Floatglas plaatsen?

Vraag een offerte aan en ontdek de exacte prijs!

Floatglas

Floatglas is een speciale glassoort die ook wel bekend staat als vensterglas of vlakglas. Het glas wordt gebruikt als basis voor bovenlichten en meubels, maar is tevens de basis voor andere glassoorten zoals isolatieglas en gelaagd glas. Door de focus op energiezuinigheid en het verplichte energielabel voor huizen en bedrijfspanden wordt tegenwoordig steeds vaker isolatieglas toegepast. Dit betekent dat de vraag naar floatglas alleen maar stijgt. Op deze pagina vindt u daarom meer informatie over de betekenis en het bewerkingsproces van floatglas, de diverse eigenschappen en krijgt u een inzicht in de bijbehorende prijzen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u graag weten of floatglas een goede optie is voor de ramen in uw woning? Hebt u vragen over de mogelijke toepassingen en bewerkingen? Of hebt u behoefte aan een exacte prijs indicatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag verder.

floatglas

Betekenis floatglas

Wanneer u iets leest of hoort over floatglas dan bent u wellicht benieuwd naar de betekenis van deze term. De betekenis van de term floatglas gaat over de manier waarop deze glassoort gemaakt wordt. Het glas bestaat uit verschillende grondstoffen zoals zand, kalk, soda en kleine glasscherven. Deze worden samengesmolten in een smeltoven op ongeveer 1600 graden. Vervolgens wordt het gesmolten product uitgegoten over een bad van gesmolten tin.

Waarom heet het floatglas?

Omdat het vloeibare glas lichter is dan het tin blijft dit hierboven op drijven, vandaar de term floatglas. Omdat metaal een perfect egaal oppervlak heeft, wordt ook de glasplaat perfect vlak. Hierdoor zijn er vele toepassingen van het product mogelijk.

Eigenschappen en bewerkingen

De methode voor het maken van vlakglas wordt met name toegepast voor het maken grote glasplaten van ongeveer 6 bij 3 meter. Na het gietproces kunnen dergelijke grote platen gemakkelijk in kleinere stukken worden gesneden. De dikte van het floatglas kan eveneens variëren, waarbij de minimale dikte 0.4 en de maximale dikte 25mm is.

Hoewel de standaard variant vlakglas een lichte groene kleur heeft, is het mogelijk om met behulp van coatings en extra stoffen een heldere variant te maken, of een ontspiegelde versie. Daarnaast heeft het vlakglas diverse positieve eigenschappen. Zo is het glas extra stevig, kan er een brandwerende laag over worden aangebracht, en is het mogelijk de glasplaat opnieuw te verhitten om zo in ronde vormen te buigen.

Evenals andere glassoorten kunt u het vensterglas tegen een additionele prijs in elke gewenste dikte snijden met een glassnijder, figuren er in etsen of graveren, of de glasplaat brandschilderen. Onze medewerkers voorzien u hierover graag van meer informatie.

Besparen op floatglas?

Neem contact op voor een scherpe prijsopgave!

Wat kost floatglas?

Wilt u graag floatglas bestellen? Dan dient u voor de prijzen rekening te houden met diverse factoren. De belangrijkste hiervan zijn de dikte van de glasplaten die u bestelt en de afmeting hiervan. Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door de eigenschappen van het product: isolatieglas is duurder dan standaard vlakglas. De kosten liggen beginnen al vanaf €19,- per m².

De prijzen variëren eveneens naar gelang u de glazen laat bewerken. Zo kunnen sommige fabrikanten hier figuren in rollen, of een bepaalde afbeelding of patroon in een raam etsen. Dit laat de prijzen verhoudingsgewijs sterk stijgen. In onderstaand tabel vindt u een indicatie van prijzen voor blank floatglas zonder bewerking in verschillende diktes. Deze prijs kan enigszins verschillen per leverancier.

Kosten floatglas 2024

Dikte in mm Prijs per m²*
3 € 19,-
5 € 24,-
6 € 28,-
8 € 40,-
10 € 65,-

*Let op: De kosten kunnen variëren. Ontvang een gratis offerte aan voor specifieke prijzen.

kosten floatglas

Besparen op floatglas? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u meer weten over de betekenis of eigenschappen van floatglas? Hebt u vragen over de prijs van een raam naar uw wensen? Of hebt behoefte aan een indicatie van verschillende prijzen afhankelijk van de bewerking van het product of een bepaalde dikte? Wij helpen u graag verder.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul het contactformulier in en u krijgt direct contact met een medewerker van Lunzen. Deze kan al uw vragen over de eigenschappen en betekenis van vlakglas beantwoorden en u desgewenst een vrijblijvend prijs overzicht toesturen. Wij hopen u snel van dienst te kunnen zijn!