Enkel glas laten vervangen door dubbel glas?

Vraag een offerte aan en wordt geholpen door professionele glaszetters!

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Jarenlang werden woningen in Nederland standaard opgeleverd met houten kozijnen en enkel glas. Door de jaren heen zijn echter diverse glassoorten ontwikkeld die beter isoleren of zorgen voor een vermindering van geluidsoverlast. Professionals raden daarom woningeigenaren van een pand met ramen van enkel glas sterk aan om deze te vervangen door een variant van dubbel glas. Dergelijk isolatieglas kent verschillende voordelen en zal op de lange termijn zelfs zorgen voor een besparing op de stookkosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van dubbel glas ten opzichte van een enkel raam, en vertellen we u meer over de voorwaarden voor het vervangen en plaatsen van de ruiten. Wilt u weten welke glassoort het beste is voor uw pand? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 085 500 9976. Wij zijn u graag van dienst.

enkel glas vervangen

Diverse voordelen

Wanneer we kijken naar de voorwaarden die in het Bouwbesluit van 2012 zijn op genomen ten aanzien van isolatie en besparing op fossiele brandstoffen, dan valt op dat een enkel raam niet voldoet aan deze eisen. Bij een nieuwbouw woning zal daarom ook altijd minimaal een standaard dubbel raam moeten worden geplaatst.

Het plaatsen van dubbel glas zorgt echter niet alleen voor een hoger isolatie dan een enkel ruit, het brengt diverse andere positieve kanten met zicht mee. Zo zorgt dubbele beglazing voor een verbeterde geluidsisolatie, ervaart u geen luchtstromen meer wanneer u naast het raam zit, is de veiligheid van de glazen hoger dan bij enkel glas (bijvoorbeeld HR++ isolatieglas heeft een hogere impact weerstand), en is het mogelijk om een brandwerende laag over de ramen aan te brengen.

Het nadeel van het vervangen van uw enkel glas is dat dit een redelijke verbouwing met zich meebrengt en relatief veel kosten. Deze kunt u door de besparing op de stookkosten op de lange termijn echter gemakkelijk terugverdienen. Gaat u zelf aan de slag? Lees hier meer over zelf dubbel glas plaatsen.

Geschikte kozijnen?

Wanneer uw woning is opgeleverd met ramen van enkel glas, dan kan het zijn dat uw kozijnen niet dik genoeg zijn om de dubbele variant in te plaatsen. Zo zijn veel bewegende houten raamkozijnen te dun en te licht voor het dragen van dubbel glas. Ook de eerste productielijnen in kunststof raamkozijnen werd toegespitst op het plaatsen van enkele ramen.

Hoe kunt u dit oplossen?

Door zogeheten kliklijsten aan te schaffen wordt de ruimte voor een enkel raam verbreed voor de toepassing van HR++ isolatieglas. Hetzelfde geldt voor een aantal merken van aluminium en stalen kozijnen. Vraag uw lokale leverancier naar de mogelijkheden, en laat altijd uw huidige raamkozijn nakijken. Zo weet u zeker dat uw ruiten na verloop van tijd niet verzakken.

Enkel glas laten vervangen?

Vraag een gratis offerte aan en laat u helpen door een glaszetter!

Hoogrendement glazen

Naast standaard dubbel glas, is er tegenwoordig ook speciaal isolatieglas op de markt, waardoor u uw enkel raam kunt laten vervangen. Dergelijk isolatieglas wordt aangeduid met de term hoogrendement beglazing (HR++ of HR+++). Deze beglazing bestaat uit twee glasplaten, waartussen een specifiek isolatiegas wordt gespoten. Dit gas zorgt ervoor dat de luchtcirculatie wordt verminderd, waardoor de warmte beter binnenshuis blijft.

Hoewel u de keus heeft uit zowel HR++ als HR+++ glazen, raden onze specialisten de eerste variant aan. HR++ isolatieglas zorgt voor een uitstekende besparing op de fossiele brandstoffen en is qua prijs-kwaliteit het meest voordelig. Verder heeft HR++ isolatieglas dezelfde voordelen als de gewone dubbele beglazing als hierboven beschreven.

Wat kost enkel glas vervangen door dubbel glas?

De kosten voor het vervangen van enkel glas zijn afhankelijk van diverse factoren. Dit zijn onder andere de afmetingen van de vervangen ramen, en de staat van de huidige kozijnen. Daarnaast is ook de glassoort die u laat plaatsen van invloed op de prijs. Over het algemeen dient u rekening te houden met dubbel glas prijzen rond de €40,- per vierkante meter.

Hier bovenop komen dan nog de kosten voor het plaatsen en installeren. Wilt u graag weten wat de exacte prijs wordt voor het vervangen van uw enkel glas? Hebt u vragen over de verschillen tussen standaard en HR++ dubbel isolatieglas? Of hebt u behoefte aan direct contact met een vakman? Bel dan vandaag nog met 085 500 9976 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u met alle plezier!

enkel glas vervangen door dubbel glas

Besparen op het vervangen van enkelglas? Gratis offerte aanvragen!

Dubbel glas heeft een betere isolatiewaarde en is bovendien een stuk steviger. Het is een verstandig idee om uw enkelglas te laten vervangen met dubbel glas. Wilt u een professionele en erkende glaszetter inschakelen om uw enkelglas te vervangen met dubbel glas?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een offerte van een professionele en betaalbare glaszetter in uw regio. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!