Hulp nodig bij dubbel glas plaatsen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Zelf dubbel glas plaatsen


Door zelf dubbel glas te plaatsen kunt u besparen op de energierekening. Dubbel glas voorkomt warmteverlies waardoor u minder hoeft te stoken en het binnen toch lekker warm blijft. Wilt u niet zelf aan de slag maar liever een glaszetter inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een offerte van een glaszetter in uw eigen regio!

Op deze pagina leest u hoe u zelf dubbel glas moet plaatsen. Ook geven we u een beeld van de gemiddelde kosten. Ziet u het niet zitten om zelf dubbel glas te plaatsen? Twijfel dan niet om een gratis offerte aan te vragen!

zelf dubbel glas plaatsen

Waarom dubbel glas plaatsen?

  Als u op dit moment enkel glas heeft, dan is het plaatsen van dubbel glas een hele waardevolle investering. Dubbel glas isoleert stukken beter, waardoor u jaarlijks tot wel €450,- op de energiekosten bespaart! Lees op deze pagina meer over enkel glas vervangen door dubbel glas.

  Naast een lagere energierekening profiteert u ook van een hoger comfort. Minder warmteverlies is een comfortabele temperatuur in huis, zonder dat u de kachel hoeft op te stoken. Dit heeft een positief effect op het wooncomfort en zorgt bovendien voor een hogere woningwaarde.

  De grootste voordelen op een rij:

 • Minder warmteverlies en een hoger wooncomfort.
 • Lagere energierekening.
 • Woning stijgt in waarde.
 • Dubbel glas laten plaatsen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Hoe zelf dubbel glas plaatsen?

  Bent u een ervaren klusser? Dan is het mogelijk om zelf dubbel glas te plaatsen.

  Hiervoor hebt u nodig:

 • Glasplaat op maat
 • Stanleymes
 • Eventueel zuignoppen
 • Kit
 • Hieronder geven we u een compleet stappenplan voor het plaatsen van dubbel glas in bestaande houten ramen. Heeft u toch hulp nodig? Vraag dan een gratis offerte aan!

Hulp nodig bij dubbel glas plaatsen?

Vraag een gratis offerte aan en vind een glaszetter in uw regio!

Zelf dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen: zo gaat u te werk

Voordat u aan de slag kan, zult u glas moeten bestellen. Het is belangrijk dat u de juiste maten doorgeeft, zodat u zeker weet dat dit past. Het opmeten van uw beglazing doet u als volgt: met een meetlint meet u op hoe groot de glasplaat is voor zover u die kunt zien. Dit noemen we de dagmaat. Om ervoor te zorgen dat de glasplaat past, is het belangrijk om hier 24 mm bij op te tellen. Dan vallen de randen van de glasplaat straks goed in de sponning.

Als de glasplaat gearriveerd is, raden we aan om dit nog een paar keer na te meten voordat u het enkel glas gaat vervangen.

 • Stap 1: beglazing verwijderen. Snijd de kitrand rondom de glasplaat weg en verwijder de glaslatten. Nu zit de glasplaat los en kunt u deze met behulp van zuignoppen gemakkelijk uit de sponning tillen. Zet deze veilig weg zodat het niet kapotgaat.
 • Stap 2: schoonmaken. U kunt het kozijn nu schoonmaken en eventueel verven met grondverf. Verwijder alle oude spijkers en kitresten en verwijder de oude beglazingsband.
 • Stap 3: steunblokjes plaatsen. Om het gewicht van de nieuwe ruit goed te verdelen, plaatst u steunblokjes in de sponning. Plaats deze op ongeveer een kwart van de sponninglengte uit de hoek. Ook plaatst u stelblokjes: deze zitten naast het glas in de sponning, en voorkomen dat de glasplaat gaat schuiven.
 • Stap 4: aanbrengen celband. Rondom de sponning en de glaslatten plaatst u celband, dit kleeft en houdt alles op z’n plek. Laat hierboven nog ongeveer een halve centimeter over voor kit.
 • Stap 5: glas plaatsen. Je kunt nu de glasplaat in het kozijn tillen.
 • Stap 6: afwerking. Daarna volgt de afwerking. Plaats de glaslatten terug en kit de naden en kieren netjes af.

dubbel glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen met andere kozijnen

Natuurlijk is het ook mogelijk om dubbel glas te plaatsen in andere soorten kozijnen. Voordat u dit doet is het wel belangrijk om te controleren of uw kozijn breed genoeg is voor de dubbele glasplaat. Eerste generatie kunststof kozijnen zijn namelijk gemaakt voor enkel glas. Door het kliksysteem is het niet altijd mogelijk om zomaar dubbel glas te plaatsen. Dit kunt u eventueel omzeilen door speciale kliklijsten te gebruiken. Een glaszetter kan u hier verder over informeren.

Ook oude aluminium kozijnen zijn gemaakt voor enkel glas en zijn niet uit zichzelf breed genoeg om dubbel glas te plaatsen. Heb je oude stalen kozijnen, dan kun je met een speciaal kliksysteem toch dubbel glas plaatsen.

Welke soorten dubbel glas zijn er?

  Als u zelf dubbel glas wilt plaatsen, dan moet u zelf een nieuwe glasplaat bestellen. We raden u aan om u goed in te lezen, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

  Er zijn verschillende glassoorten om uit te kiezen:

 • Standaard dubbel glas: de goedkoopste optie, maar dit wordt in de praktijk nauwelijks nog gebruikt. Standaard dubbel glas heeft namelijk een mindere isolatiewaarde dan isolatieglas.
 • HR++ beglazing: dit is glas met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In nieuwe huizen wordt standaard HR++ beglazing gekozen. Het is een dubbele glasplaat met een edelgas in de spouw. Aan de buitenkant is een warmte-werende coating aangebracht die nog meer isoleert.
 • Triple glas: deze glasplaat bestaat uit drie glasplaten en isoleert nog beter! Een nadeel is dat de beglazing heel dik is, en dat je waarschijnlijk ook je kozijnen moet vervangen. Hierdoor zijn de kosten relatief hoog naar verhouding.
 • Advies nodig? Een vakman helpt u graag. Ook als u toch hulp nodig heeft. Vraag dan een gratis offerte aan!

Dubbel glas laten plaatsen?

Vind snel een glaszetter in uw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Kosten dubbel glas plaatsen: wat kost dubbel glas?

De kosten voor het plaatsen van standaard dubbelglas liggen rond de €125,- per m². Voor het plaatsen van HR++ glas betaal je gemiddeld €140,- per m². De hogere prijs heeft vooral te maken met de materiaalkosten die stijgen. Zo kost standaard dubbel glas gemiddeld €65,- per m² en liggen de materiaalkosten voor HR++ beglazing rond de €80,- per m².

Voor driedubbel glas liggen de materiaalkosten rond de €120,- per m². inclusief het plaatsen zouden de kosten op gemiddeld €180,- per m² neerkomen. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van dubbel glas prijzen.

Benieuwd naar exacte prijzen in uw situatie? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

dubbel glas laten plaatsen

Dubbel glas laten plaatsen? Gratis offerte!

Ziet u het niet zitten om zelf uw dubbel glas te plaatsen? Geen zorgen: een glaszetter doet dit met alle plezier voor u. Het voordeel? U profiteert van een garantie tot wel 15 jaar, op glas én montage! Op zoek naar een glaszettersbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte ontvangt. Zo bent u verzekerd van de beste service voor de laagste prijs.