Zonwerend glas

Heeft u ook altijd last van de felle zon op uw glas? Dit heeft vervelende gevolgen. De temperatuur in huis stijgt en door de schitteringen van de zon is het lastig om uw computer- of tv-scherm goed te kunnen zien. Als u zonwering overweegt, dan is zonwerend glas misschien een goede optie. Dit is een glassoort die warmte weerkaatst maar wel zonlicht in huis haalt. Bent u benieuwd naar de prijzen van warmtewerende beglazing op maat? Of wenst u graag een offerte te ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in het zetten van ramen. Daarbij garanderen wij u een 24-uurs service, wat betekent dat wij in geval van nood binnen 30 minuten op locatie kunnen zijn. Vul vandaag nog ons contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Hoe werkt het?

Zonwerend of warmtewerend glas bestaat uit twee glasplaten met daar tussenin een speciale coating die zowel absorbeert als reflecteert. Deze coating zorgt ervoor dat het raam zonwerend is. In de praktijk betekent dit er wel licht doorgelaten wordt, maar dat het de warmte reflecteert. Dit is een uitkomst voor kantoren of huizen waar de zon regelmatig op de ramen schijnt.

Voor- en nadelen van zonwerend glas

Klanten laten vaak zonwering plaatsen om de zon te blokkeren. Zo blijft het ’s zomers lekker koel in huis, maar daar staat tegenover dat het ook aardig donker is in huis. In dat geval biedt warmtewerend glas de uitkomst. Dit laat wel licht binnen, maar reflecteert de warmte: zonwering is dus overbodig. De belangrijkste voordelen van zonwerend glas zijn:

  • De lichtinval wordt niet volledig belemmerd, waardoor het nog steeds licht in huis is
  • U heeft geen last van schitteringen van de zon
  • De beglazing reflecteert de warmte
  • U hoeft geen zonnescherm te installeren
  • U verlaagt de energiekosten doordat de warmte ’s winters beter binnen blijft

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan warmtewerend beglazing verbonden. Zo is het minder effectief dan zonwering buiten het raam en is uw lichtinval toch nog 10% minder dan zonder warmtewerend glas.

Gratis offerte aanvragen


zonwerend glas plaatsen

Wanneer zonwerend glas toepassen?

U heeft vast een idee voor welke ruimte zonwerend glas een uitkomst is. Klanten kiezen vaak voor een warmtewerend raam in ruimtes die veel lichtinval hebben. Voorbeelden zijn een serre of een veranda met veel beglazing. Ook een kantoorruimte is erg geschikt omdat u geen last meer heeft van schitteringen op uw computerscherm. In principe is elke ruimte waar de zon een geruime tijd op de ramen schijnt geschikt voor zonwerend glas.

Soorten zonwerend glas

Er bestaan diverse soorten zonwerend glas. Wanneer u ’s winters juist optimaal van de zon wilt genieten, dan is het bijvoorbeeld een keuze om 4-seizoensglas te laten zetten. In tegenstelling tot een standaard warmtewerend raam is dit slechts licht zonwerend (G50). G50 houdt in dat 50% van het licht doorgelaten wordt. U kunt echter ook G38 warmtewerend glas aanschaffen, dit laat slechts 38% van de zon door.

LTA/ZTA waarde

Bij de aanschaf van een warmtewerend raam krijgt u te maken met de ZTA en LTA waardes. De ZTA waarde van een raam geeft de zontoetredingsfactor aan. Dit zegt iets over de hoeveelheid warmte die de ruit binnenlaat. Voor standaard enkele beglazing ligt deze waarde rond de 0,8 en bij hoogrendementsglas ligt het tussen de 0,6 en 0,7. De LTA waarde staat juist voor de hoeveelheid licht die het raam binnenlaat. De LTA waarde is bij voorkeur niet lager dan 50% om te voorkomen dat het te donker is in huis. In principe kan bij de productie van een glasplaat eindeloos gevarieerd worden tussen deze twee waardes.

ZHR++ glas

ZHR++ glas is warmtewerend isolatieglas. Deze glassoort bestaat uit dubbel glas, gevuld met een speciaal gas. Het gas in het raam zorgt ervoor dat de isolatiewaarde tot wel 5 keer verbetert ten opzichte van een enkel raam. ZHR++ isolatieglas is ten opzichte van dubbel glas nog steeds 3 keer effectiever. Naast de voordelen van een zonwerend raam, profiteert u hierbij ook van een besparing op uw energiekosten.

Last van de felle zon of teveel warmte in uw huis?

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het plaatsen van zonwerend glas!

glaszetter prijzen

Huidige beglazing zonwerend maken?

Wanneer u onlangs isolatieglas heeft laten plaatsen, dan begrijpen wij dat u niet staat te springen om uw ruiten opnieuw te vervangen. Wanneer u toch graag zonwerende ramen in huis wilt hebben, dan is het mogelijk om uw beglazing te beplakken met speciale zonwerende raamfolie. Deze glasfolie is verkrijgbaar in verschillende soorten: Neutraal getinte folie en spiegelende folie. De neutraal getinte folie komt in drie verschillente tinten: licht-, middel- en donkergetint. Hoe donkerder, hoe minder de lichtinval in huis. Kiest u voor de gespiegelde zonwerende folie, dan is er de keuze uit licht-, middel- en donker-spiegelend. Met de donker-spiegelende raamfolie verlaagt u de temperatuur in huis ’s zomers 6 tot 8 graden!

zonwerende beglazing plaatsen

Prijzen van zonwerend glas

Voordat u zonwerend glas laat plaatsen wilt u uiteraard weten wat het u gaat kosten. De prijzen worden onderscheiden in twee categorieën: de kosten voor het materiaal en de kosten voor het plaatsen. Hoewel de exacte kosten uiteraard afhankelijk zijn van de afmetingen, de dikte en de precieze glassoort, is zonwerendglas verkrijgbaar vanaf ongeveer €80,- per vierkante meter. Voor het plaatsen kunt u rekening houden met een prijs van ongeveer €45,- per vierkante meter. Voor een indicatie van de kosten verwijzen wij u naar de prijstabel. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Dan kunt u natuurlijk een vrijblijvende offerte op maat aanvragen via ons contactformulier.

Zonwerend glas plaatsen

Klanten vragen regelmatig of zij zelf hun ZHR++ beglazing kunnen plaatsen. Dit is uiteraard mogelijk, zeker als u al enige ervaring heeft. Wanneer u nog niet eerder een ruit gezet heeft, dan raden wij aan om dit over te laten aan een expert. Met een glaszetter uit ons netwerk bent u verzekerd van de beste service tegen de scherpste prijzen. U weet zeker dat de beglazing vakkundig geplaatst is, waardoor u profiteert van een optimale isolatie. Bovendien bieden wij u 15 jaar lang garantie op uw beglazing als u het door een ervaren glaszetter laat plaatsen.

contact zonwerend glas laten plaatsen

Direct contact!

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van warmtewerend glas? Wilt u een inzicht in de exacte prijzen per vierkante meter? Of wilt u een persoonlijk advies wat betreft de locatie van ZHR++ isolatieglas? Een glaszetter uit ons netwerk helpt u met alle plezier! Bovendien garanderen wij u een 24-uurs service, wat inhoudt dat u ons altijd kan bereiken in geval van glasschade. Omdat wij werken met specialisten door heel Nederland staat er binnen een half uur iemand bij u op de stoep. Twijfel niet langer en vul vandaag nog ons contactformulier in. U ontvangt dan zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.