Brandwerend glas plaatsen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Brandwerend glas

Brandwerend glas biedt u de extra veiligheid die u zoekt bij eventuele branduitbraak. Het is iets waar we liever niet aan denken, maar brandgevaar is de schrik voor menig woningbezitter. Hoewel een brand klein kan starten, brengt de uitbraak grote schade en gevolgen met zich mee. Gelukkig is er genoeg dat u kunt doen om uw veiligheid te waarborgen. Door goede voorbereidingen te treffen verkleint u de kans op brand. Het plaatsen van brandwerend glas is één van deze maatregelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Bent u benieuwd naar de voordelen van brandvertragend beglazing? Of wilt u zo snel mogelijk brandwerende beglazing laten plaatsen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

brandwerend glas

Hoe werkt het?

Brand is iets waar niemand op zit te wachten. Gelukkig zorgen maatregelen als het plaatsen van brandwerend glas voor extra brandveiligheid. Brandwerend glas is een veiligheidsglas dat brandvertragend werkt en een goede weerstand biedt. De beglazing bestaat uit een dubbel glas, afgewerkt met een brandwerende folie.

Deze brandwerende folie dient als een schuimbarrière die zorgt dat vuur en warmte zich minder snel kan verspreiden. Hierdoor heeft u meer tijd om het pand te verlaten via de vluchtroutes. Nog een bijkomend voordeel is dat een brandwerend raam inbraakwerend is. Dit houdt in dat een inbreker een extra inspanning moet leveren om het gebouw in te komen.

Wanneer brandwerend glas toepassen?

In principe heeft u de vrije keus tot het eventueel laten plaatsen van brandwerend glas. Er zitten nou eenmaal belangrijke voordelen aan dit type beglazing, die de veiligheid in uw woning vergroot.

  • De beglazing zorgt voor voldoende tijd om de woning te verlaten in geval van brand
  • Doordat de beglazing bestand is tegen hitte zal het niet barsten. Hierdoor loopt u geen risico op verwondingen door glasscherven
  • De beglazing is in diverse varianten verkrijgbaar, zoals dubbel-, gehard glas of gelaagd veiligheidsglas
  • Brandwerende beglazing voldoet bovendien aan de NEN 3569 norm

Het plaatsen van brandwerende beglazing is echter niet verplicht. Wilt u uw de veiligheid van uw woning vergroten met beglazing die brandvertragend werkt? Houd er dan rekening mee dat ook uw kozijnen brandvertragend moeten werken om het gewenste effect te bereiken. Vraag daarom altijd advies aan een erkend glasspecialist.

Brandwerende glassoorten

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van brandwerend glas? Dan heeft u de keuze uit diverse glassoorten. Allereerst voldoet brandwerende beglazing aan de NEN 3569 norm, wat inhoudt dat het ook als regulier veiligheidsglas fungeert. Daarnaast kunt u kiezen uit onder meer gelaagd, dubbel of een geharde glassoort. Er bestaan diverse drie verschillende classificaties: E, EW en EI.

Enkel of dubbel brandwerend glas?

Zoals wij hierboven al kort aangaven is het mogelijk om een brandvertragend raam aan te schaffen als dubbele of enkele glasplaat. De prijs van een enkel raam ligt iets lager dan dubbele beglazing, maar daar staat tegenover dat de isolatiewaarde van een dubbel raam een stuk hoger is. Menig glaszetter zal daarom aanraden om een dubbele glasplaat te plaatsen.

kosten brandwerend glas

Classificaties: E, EW of EI

Er zijn drie belangrijke classificaties als het gaat om brandvertragend glas. Classificatie E is de basis variant en is vlamvast. Onder hoge temperaturen blijft deze volledig intact waarmee het branddoorslag zoveel mogelijk uitstelt. Classificatie EW is iets veiliger, omdat deze ook de warmtestraling beperkt.

Ramen met de classificatie EI is de meest veilige optie. Dit is brandwerend en houdt hitte tot 140 graden tegen. Ook zorgt deze classificatie ervoor dat het vuur, de rook en gassen niet kunnen doorslaan.

Brandwerendheid van 30 minuten

Brandvertragend glas is verkrijgbaar in 30, 60 of zelfs 120 minuten. Bij brandvertragend glas 30 minuten is het raam sterk genoeg om de hitte, vlammen en rook tot 30 minuten tegen te houden.

In een normale woning is een half uur voldoende tijd om het pand te ontruimen, maar bij kantoorpanden of flatgebouwen is er waarschijnlijk meer tijd nodig.

Brandwerendheid van 60 minuten

Voor grotere panden is brandwerend glas 60 minuten een betere keuze. Dit raam houdt het twee keer zo lang vol als brandvertragend glas 30 minuten.

Vermoedt u dat u in geval van nood nog meer tijd nodig heeft? Er bestaan glassoorten die het onder extreme hitte volhouden tot maar liefst 120 minuten!

Bent u op zoek naar brandwerend veiligheidsglas voor uw woning?

Neem contact met ons op en ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat!

Wat kost brandwerend glas?

Wij snappen dat u nieuwsgierig bent naar wat brandvertragend glas u gaat kosten. De prijs is echter grotendeels afhankelijk van de maximale afmeting, de classificatie en de het aantal minuten dat de beglazing bestand is tegen de vlammen en hitte. Het is daarom lastig om een prijs te noemen.

Voor 30 minuten brandvertragend veiligheidsglas van minimaal 2 millimeter dik starten de prijzen ongeveer vanaf €160,- per vierkante meter. Dit is een stuk duurder dan standaard enkele beglazing waarvan de prijzen rond de €18,- per vierkante meter starten. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Brandwerend glas plaatsen

Wanneer u brandwerend glas wil laten plaatsen, wilt u natuurlijk wel dat dit goed gedaan wordt. Hiervoor is het altijd verstandig om een echte vakman in te schakelen. Het plaatsen van deze glassoort is een klus voor een glaszetter. Een glaszetter beschikt over de nodige ervaring en de benodigde diploma’s. Zo bent u verzekerd van hoogstaande kwaliteit.

Wij hebben een landelijke dekking wat betekent dat er altijd een erkende glaszetter in uw regio is om een brandwerende glassoort te plaatsen. Heeft u met spoed een glaszetter nodig door bijvoorbeeld glasschade na een inbraak of storm, dan is er met 30 minuten glasservice aanwezig: 24 uur per dag!

brandwerend glas plaatsen

Besparen op brandwerend glas? Gratis offertes vergelijken!

Bent u benieuwd naar de voordelen van brandwerend glas? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een enkel- en dubbel brandvertragende glasplaat? Via ons contactformulier kan u een offerte op maat aanvragen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul ons contactformulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt zo snel mogelijk een offerte op maat van een glaszetter uit uw regio. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van andere glassoorten of hebt u glasschade opgelopen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact op!