Dubbel glas vocht condens

Is er vocht aan de binnenkant van uw dubbel glas? Dit is foute boel! Dit betekent namelijk dat er een lek is in uw dubbel glas. Als er vocht tussen uw dubbel glas terecht komt kan er condens zichtbaar zijn op uw ramen. Uw ramen zijn dus beslagen en dit hoort niet zo! Als u dit probleem niet snel op lost, zal naar verloop van tijd een kalkafzetting in uw ramen zichtbaar worden. Dit kan niet meer worden verwijderd! Ook heeft vocht tussen uw beglazing effect op het isolerend vermogen. Als u zich herkent in deze situatie, moet u snel de telefoon pakken om contact op te nemen met een glaszetter!

Oorzaken

Er zijn een aantal veel voorkomende oorzaken van vocht tussen de glasplaten bij dubbel glas. De eerste is de fabricagefout. Het feit dat u nu beslagen ruiten heeft, kan komen doordat er in de fabriek een fout is gemaakt. Een glaszetter kan vaststellen of het inderdaad gaat om een fabricagefout. In dit geval krijgt u van de fabrikant een nieuw raam. Een andere oorzaak kan zijn dat de beglazing aan zijn einde is. Dubbel glas heeft fabrieksgarantie van tien jaar. Na tien jaar neemt de kwaliteit van het glas af en de kans op lekkage neemt toe. Als het glas aan zijn einde is dan wordt aanbevolen het glas te gaan vervangen. Het kan ook zo zijn dat de dubbele beglazing verkeerd is geplaatst door de glaszetter. Als glazen binnen tien jaar kapot gaan, zal de glaszetter de kosten op zich nemen. U heeft immers tien jaar garantie. Een andere oorzaak van vocht en condens tussen uw dubbel glas kan onvoldoende onderhoud aan uw kozijnen zijn. In dit geval zijn de kosten voor u zelf.

Condens

Zoals nu wel duidelijk is, is condens aan de binnenkant van uw glazen niet gemakkelijk op te lossen. Mocht de binnenkant van uw glas nou beslagen zijn dan kunt u dit tegen gaan door goed en continu te ventileren. Condens aan de binnenkant van de beglazing komt voornamelijk voor bij enkel glas. Het is dan ook aan te raden, dubbelglas te gaan plaatsen. Zijn uw ramen aan de buitenkant beslagen? Dit is een goed teken. Dit laat namelijk zien dat de ramen goed isoleren!

Voorkomen

Goed onderhoud is belangrijk als u een lek wilt voorkomen. De kozijnen krijgen veel te verduren en dan met name de buitenkozijnen. Ze worden continu blootgesteld aan zonlicht, neerslag, vervuiling, zand en insecten. Als u een houten kozijn heeft dan moet u deze één keer per vijf jaar schilderen. Kunststof en aluminium kozijnen moeten jaarlijks worden gewaxt. Stalen kozijnen moeten één keer per jaar gereinigd worden. Het hang- en sluitwerk moet één of twee keer per jaar worden ingevet. Goed onderhoud verlengt de levensduur van het kozijn en kan een lek in de beglazing voorkomen!