Gelaagd glas laten plaatsen?

Ontvang een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Gelaagd glas

Wilt u een raam die inbraakwerend is? Kies voor op maat gemaakt gelaagd glas. Deze soort wordt vaak met dubbel glas verward. Bij dubbel en gelaagd glas worden er twee losse glasplaten aan elkaar gesmolten. Een dubbele glasplaat heeft een laag lucht ertussen en gelaagd veiligheidsglas doorzichtige folie. Dit is speciaal kunststof wat u lastig kapot krijgt. Deze soort wordt bijvoorbeeld bij auto’s gebruikt en zorgt ervoor dat de glasplaat inbraakwerend is. Gelaagd glas valt samen met gewapend glas onder veiligheidsglas, beide inbraakwerend.

Start gratis offerteaanvraag!

Wij helpen u graag met het vinden van een glaszetter die op maat gemaakt gelaagd veiligheidsglas levert. Doe een offerteaanvraag en ontvang op korte termijn vrijblijvend een offerte op maat uit uw regio.

gelaagd glas

Verhoogde veiligheid

Veiligheidsglas is een overkoepelende term waar bijvoorbeeld glas ondervalt die inbraakwerend is zoals gelaagd of gewapend glas. Doordat de glasplaat gelaagd is met speciaal kunststof ertussen kan het vrijwel nooit helemaal kapot gaan. Als er een steentje tegen het ruit aankomt zal er alleen een sterretje of een barst in de glasplaat ontstaan. Dat maakt het niet alleen veiliger maar ook inbraakwerend. Tevens is het materiaal van toepassing bij woningen. De inbraakwerende eigenschap maakt het voor de inbreker bijna onmogelijk om het gelaagd veiligheidsglas te breken. Het speciale kunststof houdt de twee glasplaten samen waardoor er geen stukken uitvallen.

Betere isolatie

Inbraakwerend is al een mooie eigenschap, maar een ander groot pluspunt is de hoge isolatiewaarde. Hierdoor wordt uw jaarlijkse energierekening een stuk lager. Tevens biedt de beglazing goede geluidsisolatie. Hierdoor heeft u minder last van omgevingsgeluiden, zoals voorbijrijdende auto’s of treinen. Daarnaast biedt het ook goede warmte-isolatie. Zomers blijft de warmte beter buiten en tijdens de winter laat het gelaagd veiligheidsglas weinig koude lucht door. Bent u al overtuigd? Vul het contactformulier in of doe een offerteaanvraag. Wilt u eerst meer informatie? Lees dan snel verder!

Verschil met gehard glas

Gehard glas is ook een sterke glasplaat. Extreme verhitting gevolgd door snelle afkoeling maakt de glasplaat gehard en zeer sterk. Net als bij gelaagd of gewapend veiligheidsglas is ook het gehard materiaal erg lastig om te breken. Als het breekt zal de glasplaat in duizenden kleine stukjes uiteen vallen. In tegenstelling tot grote scherven glas, hebben deze kleine stukjes ‘zachtere’ randjes wat de kans op verwondingen verkleint.

Gehard veiligheidsglas wordt vaak ingezet bij glazen deuren, scheidingwanden of bushokjes. Daarentegen biedt gelaagd (of gewapend) veiligheidsglas een goede weerstand tegen stoten.

De elasticiteitwaarde ligt hoger en is, net als gewapend veiligheidsglas, inbraakwerend.

Welke dikte?

Over het algemeen is gelaagd glas 33.1 een populaire dikte. De berekening voor de dikte heeft enige uitleg nodig. 33 staat voor tweemaal een 3 mm dikke glasplaat. De 1 erachter staat voor de dikte van de folie wat 0,38 mm dik is. Bij elkaar opgeteld is de gemiddelde van een gehele 33.1 glasplaat 6.38 mm dik.

Andere diktes zijn: 44.1, 44.2, 55.2, 66.2. Bij de twee houdt het in dat de folielaag 0.76 mm dik is. Hoe dikker het glas, hoe hoger de prijs per m². Een glaszetter berekent voor u de juiste dikte. Tevens kan hij meten in hoeverre uw raam inbraakwerend is.

Gelaagd glas (laten) plaatsen

Ga een standaardmaat bestellen of laat het op maat snijden. Al onze specialisten staan voor u klaar om uw product op maat te snijden. Vervolgens kiest u ervoor of u het materiaal zelf plaatst of laat plaatsen.

Wilt u het veiligheidsglas zelf plaatsen?

Lees de volgende aandachtspunten dan goed door. Het allerbelangrijkste is dat het materiaal niet te strak in de sponning is geplaatst. Hierdoor is er een grotere kans dat het glas breekt. Daarnaast moet het materiaal niet in contact staan met kozijnmateriaal. Stel- en steunblokjes voorkomen dat het in contact komt met het kozijnmateriaal. Indien goed geplaatst is uw ruit inbraakwerend.

Besparen op gelaagd glas?

Word geholpen door een professionele glaszetter en bespaar op de kosten!

Wanneer is gelaagd glas verplicht?

De norm NEN 3569 omschrijft exact waar en welk soort veiligheidsglas geplaatst moet worden, zodat het inbraakwerend is. Daarmee kan u gemakkelijk zelf bepalen of veiligheidsglas voor uw woning verplicht is. Over het algemeen geldt voor een woning dat als het glas zich tussen de 0 en 85 cm van de vloer bevindt dit veiligheidsglas moet zijn.

Daarnaast geldt voor een woning dat veiligheidsglas verplicht is bij alle dakramen, daklichten en dakbeglazing Denk hier bijvoorbeeld aan een serre. Naast deze wetgeving dient u ook verzekerd te zijn tegen financiële gevolgen als er een glasongeval plaatsvindt.

Wat kost gelaagd glas?

Voor de prijs maken we onderscheid tussen gelaagd en gelaagd dubbel glas. Bij de eerste optie zit er alleen folie tussen de twee glasplaten en bij optie twee zit het speciale kunststof aan de binnen- en buitenzijde van de glasplaat. De gemiddelde prijs bij gelaagd materiaal ligt tussen €90,- en €130,- per m².

Gelaagd dubbel glas is iets duurder waar de gemiddelde prijs tussen de €130,- en €170,- per m² ligt. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage. Daarbij zijn alle diktes uit het bovenstaande kopje meegerekend in de gemiddelde prijs. De totaalprijs ligt gemiddeld tussen de €820,- en €1180,-.

gelaagd glas laten plaatsen

Besparen op gelaagd glas? Gratis offerte ontvangen!

Wilt u veiligheidsglas plaatsen wat ook inbraakwerend is? En wilt u deze op maat laten snijden? Wij helpen u graag om uw woning inbraakwerend te maken. Wij houden van direct contact en daarom is onze service 24/7 bereikbaar in heel Nederland. Daardoor kan uw contact- of offerteaanvraag al snel bij een expert uit uw regio liggen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn vrijblijvend een offerte. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons via 085 500 9976. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt.