Dubbel glas lekkage

Dubbel glas lek

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat uw dubbel glas een lek vertoont. Dit ontdekt u door condensvorming aan de binnenzijde van de ruiten of vuil en water dat zich in het raam bevindt. Wanneer uw dubbel isolatieglas lek raakt, dan raden wij u aan zich direct in verbinding te stellen met een glasspecialist. Deze kan samen met u kijken naar eventuele oplossingen, of u van een vrijblijvende offerte voorzien voor het vervangen van uw glazen. Via het contactformulier of 085 500 9976 komt u direct in contact met één van onze professionals, en kunt u al uw vragen stellen. Wij helpen u met alle plezier.

Oorzaken

Wanneer u dubbel glas korter dan 10 jaar geleden heeft geïnstalleerd, dan komt het vrijwel niet voor dat het dubbel glas lek raakt. Na deze periode zijn er diverse oorzaken aan te wijzen voor een lek. De meest voorkomende oorzaken zijn problemen met de aluminium plaat die zorgt voor de ruimte tussen de twee glasplaten (de spouw). Deze aluminium plaat, ook bekend onder de term kader, zorgt er tevens voor dat het isolatiegas of de droge lucht die zich hiertussen bevindt op zijn plek blijft. Wanneer deze plaat in contact komt met direct zonlicht kan het echter gebeuren dat de aansluiting tussen het isolatieglas en het kader afneemt. Dit proces staat ook wel bekend als ‘lekslag’. Wanneer dit gebeurt ontstaat er aanslag aan de binnenzijde van het isolatieglas, waardoor de helderheid afneemt. Oorzaken voor lekkages binnen de minimale periode van 10 jaar zijn materiaalmoeheid, fabricagefouten of een fout bij het plaatsen van het isolatieglas.

Dubbel glas lekkage service
Gratis offerte aanvragenLekslag

Onder lekslag verstaan wij onder andere de volgende aantastingen van dubbel glas:

  • Een witte of blauwe waas tussen het isolatieglas
  • Vlekken en strepen op de beglazing
  • Condens binnenin glasplaten
  • Water of vuil onder in het isolatieglas.
  • Witte afzettingen of witte uitbloei.

Condens

Wanneer het dubbel isolatieglas lekslag heeft opgelopen, dan wordt er door het drukverschil tussen het dubbel glas en de buitenlucht vochtige lucht naar de glasplaten getrokken. Na verloop van tijd ontstaat er tegen de binnenzijde van het glas condens. Dit condens bevat kalk, en dit zorgt voor de kalkaanslag en het verlies aan helderheid van de glasplaten. Dit proces van vorming van condens en het verlies van helderheid zal zich verergeren naarmate u een lekslag glas langer laat zitten. Constateert u ’s ochtends vroeg condens, maar is dit tegen het middag uur weer verdwenen? Ook dan dient u contact op te nemen met een professional om het lek zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Kan ik het lek verhelpen?

Het is helaas in de meeste gevallen niet mogelijk om een lek in een dubbel ruit te verhelpen. De beglazing zal dan moeten worden vervangen. Dit komt doordat het condens en de kalkaanslag zich waarschijnlijk al aan de binnenzijde van het lekslag ruit zullen hebben genesteld, en dit is niet te verhelpen. Ook het herstellen van de aansluiting tussen het aluminium kader en de ruiten zal vaak niet afdoende werken om het lek volledig op te lossen. Wanneer u heeft gekozen voor dubbel glas bij een erkend bedrijf, is het echter vaak mogelijk om korting te krijgen op het vervangen van het lekslag ruit, of valt dit zelfs deels binnen de garantie. In een enkel geval is het wel mogelijk om de ramen te reinigen en vervolgens opnieuw in elkaar te zetten. Door een gat tussen de beglazing te boren, het glas een aantal keer te spoelen en te reinigen en daarna te drogen en af te dichten kan het probleem verholpen worden. Vraag een professional naar de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte

Hebt u last van condens bij uw dubbel isolatieglas? Denkt u dat een ruit lekslag is, of hebt u vragen over de mogelijkheden en kosten van het vervangen van dubbel glas? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 085 500 9976, of het contactformulier. Wij voorzien u graag van de gewenste informatie, of sturen u desgewenst een vrijblijvende offerte toe. Wij helpen u met alle plezier, en zorgen ervoor dat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort kunt genieten.