Dubbel glas laten plaatsen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Dubbel glas prijzen

Bespaar ook op uw energiekosten en laat dubbel glas plaatsen! Op deze pagina leest u alles over de prijzen voor het plaatsen van dubbel glas en isolatieglas. Ook geven we u meer informatie over de prijzen voor de montage. Wilt u weten of u subsidie krijgt voor het vervangen en plaatsen van dubbel glas? Lees dan snel verder!

Start gratis offerteaanvraag!

Laat het dubbel glas altijd vervangen en plaatsen door een erkend glasbedrijf. U bent dan verzekerd van een juiste plaatsing en krijgt bovendien tot wel 15 jaar garantie. Een juiste montage is belangrijk voor een goede isolatie en om te besparen op de energiekosten.

Wat kost dubbel glas?

Standaard dubbel glas heeft een prijs van gemiddeld €65,- per m². De prijs per m² is alleen voor het glas en niet voor het vervangen en plaatsen. Gaat u zelf aan de slag? Dan leest u hier meer over zelf dubbel glas plaatsen. De U-waarde van dubbel glas is 2,8. Besparen op de stookkosten? Met dubbel glas bespaart u ongeveer €140,- per jaar op de energiekosten bij 20 m² glasoppervlak.

Wilt u echter meer besparen op de energiekosten? Dan is het verstandig om een glassoort te kopen met een lagere U-waarde. Denk hierbij aan HR, HR+ of HR++. HR+++ heeft de laagste U-waarde, maar nog hoge aanschafprijzen. Daarom kiezen de meeste mensen voor HR++-isolatieglas. De prijs per m² voor dit isolatieglas is ongeveer €80,-. U bespaart tot wel €220,- per jaar op de energiekosten met 20 vierkante meter isolatieglas.

Kosten van dubbel glas 2024

Type dubbel glas Prijs per m²
(excl. montage)*
U-waarde
(hoe lager, hoe beter)
Energiebesparing
(met 20 m² glas)
Standaard dubbel glas €65,- per m² 2,8 €140,- per jaar
HR €70,- per m² 1,9 €180,- per jaar
HR+ €75,- per m² 1,6 €220,- per jaar
HR++ €80,- per m² 1,2 €260,- per jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m² inclusief btw maar exclusief montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

prijzen dubbel glas

Montagekosten plaatsen van dubbel glas

Naast de aanschafprijzen voor het materiaal, moet u uiteraard ook nog rekening houden met de kosten voor de montage. Een glaszetter uit de regio rekent een uurtarief of een vaste prijs per m². Gemiddeld kost een glaszetter tussen de €35,- tot €45,- per uur. Per vierkante meter moet u denken aan een kostprijs tussen de €45,- en de €75,-.

Welke prijsconstructie is verstandig?

U bespreekt van tevoren met de glaszetters of ze een prijs per uur of een prijs per m² berekenen. Het voordeel van een vaste prijs per m² is dat u van tevoren weet hoeveel het allemaal gaat kosten. Voor reparaties en kleine klussen wordt meestal gebruik gemaakt van een uurtarief.

Kosten dubbel glas laten zetten 2024

Prijsopbouw Gemiddelde prijs (excl. btw)*
Glaszetter per uur €35,- tot €45,-
Glaszetter per m² €45,- tot €75,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten excl. btw. Benieuwd naar de exacte prijs inclusief btw? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Op zoek naar glaszetters voor het plaatsen van dubbel glas?

Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een offerte met scherpe prijs!

Totale kosten nieuw dubbel glas laten plaatsen

In onderstaande tabel staan de gemiddelde richtprijzen voor het vervangen van dubbel glas per woningtype. Zo beginnen de kosten voor een appartement vanaf €1.800,-. Met isolerende beglazing kunt u veel besparen op de energiekosten. Uw besparing loopt dan op tot wel €200,- per jaar. Een tussenwoning heeft vaak wat meer ramen, de richtprijzen beginnen dan vanaf €2.500,-. Woont u in een 2-onder-1 kapwoning? Dan moet u rekening houden met totaalprijzen vanaf €4.400,-.

De totaalprijzen zijn afhankelijk van de montagekosten en de totale oppervlakte aan glas. Daarnaast is de totaalprijs afhankelijk van de voorrijkosten en het afvoeren van de oude beglazing. Over de arbeidskosten betaalt u het verlaagde btw-tarief van 9%, mits uw woning ouder is dan twee jaar. Vraag een offerte met scherpe prijs aan via het offerteformulier.

Kosten glas vervangen door HR++ glas 2024

Type woning Gemiddelde raamoppervlakte Vanafprijs
(Incl. montage) *
Gemiddelde jaarlijkse energiebesparing
Appartement 15 m² Vanaf €1.800,- €200,-
Tussenwoning 20 m² Vanaf €2.500,- €260,-
Hoekwoning 30 m² Vanaf €3.500,- €300,-
2 onder 1 kap 35 m² Vanaf €4.400,- €400,-
Vrijstaande woning 50 m² Vanaf €6.500,- €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m² inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Heb ik recht op subsidie?

Soms zijn er lokale of regionale subsidieregelingen mogelijk voor de plaatsing van HR, HR+ of HR++-glas. Een beschikbare subsidie vindt u eenvoudig via de website energiesubsidiewijzer.nl. U krijgt dan niet alleen een lijst van de subsidies, maar ook voor andere regelingen. Denk hierbij aan een Energiebespaarlening met gunstige voorwaarden.

kosten dubbel glas

Besparen? Gratis offerte ontvangen!

Bent u van plan om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas door een glasbedrijf uit de regio? Een goede keuze! U bespaart op de energiekosten en krijgt via ons bovendien tot wel 15 jaar garantie op het glas en de montage. Nog meer besparen op de stookkosten? Kies dan voor het vervangen van oud glas door HR++-isolatieglas te plaatsen. De prijzen daarvan liggen wel iets hoger, maar deze glassoort isoleert een stuk beter, waardoor u uw investering snel weer hebt terugverdiend in de vorm van een besparing op uw energiekosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vraag een gratis offerte met scherpe prijs aan via het offerteformulier. U krijgt dan spoedig een aanbieding van een glaszetter uit de regio. U bent dan tevens verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en vakkundige montage.