Glas laten vervangen?

Vraag een offerte aan en kom in contact met een expert

Glas vervangen

Er zijn veel verschillende redenen om glas te vervangen. Om de isolatiewaarde in huis te verbeteren, om het comfort te verhogen en warmteverlies te voorkomen, of om de woningwaarde te verhogen. Laat dit altijd doen door een vakman! Zo weet u zeker dat de glasplaat correct geplaatst is. Op zoek naar een glaszetter?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte van een glaszetter in de regio. Zo profiteert u van de scherpste prijzen!

Op deze pagina leest u waarom het vervangen van beglazing een goed idee is. U vindt informatie over de voordelen, de kosten, de vele mogelijkheden en we vertellen u waar u op moet letten bij het inschakelen van een glazenzetter.

Voordelen van glas vervangen

  Het vervangen van enkel glas door dubbel glas heeft heel wat voordelen. U profiteert van een betere isolatie en een hoger wooncomfort. Ook daalt de energierekening en verbetert u de inbraakveiligheid! Bij glasschade wilt u natuurlijk meteen het glas laten vervangen.

  De grootste voordelen op een rij:

 • U hebt minder last van tocht in huis.
 • Hiermee bespaart u jaarlijks tot honderden euro’s op de energiekosten.
 • Dubbel glas is ook geluidswerend, dus minder overlast van geluiden van buitenaf.
 • Het verbetert de inbraakveiligheid.
 • Benieuwd naar de kosten? Ontvang gratis offerte!

kosten glas vervangen

Wat zijn de kosten bij het vervangen van glas?

U wilt dubbel glas vervangen en bent benieuwd naar de kosten? Hoeveel dit kost hangt af van de beglazing die u kiest. Standaard dubbel glas kost ongeveer €65,- per m², maar deze wordt eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt. Isolatieglas heeft een betere isolatiewaarde. HR-glas kost ongeveer €70,- per m² en voor HR++ glas (standaard bij nieuwe ramen) betaalt u gemiddeld €80,- per m².

In de tabel vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen. Deze zijn nog exclusief arbeidskosten: een glaszetter rekent een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €50,-. Op deze pagina vindt u alle kosten van glas vervangen op een rij!

Kosten glas vervangen met isolatieglas in 2024

Isolatieglas Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Dubbelglas €65,-
HR €70,-
HR+ €75,-
HR++ €80,-
HR+++ €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Kosten glas vervangen met veiligheidsglas in 2024

Veiligheidsglas Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Gelaagd glas, eenzijdig Vanaf €40,-
Gehard glas, tweezijdig Vanaf €60,-
Gehard glas, niet gelaagd Vanaf €40,-
Draadglas Vanaf €50,-
Brandwerend glas €250,- tot €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Kosten glas vervangen met overige glassoorten in 2024

Overige glassoorten Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Enkel glas €40,- tot €70,-
Melkglas €70,-
Glas in lood €250,-
Voorzetramen €125,-
Zonwerend glas €80,-
Geluidswerend glas €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De kosten voor het vervangen van glas hangen nauw samen met een aantal factoren. Dit zijn onder meer de gekozen glassoort, het uurtarief van de glazenzetter en de hoeveelheid die u laat vervangen.

Hieronder vertellen we meer over de verschillende factoren die de kosten beïnvloeden. Wilt u het glas in uw raam vervangen? Vraag dan gratis offertes aan!

prijs beïnvloedende factoren glazenzetter

Het uurtarief glaszetter

Het gemiddelde uurtarief van een glaszetter is €35,- tot €50,- per uur. Elke specialist mag dit voor zichzelf bepalen, en er zit dus nogal verschil in. Het uurtarief hangt af van de ervaring van de vakman en de locatie van de beglazing. Over het algemeen is het duurder om glas op de eerste of tweede verdieping in uw woning te vervangen dan op de begane grond.

Gekozen glassoort

De materiaalkosten zijn een grote invloed op de totaalprijs. Welke glassoort u kiest, speelt dus een hele grote rol. Enkel glas is de goedkoopste optie, maar dit wordt door de meeste glaszetters afgeraden: hiermee verliest u te veel warmte. In nieuwe ramen wordt standaard HR++ glas geplaatst. Dit heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en kost ongeveer €80,- per m².

Wilt u speciaal glas, zoals glas-in-lood? Dan liggen de kosten uiteraard hoger. Houd rekening met prijzen van gemiddeld €350,- per m².

Totaal aantal m2

Hoe groter het aantal m² aan glas dat u laat vervangen, des te hoger de kosten. Maar door meerdere ramen in één keer te laten vervangen kunt u juist ook besparen op de kosten.

Hoe?

De vakman biedt namelijk een kwantumkorting aan. Dat betekent dat voor grotere opdrachten, de prijs per m² lager is. Met andere woorden: als u alle ramen in huis laat vervangen, dan betaalt u per m² minder dan wanneer u alleen de ramen op de benedenverdieping laat vervangen.

Laat uw glas vervangen en profiteer van een betere isolatie!

Vind een glaszetter bij u in de buurt, gratis en helemaal vrijblijvend!

Glas vervangen: de mogelijkheden

Wilt u een ruit vervangen? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden: laat uw dubbel glas vervangen door HR++ glas voor een betere isolatie, of vervang de ruit boven uw deur met stijlvol glas-in-lood.

Hieronder gaan we verder in op de vele mogelijkheden. Wilt u ook uw glas vervangen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Isolatieglas

We raden uw aan uw enkel- of dubbel glas te vervangen door isolatieglas. Dit heeft een betere isolatie, doordat de spouw in de glasplaat is opgevuld met edelgas. Er zijn verschillende soorten isolatieglas waar u uit kunt kiezen. Elke soort heeft zijn eigen prijs en isolatiewaarde, het is aan u om te kiezen voor de glasplaat die het beste bij u past. Een glaszetter kan u hierover ook adviseren.

U hebt de keuze uit:

 • Dubbel glas: eigenlijk geen isolatieglas, maar biedt wel een betere isolatie dan enkel glas. Het wordt eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt. De U-waarde is 2,8: hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie. De prijs ligt rond de €65,- per m².
 • HR+ glas: heeft een U-waarde van ongeveer 1,3 tot 1,6. Het is een dubbele glasplaat, waarvan de buitenkant een warmte werende coating heeft. De kosten liggen rond de €75,- per m².
 • HR++ glas: wordt het vaakst gebruikt vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De U-waarde ligt rond de 1,2 en de prijs is gemiddeld €80,- per m².
 • HR+++ glas: dit is driedubbel glas en biedt dus nog een betere isolatie. De U-waarde ligt tussen de 0,5 tot 0,9. De prijs ligt wel een stuk hoger, rond de €120,- per m². Ook is driedubbel glas vaak te dik voor standaard kozijnen, waardoor het ook noodzakelijk is uw kozijn te vervangen.

Veiligheidsglas

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas. Deze hebben als doel om inbraak en verwondingen te voorkomen. Ook is er speciaal brandwerend glas, die ervoor zorgt dat u de woning of het gebouw veilig kunt verlaten in geval van brand.

Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

 • Gelaagd glas: dit zijn twee glasplaten met een folie ertussen. Deze folie houdt de glasplaten tegen elkaar als erop geslagen wordt. Zo is de ruit niet in te slaan én zijn er geen scherven waar uw kinderen of huisdieren zich aan kunnen verwonden. De kosten beginnen vanaf €40,- per m².
 • Gehard glas: deze glasplaat is enorm verhit en daarna afgekoeld. Hierdoor ontstaat er een hele harde glassoort die niet zomaar in te slaan is. Dit wordt veel gebruikt bij douchewanden en bushokjes. Mocht de glasplaat onverhoopt toch kapotbarsten, dan ontstaan er duizenden kleine, gladde stukjes zodat niemand zich verwondt. De prijs begint vanaf €40,- per m².
 • Draadglas: dit is beglazing die vaak op studentenkamers gebruikt wordt. Het glas heeft een metalen frame die ervoor zorgt dat de twee glasplaten aan elkaar blijven zitten. Zo is de ruit niet in te slaan. De kosten beginnen vanaf €50,- per m².
 • Brandwerend glas: dit is bestand tegen extreme temperaturen en zal niet in barsten uitbarsten. Zo kunt u in geval van nood het huis veilig verlaten. De kosten liggen gemiddeld tussen de €250,- tot €500,-.

Overige glassoorten

Daarnaast zijn er nog veel andere soorten glas die u kunt kiezen. Misschien vanwege een speciaal effect of voor interieurglas. U hebt onder meer de keuze uit:

 • Enkel glas: dit is een enkele glasplaat en wordt eigenlijk niet meer gebruikt voor ramen. De U-waarde 5,8 en de prijs ligt tussen de €40,- tot €70,- per m².
 • Floatglas: deze glasplaat heeft zijn naam te danken aan de techniek waarop het gemaakt is. Gesmolten glas wordt geplaatst in een bad van tin waardoor het perfect recht wordt. Deze glasplaten worden ook wel gebruikt om dubbel glas en isolatieglas van te maken.
 • Melkglas: bij de productie van melkglas wordt de ruit ondoorzichtig gemaakt. Het laat wel licht door, maar u kunt er niet doorheen kijken. Dit wordt veel gebruikt bij douchewanden of in deuren. De kosten liggen rond de €70,- per m².
 • Zonwerend glas: dit heeft een zonwerende coating, die het zonlicht absorbeert of weerkaatst. Licht wordt niet tegengehouden, waardoor dit geschikt is voor bijvoorbeeld kantoorruimtes. De kosten liggen rond de €80,- per m².
 • Geluidswerend glas: dit heeft een extra geluidswerende coating, waardoor het geschikt is voor huizen langs drukke wegen, spoorovergangen, vliegvelden of winkelstraten. U hebt minder last van geluiden van buitenaf. De kosten liggen rond de €80,- per m².
 • Spiegelglas: dit is speciale beglazing die gebruikt wordt voor spiegels. Is uw spiegel kapot gevallen? Dan kunt u dit vervangen met nieuw spiegelglas.
waar op letten bij het inschakelen van een glaszet specialist

Hoe enkelglas vervangen door dubbelglas?

U wilt een ruit vervangen in huis? Een vakman raadt u aan om enkel glas te vervangen door dubbel glas. Dit is in de meeste gevallen mogelijk, omdat uw kozijn hier dik genoeg voor is. Alleen als uw kozijn erg verouderd of beschadigd is raden we aan om deze te vervangen.

Het is slim om een glaszetter in te huren voor het vervangen van enkel glas. Bij dubbel glas bestaat namelijk het risico op lekkages: er komt dan vocht tussen de twee glasplaten, en de kans op barsten in uw ruit is dan groot. Een vakman voorkomt dit. Mocht er onverhoopt toch een lekkage in het raam ontstaan, dan hebt u tot 15 jaar garantie op materiaal en montage!