Glas-in-lood plaatsen?

Kom in contact met een glashandel en krijgt de beste prijzen!

Glas-in-lood

Wanneer u een oude katholieke kathedraal binnenloopt, bent u dan ook zo onder de indruk van de eerbiedige stilte, de grootse versieringen, en met name, van de prachtige ramen die u hier ziet? Glas-in-lood is van oudsher een veelgebruikte methode om grote glaspanelen in kleinere gedeeltes te verdelen. Kleine stukjes gekleurd sierglas worden met elkaar verbonden door loden lijntjes, waardoor mooie patronen ontstaan. Zo kon men vroeger wel grote ramen in de kerken plaatsen, en tegelijkertijd de kerkgangers door middel van afbeeldingen kennis te laten maken met Bijbelse verhalen. Tegenwoordig is het ook voor u mogelijk om een glas-in-lood raam in huis te hebben. Met deze ramen filtert u op elegante wijze het licht en heeft u een unieke accessoire in huis, die de show steelt.

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u een vakman inhuren voor het ontwerpen of plaatsen van de sierbeglazing? We zijn 24 uur per dag bereikbaar via 085 500 9976. Desgewenst sturen wij u een vrijblijvende offerte toe.

glas in lood

Reparatie van glas-in-lood ramen

Glashandel Lunzen biedt u niet alleen een assortiment aan patronen en ontwerpen voor een uniek glas-in-lood raam. Onze werknemers zijn tevens zeer vakkundig in de reparatie en restauratie van een beschadigd raam. Bij de reparatie van de sierbeglazing komen verschillende elementen kijken. Zo moet het raam zeer voorzichtig uit de sponning worden gehaald, waarna het sierglas schoon wordt gemaakt en gecontroleerd op scheurtjes of beschadigingen. Daarna worden de glasstukjes opnieuw voorzien van loodlijnen.

Wij hebben jarenlange ervaring met de reparatie van glas-in-lood ramen en bieden u hiervoor voordelige prijzen aan. Naast reparatie hebben wij ons in de afgelopen periode ook bekwaamd in het restaureren van ramen uit kerken en monumentale panden. Door de restauratie en reparatie van deze ramen worden de gebouwen weer in hun oude glorie hersteld. Heeft u thuis een enkel raam dat gerestaureerd moet worden, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Zeer veel patronen verkrijgbaar

Glas-in-lood ramen zijn een perfecte mogelijkheid om uw creativiteit ook op het uiterlijk van uw huis of kantoor los te laten. Door de grote verscheidenheid aan voorstellingen en patronen, is geen enkel glas-in-lood raam gelijk. Tegenwoordig kunnen de ramen zowel in twee- als driedimensionale uitvoeringen geplaatst worden. Bij ons kunt u uit een bestaand assortiment aan patronen voor sierbeglazing kiezen, ter inspiratie hebben wij verschillende voorbeeld patronen op de website staan.

U kunt echter ook kiezen voor een uniek raam, door uw eigen ideeën te ontwerpen en laten verwerken door onze deskundige ontwerpers. Door de grote hoeveelheid patronen die wij beschikbaar stellen is reparatie ook geen probleem. Onze reparateurs hebben mallen voor elk gewenst patroon.

Glas-in-lood paneel

Het is een mogelijkheid om een paneel van dit sierglas te kopen. In dat geval kunt u het paneel zelf ergens in of laten plaatsen. U hebt hierbij de keuze uit een oud paneel, wat een vakman door middel van restauratie zelf kan opknappen, of één die u helemaal naar eigen wens laat ontwerpen.

Hoeveel kost het?

De prijzen van sierglas panelen hangen af van een aantal factoren. De grootte van het paneel is hier bijvoorbeeld van invloed op, evenals het soort beglazing. Daarnaast is de moeilijkheid van het paneel van invloed op de prijzen. Een paneel van vele kleine stukjes is een stuk prijziger dan één met grote, rechte stukken.

Glas-in-lood laten plaatsen?

Neem contact op voor scherpe een prijsopgave!

Sierbeglazing in uw deuren

U hebt al veel kunnen lezen over glas-in-lood ramen maar het is tevens een mogelijkheid om deze beglazing toe te passen bij deuren. Hierdoor krijgen uw deuren een uniek karakter. Dit type deuren komt in voornamelijk tegen bij woningen met een klassieke inrichting. U hebt veel keus om een eigen deur te ontwerpen. U kunt bijvoorbeeld deuren gedeeltelijk voorzien van de beglazing, of u kiest twee grote panelen.

Daarnaast hebt u de keuze uit verschillende stijlen. Strakke vormen in lichte kleuren of sierlijke vormen in fellere kleuren, het hangt af van uw smaak. Wilt u de buitenkant van uw woning ook een karakteristiek uiterlijk geven? Kijk eens of u de sierbeglazing in uw voordeur kan implementeren.

Voorzetraam van glas-in-lood

Wilt u blijven genieten van glas-in-lood ramen, maar ook iets aan de isolatiewaarde van de beglazing veranderen? Dan is het plaatsen van een voorzetraam wellicht een goed idee. Dit is een raam wat u, zoals de naam al zegt, voor het huidige raam plaatst. Het voorzetraam wordt met een rubberen afdichting tegen het huidige raam geplaatst.

Een aanpassing aan het kozijn is niet nodig. Hierdoor ontstaat een isolerende laag tussen de twee glasramen. U kunt het effect van een voorzetraam vergelijken met een dubbele ruit. Er gaat minder warmte verloren en een voorzetraam verbetert tevens de geluidsisolatie. Tegelijkertijd behoudt u de mooie uitstraling van de sierbeglazing.

Ook verkrijgbaar in dubbel glas?

Wilt u geen voorzetraam laten plaatsen maar toch genieten van isolatieglas? Dan is het mogelijk om dubbel glas-in-lood te installeren. Deze combinatie heeft echter een aantal nadelen. Een dubbel ruit met sierglas is dik, waardoor in sommige gevallen een aanpassing aan het kozijn nodig is. Een dubbel ruit kan daarnaast zorgen voor reflecties op de sierbeglazing waardoor het buitenaanzicht minder mooi is.

Het is bovendien mogelijk dat de gebruikelijke kitten uitwasemen waardoor een blijvende condens ontstaat. De ruiten worden daarom opnieuw in lood gezet, ze worden niet gekit. Bij draairamen, deuren en zwaar verkeer wat langsrijdt is het mogelijk dat de beglazing hierdoor rammelt.

glas in lood kosten

Besparen op glas-in-lood? Gratis offerte aanvragen!

Het plaatsen van sierglas in uw ruiten of deuren geeft uw woning een hele mooie uitstraling. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het ontwerpen van een nieuw glas-in-lood raam of de restauratie van een beschadigd exemplaar? Van ontwerp tot plaatsing en restauratie, als het om glas-in-lood ramen gaat dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Wij willen graag met u om tafel gaan zitten om de mogelijkheden voor patronen en ontwerpen te bespreken. Bent u alleen benieuwd naar de prijzen van een restauratie, het laten ontwerpen of plaatsen? Desgewenst stellen wij gratis een vrijblijvende offerte op maat voor u op.