Prijs berekenen dubbel glas

Wilt u meer gaan besparen op uw stookkosten en heeft u uw gevel en/of vloeren al van de juiste isolatie voorzien? Het is mogelijk om jaarlijks uw energierekening sterk te doen dalen door uw huidige ramen te vervangen door isolatieglas. Dubbel glas is niet alleen beter voor uw energierekening, het geeft ook nog eens een grote bijdrage aan het milieu. Daarom staat in het Bouwbesluit van 2012 dat elke nieuwbouw woning minimaal moet worden voorzien van standaard dubbel glas. Op deze pagina geven wij u meer informatie over de werking en voordelen van dubbel glas, en geven wij een aantal voorbeelden van de prijzen van het vervangen van uw ramen door isolatieglas en de besparing die dit oplevert. Hebt u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 500 9976 of het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Voordelen en werking van isolatieglas

Zoals gezegd brengt isolatieglas (of HR++ glas) diverse voordelen met zich mee. Het zorgt voor een besparing van de stookkosten, levert een bijdrage aan het milieu, en zorgt tevens voor een goede geluidsisolatie. Deze voordelen van het HR++ dubbel glas worden bereikt doordat tussen twee glasplaten een speciaal isolatiegas wordt gespoten. Dit gas heeft als doel om de luchtcirculatie te verminderen. Zo blijft de warmte in de winter beter binnenshuis, of zorgt u in andere woorden voor een verhoogde warmteweerstand. Hebt u in de zomer vaak last van de zon? Kies dan voor speciaal dubbel glas tegen de zon. Dit is een speciaal zonwerend isolatieglas met een metaallaagje dat de zon toetredingsfactor naar beneden haalt. Deze metaallaag is bijna niet te zien, u ziet dus bijna geen verschil met de standaard glazen. De prijzen voor een dergelijke extra zijn relatief voordelig. Vraag uw lokale expert desgewenst om meer informatie.

Dubbel glas of HR++ glas?

Van veel van onze klanten krijgen wij de vraag wat precies het verschil is tussen standaard dubbel glas en HR++ isolatieglas, en welke de beste keuze vormt. Het verschil tussen beide glassoorten is de mate van isolatie die zij bieden. Standaard dubbel glas heeft een goede isolatiewaarde die past binnen de voorwaarden van het Bouwbesluit. HR++ isolatieglas biedt echter een betere isolatie, waardoor ook de energiekosten lager uitvallen. Wanneer men kijkt naar de verhouding tussen prijs en rendement, dan komen HR++ ramen het beste uit de bus. Op de lange termijn zult u hierop het meeste kosten besparen, waardoor de prijzen voor de aanschaf het waard zijn. Wilt u weten wat de exacte verschillen zijn in prijzen en besparing voor glazen naar uw wensen? Neem dan contact met ons op. Wij berekenen de prijs graag voor u, en leveren een offerte op maat.

Prijs berekenen

Het berekenen van de prijzen voor het vervangen van enkel door dubbel glas, of van dubbele beglazing door HR++ isolatieglas is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de prijs beïnvloed door de afmeting van het oppervlak, de positie van het raam (beneden- of bovenverdieping) en de oorspronkelijke beglazing. De exacte prijzen van het besparen op de stookkosten worden bovendien beïnvloed door de kozijnen en de isolatiewaarde hiervan. Wilt u dat wij de prijs en besparing berekenen? Lever dan altijd minimaal de bovenstaande informatie aan. Heeft u er geen behoefte aan dat wij de exacte prijs berekenen, maar wilt u wel graag enig inzicht in de kosten? Kijk dan in onderstaande tabel. Voor elke prijs en hoogte van het besparen geldt dat het gaat om HR++ beglazing die een raam met enkel glas vervangen op een benedenverdieping.

Afmeting (in cm) Prijs Kostenbesparing (p.j.)
60 x 100 €95,- €14,-
75 x 125 €148,- €21,-
100 x 150 €239,- €34,-
150 x 150 €358,- €51,-
200 x 300 €954,- €137,-

 

Dubbel glas prijzen
Gratis offerte aanvragen









Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd hoe hoog de prijs wordt voor een raam naar uw keuze? Hebt u vragen over de voordelen van HR++ ramen? Of hebt u er behoefte aan dat één van onze professionals bij u langs komt om de mogelijkheden te onderzoeken en enkele prijzen voor u te berekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 500 9976 of het contactformulier. Wij helpen u graag verder met het maken van een geïnformeerde keuze, zodat u zo spoedig mogelijk van een optimaal woonklimaat geniet!

Vragen over glassoorten?