gehard glas

Gehard glas

Gehard glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, ondergaat een thermische behandeling en wordt tot minstens 600 graden opgewarmd en vervolgens snel afgekoeld waardoor het gaat krimpen. Hierdoor is het wel vijf keer zo sterk en veel stootvaster dan gewoon enkel of dubbel glas. U leest hier meer over de voordelen, het gebruik als isolatieglas en de prijzen. Hebt u last van glasschade of hebt u vanwege een andere reden de hulp van een glaszetter nodig? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn landelijk operatief, dit heeft voor u als voordeel dat er altijd een glaszetter bij u in de buurt is. Wij werken met aantrekkelijke tarieven en dankzij onze jarenlange ervaring bent u bij ons verzekerd van kwaliteit.

Toepassingen

Gehard glas wordt vooral gebruikt op plekken waarbij het belangrijk is dat het ruit veilig is en tegen een stootje kan. Het komt vaak voor bij de zijruiten van auto’s, bushokjes, glazen deuren, dakramen en puien en ook in glazen meubels zoals tafels en kasten. Veiligheidsglas wordt ook vaak gebruikt als glasplaat bij het fornuis in de keuken. De glasplaat is eenvoudig schoon te maken waardoor u ook de keuken makkelijk schoon houdt. Bovendien is het erg veilig omdat een glasplaat hittebestendig is. Bij gehard veiligheidsglas vallen de glasscherven uiteen waardoor u er makkelijk doorheen kan vallen. Deze glassoort daarom kan beter niet toegepast worden bij een balustrade.

bellen met glaszetter lunzen
Gratis offerte aanvragen


Gehard glas op maat

Hebt u veiligheidsglas met een speciale dikte of afmetingen nodig? Kies ervoor om de beglazing op maat te laten maken. Dit wordt vaak gedaan bij glasplaten in de keuken. Omdat elk fornuis en elke keuken anders is, is het verstandig om een glasplaat op maat te laten maken. U hebt dan gelijk de keuze uit een transparante, gekleurde, matte of glanzende beglazing. Het is tevens mogelijk om andere soorten variaties toe te passen bij dit soort veiligheidsglas. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar gehard isolatieglas? Isolatieglas kan op maat gemaakt worden door geharde en gelaagde beglazing samen te stellen. Ook kunt u bijvoorbeeld een keuze maken uit het laten slijpen en afgeronde of scherpe hoeken.

Voordelen

Gehard veiligheidsglas heeft twee grote voordelen. Ten eerste is het ontzettend sterk en daardoor erg moeilijk om te breken. Dit zorgt ervoor dat de beglazing veilig en inbraakwerend is. Het tweede voordeel is dat wanneer de beglazing toch breekt, het heel anders breekt dan een standaard ruit. Het valt namelijk in duizenden kleine stukjes op de grond. Deze stukjes hebben afgevlakte randjes wat ze in principe onscherp maakt. U zult zich hierdoor dus niet gauw snijden aan gehard glas. Dit maakt de kans op verwondingen een stuk kleiner dan bij normaal glas. Een ander voordeel is dat geharde glazen goed tegen mechanische schokken en temperatuurverschillen kunnen.

gehard glas op maat

Verschil met gelaagd glas

Een ander soort veiligheidsglas is gelaagd glas, er zit echter een groot verschil tussen gelaagd en gehard glas. Gehard glas valt in vele stukjes uiteen wanneer het breekt. Vanwege deze reden mag het niet toegepast worden bij balustrades en relingen omdat het hierbij bij een breuk mogelijk is dat iemand door de ruit heen valt. Op plekken als deze valt de keuze vaak op gelaagd glas. Deze soort bestaat uit 2 of meerdere glasplaten die aan elkaar vastzitten met daartussen een speciale folie. Deze constructie zorgt voor een compact en resistent geheel. Een ruit die gelaagd is, is net als een geharde ruit moeilijk te breken. Echter, wanneer gelaagd glas breekt vallen de scherven niet uiteen maar blijven ze plakken aan de folie.

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van gehard veiligheidsglas. De kosten hangen onder andere af van de toepassingen, de afmetingen en de dikte. Op maat gemaakt isolatieglas is bijvoorbeeld duurder dan gewoon veiligheidsglas en de prijzen van grote glasplaten in de keuken liggen hoger dan die van kleinere. De prijzen van standaard gehard veiligheidsglas liggen gemiddeld tussen de €40,- en €80,- per m2. Voor een glaszetter komt hier ongeveer €40,- tot €70,- per m2 bij, afhankelijk van de situatie.

Direct contact

Het is nu duidelijk dat veiligheidsglas vele voordelen heeft. Bent u op zoek naar een glaszetter en bent u benieuwd wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over het gebruik van gehard veiligheidsglas, wellicht als isolatieglas, en ontvangt u hierover graag meer informatie? Of heeft u dringend een glaszetter nodig vanwege glasschade? Neem gerust contact met ons op! U kunt ons dag en nacht bereiken via 085 500 9976 en we kunnen binnen 30 minuten bij u zijn. Wij zijn u graag van dienst!