glaszetter Zwolle

Glaszetter Zwolle

In Zwolle komt u gemakkelijk in contact met menig glaszetter. De meeste van onze klanten schakelen een glaszetter in voor het installeren van nieuwe glazen zoals spiegelglas, enkel- dubbel-, of floatglas. De professionals uit onze glasservice kunnen u echter met een groot aantal andere zaken helpen, zoals het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning, of herstellen van glasschade.

Vul het contactformulier in of bel naar 085 500 9976 voor meer informatie.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

Omdat wij begrijpen dat u bij glasschade door inbraak of een ongeluk zo spoedig mogelijk wilt worden geholpen door een ervaren vakman uit Zwolle, hebben wij een spoed glasservice in het leven geroepen. Deze spoedservice is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar via 085 500 9976. Dankzij ons uitgebreide netwerk van specialisten kunnen wij u bovendien garanderen dat er zo snel mogelijk een erkend glaszetter bij u op de stoep kan staan om het probleem te verhelpen. Elke glaszetter uit ons bedrijf heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en uitstekende diploma’s.

15 jaar garantie op het glas en de montage

Laat u een dubbel ruit installeren door de professionals van onze glasservice, dan krijgt u steevast 15 jaar garantie op de montage en het product. Hoewel alle ramen zijn voorzien van een CE markering, kan het voorkomen dat er onverhoopt een probleem ontstaat door een fabricagefout. Bij een dergelijke probleem, zal de glashandel nieuwe ramen leveren, en deze bovendien gratis voor u plaatsen. Dankzij de CE-markering weet u zeker dat het product voldoet aan alle basisvoorwaarden voor bouwproducten die door de Europese Commissie zijn vastgelegd. Dit betekent een hoge kwaliteit, tegen aantrekkelijke prijzen. De gratis montage garandeert een optimale installatie en langere levensduur.

24/7 glasservice

Bent u op zoek naar een erkend glaszetter die u kan helpen bij het vervangen van enkel door dubbelglas? Heeft u een vraag over het verschil tussen gehard en gelaagd veiligheidsglas? Of wilt u meer weten over de prijzen voor floatglas, zonwerend- of spiegelglas? Dan zit u bij ons goed! Via onze glasservice komt u direct in contact met een glaszetter uit Zwolle die u de nodige informatie wil geven, of die bij glasschade in korte tijd voor uw deur zal staan. Onze glasservice is via telefoonnummer 085 500 9976 dag en nacht bereikbaar. U zult dus altijd snel geholpen worden wanneer er glasschade is ontstaan.

Direct contact

Wanneer u rechtstreeks in verbinding wilt komen met een ervaren glaszetter uit Zwolle, dan adviseren wij om te bellen naar telefoonnummer 085 500 9976. Hebt u een vraag waar u liever een schriftelijk antwoord op krijgt, of wilt u een vrijblijvend kostenoverzicht ontvangen? Vul dan ons contactformulier in. Eén van de specialisten van onze glasservice zal uw hulpvraag spoedig beantwoorden en u van een offerte voorzien.

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Een glazenzetter is inzetbaar voor een breed aanbod aan werkzaamheden. Zij zullen onder andere uw glasschade opruimen en herstellen, uw kozijnen opmeten en uw glasplaten op maat leveren en een enkel raam vervangen door hoogrendementsglas. Bent u benieuwd naar de vele verschillende werkzaamheden van een glazenzetter uit Zwolle? Hieronder staat een opsomming van een aantal veelvoorkomende werkzaamheden.

  • Een glazenzetter uit Zwolle kan uw beglazing plaatsen en vervangen
  • U kunt een glaszetter tevens inschakelen voor het herstellen van uw glasschade
  • Glazenzetters snijden uw glasplaten volledig op maat zodat u er zeker van bent dat de ruit goed past
  • De specialisten kunnen u persoonlijk informeren en adviseren over de verschillende glassoorten

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Om geld te besparen vragen vele klanten of het mogelijk is om zelf hun beglazing te zetten. Uiteraard is dit een optie, omdat u eenvoudig een glasplaat op maat kan bestellen. Wij zullen u het echter altijd afraden. Zeker als u geen ervaring heeft in het plaatsen van glasplaten, is de kans op beschadigingen of lekkage door een foutieve plaatsing aanwezig. Mocht dit gebeuren, dan bent u niet verzekerd. Als u de ruiten laat zetten door één van de vele erkende specialisten uit Zwolle, dan bent u verzekerd van een garantie van maar liefst 15 jaar! Wilt u hier meer over weten? Vraag één van de vakmannen uit ons netwerk dan om meer informatie.

Wat te doen bij glasschade?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en hoewel u er waarschijnlijk niet vaak bij stilstaat kan schade ook bij u plotseling voorkomen. Bij schade is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te herstellen. Maak daarom gebruik van onze 24/7 service en bel naar 085 500 9976 voor direct contact met een glazenzetter uit de regio. In de meeste gevallen is deze al binnen een half uur aanwezig om een nieuwe ruit te plaatsen. Mocht het voorkomen dat het gaat om een afwijkend formaat, dan zal hij zorgen voor een passende noodoplossing, waarna hij de nieuwe beglazing op maat alsnog zo snel mogelijk komt zetten.

glas laten vervangen door glaszetter

Glas vervangen

Schade is al lang niet meer de enige motivatie om beglazing te vervangen. Het vervangen van uw beglazing kan namelijk vele voordelen opleveren, en het kan u zelfs flink wat geld besparen. Door de hogere isolatiewaarde van hoogrendementsglas zorgt u namelijk voor een grote besparing op uw maandelijkse stookkosten. De investering verdient u op den duur weer terug en mogelijk houdt u er op deze manier zelfs wat geld aan over! Vele van onze klanten zijn dan ook woningbezitters met enkele glasplaten. Bent u geïnteresseerd in het vervangen van uw ruiten en bent u nieuwsgierig naar de vele verschillende mogelijkheden? Hieronder worden diverse glassoorten kort toegelicht.

Met spoed op zoek naar een glaszetter in Zwolle?

Bel snel naar 085 500 9976 voor direct contact met een glaszetter uit uw regio.

085 500 9976

Enkel glas

enkel glas vervangen Zwolle
Een enkel ruit werd lange tijd gezien als de standaard oplossing voor woningen en bedrijfspanden. Tegenwoordig stelt de overheid echter hogere eisen aan beglazing. Enkel glaswerk biedt dan ook weinig isolatie en heeft ook een relatief hoge geluidsoverlast tot gevolg. Wij raden daarom aan om elk enkel ruit te vervangen door een dubbele variant. Enkel glas is desondanks niet onbruikbaar, het is te gebruiken als de basis voor vele verschillende glassoorten. Daarnaast worden ook de meeste schuifdeuren en glasplaten in binnendeuren gemaakt van enkel glaswerk. De meeste glas-in-lood panelen maakt een glaszetter bovendien van enkele glasstukjes.

Soorten enkel glas

glaszetter inschakelen voor enkel glas
Zoals gezegd wordt niet alleen een enkel ruit van één glasplaat gemaakt, ook vele speciale soorten beglazing hebben een enkele glasplaat als basis. Denk bijvoorbeeld aan floatglas, matglas en diverse gekleurde glazen. Matglas is hierbij de meest toegepaste variant, vooral bij bedrijven. Matglas maakt men met behulp van een speciaal zuur dat de heldere glasplaten beïnvloedt. Het maken van matglas brengt aardig wat kosten met zich mee. Het is daarom ook mogelijk om speciaal folie aan te schaffen bij menig glaszetter en glashandel uit Zwolle. Dit biedt een vergelijkbaar effect, en kent lagere prijzen.

Dubbel glas

dubbel glas Zwolle
De vervanging voor een enkel raam bestaat meestal uit dubbel glas. Dubbele beglazing creëert men door twee glasplaten tegen elkaar te plaatsen met daartussen een kleine ruimte. Deze zogeheten spouw kunnen wij vullen met lucht, of met een speciaal isolatiegas. Een dubbel ruit zal daardoor zorgen voor een betere isolatiewaarde, wat leidt tot een besparing op de stookkosten. Op de lange termijn zal u daarom ook de prijzen voor het dubbel isolatieglas terugverdienen. Gemiddeld gaan wij hierbij uit van een terugverdientijd van ongeveer 8 tot 10 jaar. Naast dubbel isolatieglas bestaat er ook een driedubbele variant.

Voordelen dubbel glas

voordelen van plaatsen dubbel glas
Een dubbel raam kent vele voordelen ten opzichte van de enkele variant. Zo zult u dankzij dubbele beglazing veel minder last hebben van geluid van buitenaf, en zal ook tijdens de zomermaanden de temperatuur binnenshuis aangenamer blijven. Het grootste pluspunt van dubbel isolatieglas is echter de verbeterde isolatiewaarde. U draagt met de beglazing bij aan een beter milieu en het besparen van fossiele brandstoffen. Bovendien profiteert u zelf op de lange termijn eveneens van de montage van dubbel isolatieglas: dankzij de besparing op stookkosten verdient u de investering na een aantal jaar weer terug.

Isolatieglas

isolatieglas Zwolle
Zoals wij al eerder zeiden kunt u met de installatie van isolatieglas flink op uw energierekening besparen. Isolatieglas, of hoogrendementsglas, werkt als volgt. Meestal gaat het om een dubbele of zelfs driedubbele glasplaat. Tussen de platen zit een spouw. Bij een standaard dubbel raam is deze spouw gevuld met droge lucht, die zorgt voor isolatie. Bij hoogrendementsglas is deze spouw echter gevuld met een edelgas, wat de isolatiewaarde enorm verhoogt. U zult dus veel minder warmte verliezen, en veel minder hoeven stoken om het in huis warm te houden. Driedubbele beglazing is de meest kostbare variant, maar omdat de besparing hiervan niet direct opweegt tegen de kosten zullen de meeste glazenzetters aanraden om HR++ glas te laten plaatsen.

Glas-in-lood

glas-in-lood glaszetter
Een speciale vorm van beglazing is glas in lood. Deze variant die specialisten ook wel aanduiden met de term gebrandschilderde ramen heeft een lange geschiedenis. Zo werd in de middel eeuwen al lood gebruikt om diverse glasstukken te verbinden tot één groot kerkraam. Tegenwoordig gebruikt men gebrandschilderde ramen niet meer met een educatief doel, maar als decoratieve oplossing. De prijzen voor het maken van loodglas zijn afhankelijk van diverse factoren, onder meer de hoeveelheid lood die nodig is voor het verbinden van de glasstukken bepaalt de uiteindelijke prijs. Het is eventueel een optie om zelf uw glas-in-lood paneel te ontwerpen.

Kwalitatieve beglazing tegen de scherpste tarieven!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas Zwolle
Wij spraken hierboven al over de mogelijkheden voor ESG (gehard) veiligheidsglas. Voor de beveiliging van een pand kunt u eveneens kiezen voor gelaagd beveiligingsglas. Gelaagd glaswerk bestaat uit twee glasplaten, die versmolten zijn met een speciaal kunststof folie. De werking van een gelaagd veiligheidsraam is te vergelijken met die van een autoruit. Op het moment van hoge impact zal er hooguit een deuk of sterretje in het oppervlak ontstaan. Door het folie blijven de glasstukken altijd bij elkaar, wat de kans op verwondingen aanzienlijk vermindert. De kosten voor het plaatsen van gelaagd vallen tussen de €90,- en €150,- per vierkante meter.

Gehard glas

glasschade voorkomen met gehard glas
Regelmatig krijgen wij van onze klanten vragen over gehard glas. Gehard is hetzelfde als ESG beglazing, dit is een type veiligheidsglas dat uw woning in Zwolle op twee verschillende manieren beveiligt. ESG glazen worden door vele glaszetters uit Zwolle gebruikt. Tijdens de productie wordt gehard glas enorm verhit. Pas op het moment dat de beglazing bijna barst wordt de ruit weer afgekoeld. Hierdoor ontstaat ESG beglazing: Einscheiben-Sichterheitsglas. Dit gehard glas is zo sterk, dat het nagenoeg onmogelijk is om kapot te slaan. Dit beschermt uw huis tegen inbraak, maar ook tegen ongelukken met huisdieren of kinderen. Mocht het toch breken, dan barst gehard of ESG beglazing in duizenden kleine stukjes zodat de kans op snijdwonden minimaal is.

Draadglas

draadglas plaatsen Zwolle
Draadglas is een type beglazing dat in vele bedrijven en studentenwoningen geplaatst is. Het draadglas is heel eenvoudig te herkennen doordat er metalen draden in de ruit verwerkt worden. Deze metalen draden bieden extra veiligheid, omdat deze ervoor zorgen dat de scherven bij elkaar gehouden worden. Het is dus voor buitenstaanders niet mogelijk om via dit draadglas naar binnen te dringen. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas in studentenwoningen, waar veel mensen in hetzelfde huis wonen. Er bestaat de gedachte dat draadglas net als ESG beglazing enorm sterk is, maar dit is niet het geval.

Brandwerend glas

brandwerend glas installeren
Ook een brandwerend raam komt van pas in grotere panden met veel inwoners of medewerkers. Brand is niet iets waar u graag aan denkt, maar mocht er toch een brand ontstaan dan kunt u het pand dankzij een brandwerend raam zo snel en veilig mogelijk verlaten. Brandwerend betekent twee dingen: allereerst is de glasplaat bestand tegen de hitte, waardoor het niet barst bij vuur. Ten tweede voorkomt de ruit dat de vlammen overslaan naar de aangrenzende ruimte, zodat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Er is zelfs een brandwerend raam verkrijgbaar dat ook de hitte zo veel mogelijk tegenhoudt!

Zonwerend glas

zonwerend glas
Eén van de glassoorten die steeds populairder wordt bij de klanten van onze glasservice is zonwerend glaswerk. Een zonwerend raam heeft als voordeel dat het direct zonlicht vermindert, en hierdoor de mate van zonnewarmte verlaagt. Een zonwerend product is voorzien van een reflecterende laag. De mate van effectiviteit van het zonwerend product meten wij met behulp van de ZTA (zontoetredingsfactor). Hoe lager deze waarde, hoe minder last u zult hebben van zonnewarmte. Het nadeel van een zonwerend raam is dat hierdoor de mate van direct zonlicht ook vermindert, de zonlicht doorlaatbaarheid in combinatie met de zonwering is dan ook nooit 100 procent.

Floatglas

floatglas
Floatglas is een andere vorm van enkelglas die veel van onze klanten toepassen. Floatglas is een zeer dunne glaslaag die is te gebruiken als basis voor diverse glassoorten zoals veiligheidsglas, brandwerende beglazing en nog veel meer. Floatglas wordt gemaakt door glasstukken te versmelten met verscheidene andere grondstoffen. Het vloeibare mengsel wordt vervolgens uitgegoten in een tinbad. Door het verschil in gewicht zal het glasmengsel blijven drijven op het tin, waardoor er een egale glasplaat ontstaat. De glaszetter kan voor u de mogelijkheden voor het toepassen van floatglas bij u thuis in Zwolle uiteenzetten.

Spiegelglas

Via onze glasservice bestelt u gemakkelijk en snel diverse glassoorten. Zo bent u bij ons bijvoorbeeld aan het juiste adres voor spiegelglas. Spiegelglas zet men over het algemeen het meeste in bij bedrijven in Zwolle, en is tevens een populair middel voor observatie in onder andere politiebureaus en onderzoeksruimten. Het voordeel van spiegelglas is dat dit aan de ene zijde werkt als een raam, terwijl het er aan de andere kant uitziet als een spiegel. Hoewel de meeste mensen wel weten van de werking van spiegelglas, heeft het nog steeds een positief effect op onderzoeken en politie ondervragingen.

Dubbel glas lek?

Heeft u woning al jarenlang dubbel isolatieglas? Dan is het een optie dat deze op een gegeven moment lek slaan. Lekkende dubbele ruiten vormen een groot probleem, omdat dit vaak lastig te verhelpen is. Menig glaszetter uit Zwolle zal dan ook adviseren om de ruiten te vervangen. Het is echter soms een oplossing om met een speciaal reinigingsproces de glasplaten te reinigen, en deze opnieuw luchtdicht te maken. Op deze manier kunt u nog lange tijd genieten van de dubbele isolatieglazen voordat u deze moet vervangen. Een glaszetter uit ons bedrijf geeft u desgewenst meer informatie over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

subsidie voor glasservice

Subsidie

Het aanschaffen van hoogisolerende beglazing brengt flinke prijzen met zich mee. Toch wil de Nederlandse overheid deze energiebesparende maatregelen stimuleren, omdat u hiermee een steentje bijdraagt aan het verbeteren van het milieu. Om u in de kosten tegemoet te komen heeft de Nederlandse overheid daarom een subsidie beschikbaar gesteld. Van eind 2016 tot en met 31 december 2018 is er een budget van maar liefst €60 miljoen beschikbaar. Hoewel u in principe tot eind 2018 een subsidie aan kunt vragen, bestaat er uiteraard de kans dat deze subsidie volledig vergeven is. In dit geval kunt u hier geen aanspraak meer op doen. Per 1 januari 2018 is er nog ongeveer €16 miljoen beschikbaar, dus als u overweegt gebruik te maken van deze regeling dan is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te doen. Uiteraard zitten er voorwaarden aan deze regeling: zo moet u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treffen, mag u de afgelopen 10 jaar geen andere subsidie hebben gekregen voor vergelijkbare maatregelen en moet u lid zijn van een Vereniging van Eigenaren.

Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

keurmerken van de glazenzetter

Keurmerken

Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van bepaalde producten te kunnen garanderen, bestaan er verschillende keurmerken. Een bekend keurmerk is bijvoorbeeld het politiekeurmerk veilig wonen. Een ander kwaliteitslabel dat voor al onze producten geldt is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Dit kwaliteitslabel richt zich met name op een beperking van het gebruik van verpakkingsmateriaal en een transparant productieproces. Dit betekent dat wij uw product altijd van fabrikant tot magazijn kunnen volgen, en hiermee de veiligheid en kwaliteit van de productie garanderen. Wat betreft het verpakkingsmateriaal proberen onze fabrikanten dit zo weinig mogelijk te gebruiken, en indien noodzakelijk alleen te kiezen voor recyclebaar materiaal.

Wilt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een erkend glaszetter? Controleer dan of de glazenzetter lid is van de GBO (Glas Branche Organisatie). Glazenzetters die zich bij deze branchevereniging aansluiten zijn ervaren en uitstekend geschoold. Een tweede branchevereniging is OnderhoudNL. OnderhoudNL geeft bovendien het keurmerk OnderhoudNL Garantie uit aan vakmannen die kwaliteit en vakmanschap bieden.

Direct contact met een glazenzetter!

Zoekt u een erkend vakman uit Zwolle die u kan ondersteunen bij het plaatsen van spiegelglas of dubbel isolatieglas bij uw woning? Hebt u een vraag over de mogelijkheden van gelaagd of zonwerend floatglas? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor de inzet van onze glasservice bij glasschade? Aarzel dan niet om u vandaag nog met ons in verbinding te stellen. Bel voor een rechtstreekse verbinding met een glaszetter naar 085 500 9976, of vul voor schriftelijke informatie en een vrijblijvend prijsoverzicht ons contactformulier in. Wij garanderen dat u bij onze glashandel altijd snel en vakkundig zult worden geholpen tegen aantrekkelijke prijzen.

glaszetter inschakelen Zwolle

085 500 9976
recensie over de glaszetterOnze vorige dubbele beglazing hebben wij zelf geplaatst maar toen er een lek ontstond besloten wij deze te laten vervangen door een glaszetter. Na het aanvragen van een vrijblijvende offerte werd de ruit al snel vervangen en ziet alles er weer goed uit!
G. Riemersma, Hilversum
recensie over de glasserviceOnze nieuwe woning in Zwolle had prachtige ensuite deuren, maar met twee jonge kleinkinderen voelde dit erg gevaarlijk. Wij hebben daarom een offerte aangevraagd voor het plaatsen van ESG glasplaten. Inmiddels kan ik de ensuite deuren met een gerust hart sluiten.
J. Hoekstra, Zwolle