HR+++ isolatieglas plaatsen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

HR+++ isolatieglas

Wilt u de allerbeste isolatie in huis? HR+++ is het beste hoogrendements isolatieglas wat er op de markt is. HR+++ zijn drie glasplaten met edelgas of lucht ertussen, waardoor de isolatiewaarde erg hoog is en de warmte langer in uw huis blijft. Naast de isolatiewaarde voor uw huis is het ook geluidswerend. Voordat u gaat nadenken over de overstap naar HR+++ glas moet u uzelf een paar vragen stellen: Zijn mijn huidige ramen geschikt voor dit type glas? Wat gaat het kosten en hoeveel kan ik besparen? Een laatste vraag die u uzelf kan stellen is: Verdien ik mijn investering terug? Wij kunnen u van advies voorzien en voor u kijken wat er mogelijk is in uw situatie.

Start gratis offerteaanvraag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier en wij komen snel met een reactie.

hr isolatieglas

U-waarde driedubbel glas

De warmte die per seconde, per graad verschil in temperatuur en per m2 wordt doorgelaten door de ene kant van het glas ten opzichte van de andere kant noemen we de u-waarde. Een synoniem voor de u-waarde is isolatiewaarde. Bij HR+++ glas ligt de isolatiewaarde tussen de 0,5 en 0,9. Hoe lager de isolatiewaarde des te meer energie u bespaart in uw woning.

HR+++ isolatieglas wordt tegenwoordig alleen nog maar toegepast in woningen die erg energiezuinig zijn. Dit soort passieve huizen proberen de warmte van de zon zo lang mogelijk in huis te houden en te volstaan met een laag energiegebruik.

Geluidswerende eigenschappen

Door de hoge isolatiewaarde van HR+++ glas werkt het niet alleen energiezuinig, maar ook geluidswerend. De ruimtes tussen de drie verschillende glasplaten kunnen bij HR+++ gevuld zijn met lucht en met edelgas.

Als de ruimtes tussen het isolatieglas gevuld zijn met edelgas werkt dit beter geluidswerend dan als het met lucht is gevuld. De prijzen liggen ook iets hoger. In gebieden met een hoog geluidsoverlast gehalte zal het plaatsen van driedubbel glas zeker een interessante optie zijn om naar te kijken.

HR+++ glas laten installeren?

Bespaar op de kosten en kom in contact met een professionele glaszetter!

Wat is de terugverdientijd?

Om er achter te komen wat de terugverdientijd is van de HR+++ glasvariant moet u weten wat de kosten zijn en wat het zou kunnen opleveren. Doordat driedubbel glas zwaarder is en meer aanpassing nodig heeft dan dubbel isolatieglas zijn er extra kosten die moeten worden meegenomen.

Des te beter een woning geïsoleerd des te minder snel zal het plaatsen van driedubbel glas zin hebben in een woning. De terugverdientijd van HR+++ ligt vergeleken met HR++ veel hoger omdat de prijzen veel hoger zijn.

Gemiddeld kost HR++ €80,- per m2 en HR+++ €120,- per m2, het duurt dus langer voordat er iets wordt terugverdient.

HR+++ glas prijzen

De prijzen van driedubbel isolatieglas zijn erg hoog doordat het productieproces langer duurt dan bij ander isolatieglas. Een andere factor waarom de prijs van HR+++ aan de hoge kant is, is dat er meer materiaalkosten zijn. Voor dit type glas betaalt u gemiddeld €120,- per m2. De kosten voor de glaszetter komen daar nog overheen, hij kost tussen de €40,- en €70,- per m2.

Andere bijkomende kosten voor u kunnen zijn dat, door de dikte van het glas, uw kozijnen vervangen moeten worden omdat driedubbel glas dikker en zwaarder is dan het normale dubbel glas. De prijzen van geluidswerend driedubbel isolatieglas met edelgas tussen de ruimten ligt hoger dan die met lucht ertussen.

isolatieglas laten plaatsen

Besparen? Gratis offerte ontvangen!

Het landelijke netwerk van glaszetters van Lunzen kan u adviseren over de mogelijkheden van HR+++ glas in uw woning. Door onze landelijke dekking kunnen wij binnen 30 minuten bij u op locatie zijn en geven 15 jaren garantie op montage en het glas.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Heeft u interesse in het plaatsen van HR+++ glas en wilt u graag weten welke prijzen op u van toepassing zijn, neem dan contact met op ons op!