Glas bestellen?

Ontvang een offerte en kom in contact met een glashandel!

Glas bestellen

Is uw ruit beschadigd of kapot gegaan? Of bent u op zoek naar beter isolerende ruiten? Als u nieuwe ramen moet bestellen bent u bij ons aan het juiste adres! Enkel, glas-in-lood, isolatieglas, we hebben het allemaal. Het is tevens een optie om ramen op maat te bestellen. Onze ervaren glaszetter helpt u graag bij het plaatsen in heel Nederland. Neem voor vragen gerust contact met ons op via 085 500 9976. Wilt u meer informatie over de voorwaarden en de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Het is een mogelijkheid om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. We helpen u graag en staan 24/7 voor u klaar!

24/7 glasservice

Als een raam in uw woning kapot is gegaan of als er glasschade is ontstaan door een inbraak dan zorgt dit voor het nodige ongemak. U wilt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk is verholpen omdat u last hebt van de scherven en omdat een kapot raam erg vervelend is bij slecht weer. Wij hebben glaszetters door het hele land waardoor wij 24/7 glasservice kunnen bieden. Hebt u ons overdag nodig of midden in de nacht, we staan altijd voor u klaar. Binnen 30 minuten kan er iemand bij u op de stoep staan om zo snel mogelijk uw glas te vervangen.

Glashandel met groot assortiment

Eén van de voordelen van onze glashandel is dat wij veel glassoorten aanbieden. We hebben bijna elke soort glas op voorraad, er zit voor u altijd iets bij. Zo kunt u bij het bestellen de keuze maken uit enkel, dubbel maar tevens veiligheids- en isolatieglas.

Het is bij onze glashandel eveneens een optie om een glasplaat op maat te bestellen. Op deze manier zit er altijd iets voor u bij, of u nou een groot of klein budget heeft. Onze glashandel biedt altijd de hoogste service tegen scherpe prijzen. Wilt u graag meer informatie? Alle medewerkers in onze glashandel helpen u graag!

Enkel glas

Enkel glas wordt gemaakt door gesmolten glas te laten vloeien over gesmolten tin waarna het langzaam afkoelt. De gesmolten laag blijft drijven op het tin waardoor er na het afkoelen een glasplaat ontstaat. Bij het vervangen van een enkel raam wordt er tegenwoordig vaak gekozen om een andere, beter isolerende soort te plaatsen.

Als standaard beglazing valt de keuze tegenwoordig bijna nooit meer op een enkel ruit in verband met de lage isolatiewaarde. Enkel glas houdt namelijk geen warmte tegen, het wordt daarom eigenlijk alleen nog maar gekozen wanneer isolerende eigenschappen niet belangrijk zijn. Een voorbeeld waar enkel glas nog wel eens wordt gebruikt is boven een deur binnenshuis.

glas bestellen

Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een isolerende laag. Een andere benaming voor dubbele beglazing is daarom isolatieglas. Bij standaard dubbel glas zit er een laag lucht tussen de glasplaten. Er bestaat echter ook hoogrendementsbeglazing (HR). Bij hoogrendementsbeglazing zit er een laag edelgas tussen de glasplaten omdat edelgas beter isoleert dan lucht. Vanwege deze reden heeft hoogrendementsbeglazing een hogere isolatiewaarde.

Bestaat er dubbel glas met hogere isolatiewaarde?

Er is hoogrendementsglas verkrijgbaar in verschillende isolatiewaardes. Hoe meer plusjes er achter HR staan, hoe hoger de isolatiewaarde van het dubbel isolatieglas is. Het meest populaire dubbel isolatieglas op dit moment is HR++ beglazing.

Thermopane

Thermopane behoort tot de meest populaire glassoorten die mensen bestellen. Het is isolerend dubbel glas wat tevens geluidswerend en inbraakwerend is.

In de winter is het mogelijk om flink op uw stookkosten te besparen omdat thermopane weinig warmte doorlaat. In de zomer zorgt thermopane er juist voor dat het heerlijk koel blijft in uw huis.

Er zijn verschillende soorten thermopane verkrijgbaar, allen met andere isolatiewaardes. De isolatiewaarde geeft weer hoeveel warmte er per m4, per graad temperatuurverschil en per seconde wordt doorgelaten. Het is mogelijk om thermopane op maat te laten maken en te combineren met een andere soort zoals gelaagd veiligheidsglas.

Nieuw glas laten plaatsen?

Kom in contact en bespaar tot 40%!

Driedubbel glas

Dubbele glazen bestaan uit 2 glasplaten maar driedubbel glas bestaat uit 3 glazen met daartussen lucht. Door de extra glasplaat isoleert driedubbel glas nog beter, hierdoor blijft de warmte bijna volledig in een woning. Met driedubbel glas heeft u de best mogelijke isolatie in uw huis.

Door de extra glasplaat is een driedubbel raam een stuk zwaarder dan een dubbel raam. Vanwege dit extra gewicht is een driedubbel raam niet geschikt voor elk kozijn. Hoewel driedubbel glas beter isoleert dan bijvoorbeeld HR++ beglazing, is het niet altijd voordeliger om driedubbele ramen te nemen. Driedubbele ramen kosten namelijk een stuk meer waardoor het langer duurt voordat u de investering terug verdient.

dubbel glas

Veiligheidsglas

Wilt u veiligheidsglas bestellen? Veiligheidsglas is, zoals de naam al zegt, erg veilig. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er de geharde versie, deze is thermisch bewerkt waardoor het gehard en wel 5 keer zo sterk is als de normale variant. Het is erg moeilijk om kapot te maken. Wanneer er toch een breuk ontstaat dan valt het uiteen in duizenden kleine stukjes. De stukjes zijn in principe niet scherp omdat ze afgevlakte randjes hebben.

Een andere soort veiligheidsglas is gelaagd. Deze beglazing bestaat uit minstens 2 glasplaten die aan elkaar vastzitten met daartussen en speciale folie. Deze soort veiligheidsglas is eveneens moeilijk te breken en wanneer dit wel gebeurt blijven de scherven aan de folie plakken.

Glas-in-lood

Een glas-in-lood ruit bestaat uit verscheidene kleine (gekleurde) glasstukjes die bij elkaar worden gehouden met behulp van een loden profiel. Deze manier van ruiten maken stamt nog uit de Middeleeuwen omdat het toen niet mogelijk was om grote glazen platen te maken.

Bij glas-in-lood ramen is het echter wel een mogelijkheid om afbeeldingen in de ramen te maken zoals dat vaak in kerkramen is gedaan. Het glas-in-lood dat in de jaren ‘30 woningen werd geplaatst bestaan vooral uit rustige en abstracte vormen.

Bij de glas-in-lood ruiten uit de jaren 30 worden tevens minder heftige kleuren gebruikt. Ook deze glassoort kunt u bij ons bestellen.

Glas op maat

Naast de vele soorten standaard glazen waar u uit kunt kiezen, is het een optie om ze op maat te bestellen. De beglazing is leverbaar in elke gewenste afmeting en dikte. Het is eveneens mogelijk om bij het bestellen verschillende kleuren toe te voegen, de glazen mat te maken of de randen rond af te werken.

Als mensen een glasplaat voor in de keuken bestellen maken wij deze vaak op maat. Elke keuken is immers anders en de standaard beglazing zal vaak niet passen. Bij een glasplaat kunt u eveneens kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen. Voor een exacte prijs kunt u het beste een offerte aanvragen via ons contactformulier.

Wat kost glas?

Bent u van plan om glazen te bestellen? Dankzij ons grote assortiment zit er voor u altijd iets bij. Of u nu een enkel of dubbel raam op maat wilt bestellen, wij hebben het allemaal. Alle glazen zijn verkrijgbaar voor een scherpe prijs per m². Bij de prijs van glas komt meer kijken dan alleen een prijs per m2. Het type is hier natuurlijk van invloed op, maar ook de afmeting.

Een grotere ruit moet bijvoorbeeld ook dikker gemaakt worden. Andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden zijn de windbelasting, veiligheidseisen en montage methoden. Bij het plaatsen betaalt u voor een glaszetter een prijs per m².

Kosten glas vervangen met isolatieglas in 2024

Isolatieglas Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Dubbelglas €65,-
HR €70,-
HR+ €75,-
HR++ €80,-
HR+++ €120,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan voor de exacte kosten.

veiligheidsglas

Besparen op glas? Gratis offerte ontvangen!

Heeft u last van glasschade door een inbraak of wilt u een enkele ruit vervangen door een dubbele ruit? U kunt bij ons bestellen uit een ruim assortiment aan verschillende soorten zoals enkel- of veiligheidsglas. Ook voor een gediplomeerd glaszetter met veel ervaring zit u bij ons goed.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Onze glaszetters helpen u graag bij het plaatsen van uw ruiten. Neem voor meer informatie over prijzen en voorwaarden gerust contact met ons op via 085 500 9976. Indien gewenst sturen wij u een geheel vrijblijvende offerte toe. Wat u ook wilt bestellen of laten plaatsen, wij zijn u graag van dienst!