Besparen op de kosten van glas vervangen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Gratis offerte ontvangen

Kosten glas vervangen

Wat zijn de kosten voor het vervangen van glas? Dat hangt af van een aantal factoren: de glassoort, de arbeidskosten en natuurlijk de bereikbaarheid van de ramen en de specifieke werkzaamheden. Benieuwd naar de exacte prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van glaszetters in uw regio. Zo bent u verzekerd van een eerlijke prijs!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten van glas vervangen. U krijgt een beeld van de gemiddelde kostprijs en we geven u handige tips om zoveel mogelijk te besparen!

kosten glas vervangen

Wat kost glas vervangen?

Eén van de meest gestelde vragen: wat kost glas vervangen precies? Dat hangt af van de glassoort die u kiest. Dubbel glas vervangen kost gemiddeld €65,- per m². Maar kiest u voor kwaliteit hoogrendementsglas, dan lopen de kosten hoger op.

Voor HR-glas betaalt u gemiddeld €70,- per m². Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, des te hoger de kosten. Waar u met HR-glas een isolatiewaarde van ongeveer 1,7 tot 2,0 hebt is dat bij HR+ glas gemiddeld 1,3 tot 1,6. Dit kost gemiddeld €75,- per m².

HR++ beglazing heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding: de isolatiewaarde is gemiddeld 1,1 en de prijs ligt rond de €80,- per m². Dit levert een besparing op tot wel €450,- per jaar!

Benieuwd naar de exacte kosten in uw situatie? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Glas vervangen: kosten 2021

Isolatieglas Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Dubbelglas €65,-
HR €70,-
HR+ €75,-
HR++ €80,-
HR+++ €120,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag een gratis offerte aan voor een exacte prijsberekening.

Glas laten vervangen door een vakman?

Vind een vakman in uw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totaalprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren en keuzes. Op een aantal van deze factoren hebt u zelf invloed: door hier rekening mee te houden, kunt u dus besparen op de kostprijs.

Hieronder gaan we in op de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden. Wilt u graag precies weten wat het kost om beglazing te vervangen, vraag dan een gratis offerte aan!

1. Type glas

Er zijn veel verschillende glassoorten waar u uit kunt kiezen. Elke glassoort heeft een eigen prijs: het type glas dat u kiest heeft dus invloed op de totaalprijs. Die invloed is groot, want de materiaalkosten nemen bijna de helft van de totaalprijs in beslag!

Kijk bij de keuze voor het type glas niet alleen naar de kostprijs, maar ook naar de besparing die u hiermee doet. Standaard dubbel glas is goedkoop, maar heeft een relatief slechte isolatiewaarde. Doordat u meer warmte verliest dan met bijvoorbeeld HR-glas, stijgen de energiekosten en bent u op termijn juist duurder uit.

2. Aantal ramen

Hoe groter het totaal te vervangen oppervlak, des te hoger de kosten. Maar daar staat tegenover dat de prijs per vierkante meter daalt, naarmate het oppervlak groter is. Veel glaszetters bieden namelijk een mooie kwantumkorting aan.

Stel: u laat één raam in huis vervangen, een totaaloppervlak van gemiddeld 3 m². Bij HR++ glas kost dit gemiddeld €80,- per m². Kiest u ervoor om alle ramen in huis te vervangen door dubbel glas, dan liggen de prijzen per vierkante meter vaak een stuk lager!

wat kost glas vervangen

3. Verwijderen oude beglazing

Laat u het oude glas verwijderen door de glaszetter, dan lopen de arbeidskosten natuurlijk op. De vakman is meer tijd kwijt. Door zelf uw oude beglazing te verwijderen kunt u dus op de arbeidskosten besparen.

4. Afvoeren glas

Eén van de taken die de glaszetter ook voor u uitvoert, is het afvoeren van de oude beglazing. Dit is een fijne service, omdat het glas scherpe randen heeft en niet gemakkelijk te vervoeren is. U voorkomt dus dat u zelf op pad moet met een grote glasplaat die mogelijk kapotgaat onderweg en blijft zo niet met de oude beglazing zitten. Veel glaszetter brengen hiervoor wel afvoerkosten in rekening, waardoor de prijs stijgt.

5. Montagekosten

Tot slot is het ook goed om te onthouden dat ook de montagekosten een grote invloed op de totaalprijs hebben. De montagekosten verschillen per glaszetter, omdat elke vakman zijn of haar eigen tarief hanteert. Gemiddeld kunt u rekening houden met kosten tussen de €35,- tot €50,- per uur.

Een prijs van €35,- per uur is een relatief laag tarief, van voornamelijk zelfstandige glaszetters en kleine bedrijven. Een groot bedrijf brengt vaan een hoger tarief in rekening, rond de €50,- per uur.

Uurtarief glaszetter

€35,- tot €50,- per uur

(gebaseerd op gemiddelde tarieven van glaszetters uit de regio)

Laag tarief
€35,-

Hoog tarief
€50,-

Start gratis offerteaanvraag

Een paar prijsvoorbeelden

Het is goed om te weten dat de kosten voor glas vervangen per situatie verschillen. Hierdoor kan de prijs bij de buurman veel hoger zijn dan bij u, zelfs als het gaat om dezelfde hoeveelheid glas! Er zijn zo veel keuzes en factoren die de kostprijs beïnvloeden. Hieronder geven we een paar prijsvoorbeelden van het vervangen van glas. Wilt u precies weten wat dit gaat kosten, vraag dan een gratis offerte aan!

Kosten enkel glas vervangen

U woont in een tussenwoning en wilt alle ramen in huis vervangen. Het gaat om een totaaloppervlak van 30 m² en u laat uw enkel glas vervangen door HR++-glas, met een prijs van €80,- per m². Omdat het gaat om een relatief grote klus, geeft de glaszetter u een kwantumkorting. De kosten komen neer op ongeveer €2.200,- tot €2.400,-.

Kosten dubbel glas vervangen

U wilt uw dubbel glas vervangen door HR-beglazing om de isolatie te verbeteren. Het gaat om totaal 25 m², en de prijs voor HR-glas is gemiddeld €70,- per m². In dat geval komt de totaalprijs neer op €1.750,-.

Glaszetter inschakelen?

Vraag een gratis offerte aan en vind een vakman bij u uit de buurt!

Gratis offerte ontvangen

Hoe bespaar ik op de kosten?

    Zo bespaart u op de kosten van glas vervangen:

  • 1. Help zelf mee: vraag aan de glaszetter welke voorbereidende werkzaamheden u alvast kunt doen, zodat de glaszetter direct aan de slag kan.
  • 2. Kies een lokale glaszetter: door te kiezen voor een glashandel in de buurt, houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • 3. Koop uw beglazing goedkoop in: bij standaardafmetingen is het soms mogelijk om zelf goedkope beglazing te kopen. Laat deze dan zetten door een glaszetter, zodat u toch verzekerd bent van uitstekende kwaliteit en een goede garantie.
  • 4. Kies voor kwaliteit: kies niet alleen voor de glasplaat met de laagste prijs, maar kijk ook naar wat dit u oplevert. HR++-glas heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, ook al liggen de kosten hoger dan voor het vervangen van dubbel glas.
  • 5. Spoedtoeslag: is uw raam flink gebroken en liggen er scherven in huis of op de stoep? Schakel dan met spoed een glaszetter in. Gaat het om een barst in een ruit die verder intact is? Dan hoeft u geen gebruik te maken van de spoedservice: zo bespaart u op de toeslag.
  • Glaszetter inschakelen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

glas vervangen kosten

Glas laten vervangen? Ontvang een gratis offerte!

Wilt u het glas laten vervangen door een ervaren glaszetter? Zo profiteert u van wel 15 jaar garantie op glas en montage! Bovendien bespaart u dit veel tijd en energie en bent u verzekerd van de beste isolatie en veiligheid. Op zoek naar een glaszetter?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgave van een betaalbare glaszetter in uw regio. Kijk naar de kosten, de opbouw hiervan en de garantievoorwaarden. Zo weet u zeker dat u profiteert van scherpe en eerlijke prijzen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offerte aanvragen