Draadglas

Draadglas behoort tot de inbraak- en de brandwerende glassoorten. Het is daarom ook te vergelijken met gelaagd of gehard glas. Het kenmerk dat naar voren komt in het draadglas, is dat het lijkt te bestaan uit allemaal kleine vierkantjes. Dit is echter niet het geval, er zit namelijk een gaas van metalen draden verwerkt in het glas waardoor het zijn uiterlijk krijgt. Deze draden houden de glasscherven bijeen als het glas breekt. Dit maakt dat het glas inbraakvertragend werkt en dat het stukken veiliger is. Lunzen informeert u graag over de mogelijkheden en prijzen van deze glassoort. Benieuwd naar de mogelijkheden, of direct een bestelling doorgeven? Neem gerust contact met ons op via 085 500 9976. Wij zijn dag en nacht geopend!

Hoe wordt het gemaakt?

Voor het maken van draadglas is natuurlijk metaaldraad nodig. Dit wordt in grote rollen metaalgaas geleverd aan de fabrikant. Het gaas heeft een draaddikte van 0,5 mm. Het gaas dat op een grote rol zit, wordt boven een walsinstallatie gehangen. Hete glasplaten komen op een wals te liggen waar het metaal gaas in wordt gewalst. Tijdens het maken van het draadglas, wordt één kant voorzien van een design.

Eigenschappen

Draadglas is veiliger dan reguliere glasplaten zonder het metaaldraad erin. Dit komt omdat het glas bij een breuk bijeen wordt gehouden door het gaas dat in het glas is verwerkt. Daarnaast behoort het draadglas tot de brandvertragende materialen. Het glas zal namelijk wel barsten en breken, maar het wordt bijeengehouden door het gaas waardoor het voor een brandwering zorgt. Het glas heeft een brandvertragingsduur van ongeveer 20 minuten, dit is afhankelijk van de afmeting van het raam, plaatsingsmethode, omringende constructie en de aard van de sponningen. Tevens is het bijzonder dat draadglas niet gehard kan worden en dat alle typen draadglas in een blanke uitvoering te verkrijgen zijn. In sommige gevallen is het glas ook leverbaar in de kleuren geel en brons.

Waarom wordt draadglas geplaatst?

Er wordt om verschillende redenen voor draadglas gekozen. Onderstaand een opsomming van de voornaamste redenen. Hebt u behoefte aan advies? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op via 085 500 9976. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Geen scherven
De keuze wordt in de meeste gevallen gemaakt om het kleine risico dat het breekt en gevaar op kan leveren. Het meeste glas zal namelijk in veel scherven vallen wanneer het breekt, dit glas niet.
Brandveilig
Mede door zijn brandvertragende werking, wordt het draadglas ook gebruikt op plekken waar het risico op brandgevaar hoog is.
Privacy
Doordat er een simpel motief in het glas is gedrukt tijdens het walsen, kunt u niet scherp door het glas heen kijken en kan hierdoor ook voor privacy redenen geplaatst worden.

Draadglas

  Gratis offerte ontvangen

  Heeft u vragen?

  De medewerkers van Lunzen staan u graag te woord indien u vragen heeft over de levertijden en de prijzen van de diverse glassoorten als enkel glas, dubbel glas en glas-in-lood.
  Vragen?

  Prijzen

  Prijzen draadglas

  Doordat het glas veel goede eigenschappen kent, is het relatief duur ten opzichte van gewoon glas. Het wordt ook minder vaak geplaatst, de meest voorkomende plekken zijn in een buitendeur of bij de buitendeur en in kleine ramen zoals een buitenraam bij het toilet of douche. Daarin tegen beschermt het tegen inbraken, brand en draagt het bij aan uw privacy. Wilt u draadglas laten plaatsen, dan kost dit u ongeveer €39, – per m2 inclusief BTW.

  Voor- en nadelen

  Voor en nadelen draadglas

  Het is een glassoort dat vele voordelen kent als het gaat om eigenschappen. In vergelijking met andere soorten glas biedt het een hogere bescherming tegen brand en draagt het bij aan uw privacy. Het kent echter ook een nadeel. Het glas is namelijk erg duur vergeleken met ander glas, dit scheelt al snel een aantal euro’s per m². Voor in uw voor- of achterdeur is het wel een veilige variant omdat het inbraakvertragend werkt.