Isolatieglas laten plaatsen?

Neem contact op voor de beste prijzen!

Isolatieglas

Nu elke pandeigenaar een verplicht energielabel moet kunnen tonen voor de verhuur of verkoop van het gebouw, is er weer meer aandacht gekomen voor de meerwaarde van isolatieglas. Hoog rendement isolatieglas, zo komt uit diverse onderzoeken naar voren, is niet alleen goed voor een besparing op de stookkosten, het is tevens geluidswerend en zorgt voor een aangename koelte binnenshuis. Op deze pagina informeren wij u graag over de diverse eigenschappen van hoog rendement (HR++) isolatieglas, de bijkomende prijzen en eventuele subsidie op de beglazing.

Start gratis offerteaanvraag!

Mocht u na het lezen van de pagina nog vragen hebben over de subsidie, of bijvoorbeeld de kosten voor driedubbel glas, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

isolatieglas

HR++ en HR+++

Wanneer u zoekt naar hoog rendement isolatieglas, dan zult u in de meeste gevallen terecht komen bij leveranciers van HR++ glas. De HR++ beglazing bestaat uit twee glasplaten met daartussen een kleine ruimte waarbinnen een specifiek isolatiegas is gespoten. Deze constructie zorgt ervoor dat de convectie stopt, en daardoor het warmteverlies vermindert. HR++ glas isoleert zo’n vijftig procent beter dan standaard dubbele beglazing.

Bestaat er nog dikker glas?

Naast hoog rendement isolatieglas in dubbele variant, bestaat er tegenwoordig ook driedubbele beglazing. In plaats van twee glasplaten wordt er hierbij gebruik gemaakt van drie platen. Dit zorgt ervoor dat het warmteverlies nog sterker vermindert. Dankzij driedubbel isolerende ruiten kunt u tot wel 300 euro per jaar besparen op de stookkosten. De prijzen voor dergelijk driedubbel isolerende glasplaten zijn echter zeer hoog, zelfs na aftrek van subsidie. Verhoudingsgewijs is het daarom voordeliger om te kiezen voor HR++ ruiten.

Isolatie glas bestellen?

Bespaar op de kosten door een gratis offerte te ontvangen!

U-waarde

De isolatiewaarde van isolatieglas wordt uitgedrukt in een U-waarde. Deze U-waarde is aangegeven in Watt per mA2 Kelvin, en geeft aan hoeveel warmtestroming (warmteverlies)er door een constructie plaatsvindt. Dit wordt bekeken per vierkante meter. Hoe lager deze U-waarde is, hoe hoger de isolatiewaarde. Gekeken naar isolatieglas, dan zien we dat standaard dubbel glas een U-waarde heeft van 2.8, HR++ glazen een U-waarde van 1.1, en driedubbel isolatieglas zelfs een waardering van 0.5.

Hebt u standaard beglazing, maar wilt u de U-waarde van de ramen wel verhogen? Dan kunt u ervoor kiezen om een warmtereflecterende coating op de ruiten aan te laten brengen. Dit verhoogt de isolerende werking, zonder dat het direct heel hoge prijzen met zich mee brengt.

Wat kost isolatieglas?

Bent u op zoek naar hoog rendement isolatieglas, dan is het verstandig om de prijzen bij diverse leveranciers met elkaar te vergelijken. De prijzen voor de beglazing zijn afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste hiervan is de dikte van de glasplaten. Deze kunnen per leverancier verschillen. Gemiddeld genomen zijn de kosten voor HR++ glazen relatief laag, terwijl die voor driedubbel hoog rendement glasplaten aan de hoge kant zitten.

In onderstaande tabel vindt u een indicatie van gemiddelde prijzen bij glasleveranciers, op basis van diverse glasdiktes. Wilt u een exact overzicht van de prijzen voor isolatieglas naar uw keuze? Vul dan ons contactformulier in. De hier aangegeven prijzen zijn exclusief aftrek van subsidie, en plaatsingskosten en andere bijkomende kosten zijn eveneens niet meegerekend.

Kosten isolatieglas 2024

Glasdikte Prijs (per m2)*
4 – 4 € 32,00
5 – 4 € 36,50
6 – 4 € 40,00
6 – 5 € 43,50
6 – 6 € 47,00
6 – 8 € 58,00
8 – 5 € 60,00
8 – 10 € 83,00

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijzen.

Subsidie

Voor de aanschaf van milieuzuinige producten kunt u in Nederland binnen diverse gemeentes subsidie aanvragen. In sommige gemeentes valt onder deze subsidie ook het aanschaffen van hoog rendement isolatieglas. Check dit via het gemeenteloket.nl of ga langs bij uw lokale gemeente. Daarnaast is tijdens Prinsjesdag 2014 besloten om de verlaagde BTW regelgeving voor het plaatsen van isolatieglas te verlengen tot en met juli 2015.

Deze regeling houdt in dat u bij het renoveren en herstellen van panden ouder dan twee jaar de arbeidskosten voor de klus een verlaagd tarief kennen. Praktisch gezien betekent dit een verlaging van het BTW-tarief van 21 naar 6 procent. Op deze wijze kunt u de kosten voor het laten plaatsen van het nieuwe hoog rendement glas tot wel 25 procent verminderen.

isolatieglas kosten

Besparen op isolatieglas?

Isolatieglas is te bestellen in verschillende diktes en kan u een hoop besparen op stookkosten. Benieuwd naar de kosten of wilt u isolatieglas bestellen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Er kan ook worden gebeld naar 085 500 9976 voor direct contact. Bespaar op de kosten van het glas en de stookkosten!