan isolatieglas. Dit komt doordat de meeste dubbele beglazing een hoog isolerende werking heeft. Dit wordt veroorzaakt doordat bij dubbel glas de glasplaten van elkaar gescheiden zijn door een spouw. Deze tussenruimte is maximaal 15mm breed en een glaszetter vult deze met droge lucht of isolatiegas. Op deze wijze wordt met isolatieglas de luchtcirculatie tussen de glazen beperkt (ook wel aangeduid met convectie). Dit betekent een vermindering van het warmteverlies, en daardoor een verlaging van de stookkosten. Dubbel glaswerk heeft een standaard isolatiewaarde van 2.6. Deze isolatiewaarde kan verhoogd worden door te kiezen voor drie dubbel isolatieglas. De terugverdientijd van dergelijk drie dubbel raam is echter zeer lang.

Glas-in-lood

Glas-in-lood ZutphenGlas-in-lood werd oorspronkelijk toegepast door de oude Egyptenaren. Zij gebruikten deze techniek om grote raampanelen te kunnen maken, die niet doormidden braken. Via de Romeinen is deze glas-in-lood techniek in Europa terecht gekomen. Wij associëren loodglas vaak met oude middeleeuwse kerkramen, of kleinere ruiten in monumentale panden in Zutphen. Toch is glas-in-lood ook zeer toepasbaar in moderne woningen. Door gebrandschilderde panelen toe te passen creëert u een warme sfeer in huis, waarbij een veranderende lichtinval bovendien zorgt voor een steeds wisselend effect. Naast ramen kunnen wij ook lichtkoepels, bovenlichten en losse panelen bewerken met loodstrips voor een gebrandschilderd effect. De prijzen hiervoor verschillen per glaszetter en hangen af van diverse factoren.

Soorten enkel glas

Enkel glas soorten ZutphenHoewel veel mensen enkel floatglas direct afschrijven wanneer zij vernemen dat dit geen geaccepteerd isolatieglas is, bestaan er veel verschillende toepassingen. Daarnaast is bij menig glaszetter een groot scala aan speciaal enkele beglazing verkrijgbaar. Zo bestaat er ten eerste draadglas. Deze glassoort is specifiek gericht op de veiligheid van u en uw huisgenoten of collega’s. Mocht een ruit breken, dan zullen de metalendraden die erin verwerkt zitten de glasscherven bijeenhouden. Een tweede voorbeeld is figuurglas. Figuurglas is zeer geschikt op plaatsen waar u privacy nodig heeft, bijvoorbeeld in de deur van uw studeerkamer in Zutphen.

Voordelen isolatieglas

isolatieglas ZutphenEen goede isolering is niet het enige voordeel van een dubbel raam. Naast warmte-isolatie zorgt het isolatieglas ook voor een goede geluidsisolering. Dit is met name ideaal wanneer u aan een drukke straat woont. Een ander voordeel is een hogere inbraakpreventie. Dubbelglas is moeilijker te breken, zeker wanneer u kiest voor extra gehard glas. U kunt tevens kiezen voor een dubbele beglazing met een brandwerende werking. Afhankelijk van uw keuze zullen dergelijke ramen de brand met 20 tot 60 minuten vertragen. Door een zonwerende laag op de glazen aan te brengen houdt u bovendien in de zomer uw pand lekker koel. Door onze glasservice kunnen wij u snel voorzien van dit type dubbelglas.

Glas-in-lood prijzen

glas-in-lood prijzenDe prijzen voor glas-in-lood producten hangen af van diverse factoren. Zelfs wanneer u kiest voor twee gebrandschilderde deuren van dezelfde afmeting, dan hoeft de prijs niet gelijk te zijn. De prijzen voor loodglazen panelen worden ten eerste bepaald aan de hand van het aantal glasstukken. Hoe meer, hoe duurder. Daarnaast is ook de glassoort bepalend, evenals de kleur. Kiest u voor isolatieglas, dan zal de prijs stijgen. Een volgende factor is het patineren: afhankelijk van de hoeveelheid lood zullen de prijzen hiervoor stijgen. Ook van invloed is de complexiteit van het ontwerp. Hoe langer de glaszetter hiermee bezig is, hoe duurder het paneel natuurlijk uitvalt. Tot slot is de versteviging van de ophanging van invloed.

Spiegelglas

SpiegelglasSpiegelglas is een glasvorm waarbij een glaszetter één zijde bedekt met een zilverlaag. Hierdoor wordt het spiegelglas reflecterend, wat het geschikt maakt voor onder meer winkels, verhoorkamers en observatieruimtes. Toch zetten we bij onze glasservice niet alleen spiegelglas bij professionele panden. Ook particulieren profiteren van spiegelglas indien zij bepaalde glazen een extra uitstraling mee willen geven. Spiegelglas kan dan ook bewerkt worden, bijvoorbeeld met facet slijpingen. Vraag onze glaszetter naar de opties en prijzen. .

Floatglas

Floatglas ZutphenZoals gezegd is de term floatglas toegepast op enkele beglazing. Daarnaast staat floatglas voor een speciale glasbehandeling, waarbij diverse grondstoffen worden samengesmolten op 1600 graden. Dit glasmengsel wordt daarna in een ondiepe bak met vloeibaar tin gelegd. De glaslaag zal bovenop het tin blijven drijven in een zeer dunne laag. Hieruit ontstaat de term floatglas. Floatglas is erkend als hoogwaardige beglazing, en vormt de basis voor diverse glasbewerkingen als draadglas en isolatieglas. Vraag de glaszetter naar de prijzen.

ESG glas

ESG glas ZutphenNaast floatglas, isolatieglas en spiegelglas, bestaat er ook ESG veiligheidsbeglazing. ESG staat voor Einscheiben Sicherheits Glas, en voldoet dan ook aan de Duitse veiligheidseisen. Menig glasservice uit Zutphen kan dit veiligheidsglas voor u installeren. Dankzij een speciale bewerking valt ESG bij hoge impact uiteen in duizenden kleine glasstukjes, die geen scherpe randen of punten hebben. Zo zullen er geen ernstige snijwonden ontstaan bij een ongeluk. Deze glassoort is bij menig glaszetter verkrijgbaar.

Benieuwd wat een glaszetter uit Zutphen voor u kan doen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij voorzien jaarlijks vele woningen van isolatieglas en staan snel op de stoep bij glasschade.

glaszetter offerte

Zonwerend glas

glassoorten Zutphen
Eén van de glassoorten die wij steeds vaker plaatsen bij onze klanten uit Zutphen is de zogeheten zonwerende beglazing. Zonwerend glaswerk is effectief in het verminderen van de doorgelaten zonne-warmte door de ruiten. Dit betekent dat er minder warmte in uw kantoor of woning zal komen, en dat u hierdoor wellicht geen airco hoeft te installeren. De mate van effectiviteit van een zonwerend raam meten wij met behulp van de zontoetredingsfactor (ZTA). Hoe lager deze waarde uitvalt, hoe beter uw woning tegen zon beschermd is. Hoewel een zonwerend raam veel voordelen kent, is het mogelijk dat de hoeveelheid lichtinval vermindert.

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas Zutphen
Wij gaven al aan dat floatglas aan de basis van diverse glassoorten staat, zoals spiegelglas en veiligheidsglas. Eén van de soorten veiligheidsbeglazing die onze fabrikanten maken is het gelaagd glaswerk. Bij gelaagd veiligheidsglas plaatst men twee glasplaten op elkaar, met daartussen een soort kunststof folie. De platen en het folie worden vervolgens met elkaar versmolten. Op deze manier creëert men een gelaagde glasplaat die niet is te doorbreken, maar enkel een breuk of sterretje zal tonen bij impact. Het gelaagd veiligheidsglas is dan ook een uitstekende keus voor de beveiliging van uw pand in Zutphen. Laat wel altijd een glaszetter de veiligheidsbeglazing monteren.

Dubbel glas lek

isoaltieglas lek
Wie al langere tijd geleden dubbelglas heeft laten installeren, loopt het risico op het blind en lek slaan van de ruiten. Een dubbel ruit dat lek slaat is over het algemeen het gevolg van het verminderen van de luchtdichtheid van een kader tussen de twee glasplaten. Hierdoor zullen vocht en vuil in de spouw van het dubbelglas komen. Uiteindelijk zal het droogmiddel in de afstandhouders het teveel aan vocht niet meer kunnen opnemen, en ontstaat er condens. Menig glaszetter adviseert om bij condens direct het dubbel glaswerk te vervangen. Het is echter een optie om het lek te herstellen met een speciaal reinigingsproces.

Subsidie

Glas isolatie Zutphen
Wilt u graag de isolatiewaarde van uw woon- of bedrijfspand laten dalen, maar hebt u maar een beperkt budget? In een aantal gevallen kunt u een subsidie voor energiebesparende maatregelen aanvragen bij de Nederlandse overheid. Deze subsidie is van toepassing wanneer u voor twee of meer energiebesparende maatregelen kiest, en wanneer u in de afgelopen 10 jaar geen andere energiesubsidie hebt gekregen. De subsidie kan oplopen tot 40% van de uiteindelijke kosten, maar stijgt niet boven de €20.000,- uit. Naast de landelijke energiesubsidie is het eveneens een optie bij de gemeente van Zutphen te vragen naar de subsidiemogelijkheden. De beschikbaarheid en grootte verschilt per gemeente.

FEOR kwaliteitskeurmerk

veiligheidsglas Zutphen
Wie bezig is met de renovatie of verbouwing van een pand zal merken dat er heel wat kwaliteitskeurmerken bestaan, die de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van een product waarborgen. Ook voor de glaswerken bestaan er diverse kwaliteitsgaranties. Eén daarvan is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Bij dit keurmerk staat men voor een kwaliteitsbewaking in de hele keten, ketenbeïnvloeding en milieubewuste verpakkingen. De kwaliteitsbewaking houdt in dat men het uiteindelijke product van productie tot levering kan volgen. Op het gebied van milieubewuste verpakkingen probeert geen verpakkingsmateriaal te gebruiken, en indien noodzakelijk te kiezen voor recyclebaar verpakkingsmateriaal. Zo draagt men bij aan een schoon en groen Nederland.

24/7 glasservice

glas zetten Zutphen
Is er een probleem met uw spiegelglas? Ziet u dat er scheuren ontstaan in een glasplaat van gelaagd veiligheidsglas? Of hebt u voor een andere reden de hulp van een erkend glaszetter uit Zutphen nodig? Aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met onze glasservice. Onze glasservice is 24 uur per dag bereikbaar op nummer 085 500 9976. Wij werken met de snelste glaszetters van heel Nederland. U hoeft dan ook niet lang te wachten op de hulp van onze vakman uit Zutphen. Deze zal als het lukt de glasschade direct verhelpen. Eventueel komt de glaszetter later terug voor het afronden van de klus.