Glas laten vervangen?

Vraag een offerte aan en kom in contact met een expert

Gratis offerte ontvangen

Glas vervangen

Er zijn veel verschillende redenen om glas te vervangen. Om de isolatiewaarde in huis te verbeteren, om het comfort te verhogen en warmteverlies te voorkomen, of om de woningwaarde te verhogen. Laat dit altijd doen door een vakman! Zo weet u zeker dat de glasplaat correct geplaatst is. Op zoek naar een glaszetter?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte van een glaszetter in de regio. Zo profiteert u van de scherpste prijzen!

Op deze pagina leest u waarom het vervangen van beglazing een goed idee is. U vindt informatie over de voordelen, de kosten, de vele mogelijkheden en we vertellen u waar u op moet letten bij het inschakelen van een glazenzetter.

Voordelen van glas vervangen

  Het vervangen van enkel glas door dubbel glas heeft heel wat voordelen. U profiteert van een betere isolatie en een hoger wooncomfort. Ook daalt de energierekening en verbetert u de inbraakveiligheid! Bij glasschade wilt u natuurlijk meteen het glas laten vervangen.

  De grootste voordelen op een rij:

 • U hebt minder last van tocht in huis.
 • Hiermee bespaart u jaarlijks tot honderden euro’s op de energiekosten.
 • Dubbel glas is ook geluidswerend, dus minder overlast van geluiden van buitenaf.
 • Het verbetert de inbraakveiligheid.
 • Benieuwd naar de kosten? Ontvang gratis offerte!

kosten glas vervangen

Wat zijn de kosten bij het vervangen van glas?

U wilt dubbel glas vervangen en bent benieuwd naar de kosten? Hoeveel dit kost hangt af van de beglazing die u kiest. Standaard dubbel glas kost ongeveer €65,- per m², maar deze wordt eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt. Isolatieglas heeft een betere isolatiewaarde. HR-glas kost ongeveer €70,- per m² en voor HR++ glas (standaard bij nieuwe ramen) betaalt u gemiddeld €80,- per m².

In de tabel vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen. Deze zijn nog exclusief arbeidskosten: een glaszetter rekent een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €50,-. Op deze pagina vindt u alle kosten van glas vervangen op een rij!

Kosten glas vervangen met isolatieglas in 2021

Isolatieglas Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Dubbelglas €65,-
HR €70,-
HR+ €75,-
HR++ €80,-
HR+++ €120,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Kosten glas vervangen met veiligheidsglas in 2021

Veiligheidsglas Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Gelaagd glas, eenzijdig Vanaf €40,-
Gehard glas, tweezijdig Vanaf €60,-
Gehard glas, niet gelaagd Vanaf €40,-
Draadglas Vanaf €50,-
Brandwerend glas €250,- tot €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Kosten glas vervangen met overige glassoorten in 2021

Overige glassoorten Gemiddelde prijs incl. btw per m²*
Enkel glas €40,- tot €70,-
Melkglas €70,-
Glas in lood €250,-
Voorzetramen €125,-
Zonwerend glas €80,-
Geluidswerend glas €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De kosten voor het vervangen van glas hangen nauw samen met een aantal factoren. Dit zijn onder meer de gekozen glassoort, het uurtarief van de glazenzetter en de hoeveelheid die u laat vervangen.

Hieronder vertellen we meer over de verschillende factoren die de kosten beïnvloeden. Wilt u het glas in uw raam vervangen? Vraag dan gratis offertes aan!

prijs beïnvloedende factoren glazenzetter

Het uurtarief glaszetter

Het gemiddelde uurtarief van een glaszetter is €35,- tot €50,- per uur. Elke specialist mag dit voor zichzelf bepalen, en er zit dus nogal verschil in. Het uurtarief hangt af van de ervaring van de vakman en de locatie van de beglazing. Over het algemeen is het duurder om glas op de eerste of tweede verdieping in uw woning te vervangen dan op de begane grond.

Gekozen glassoort

De materiaalkosten zijn een grote invloed op de totaalprijs. Welke glassoort u kiest, speelt dus een hele grote rol. Enkel glas is de goedkoopste optie, maar dit wordt door de meeste glaszetters afgeraden: hiermee verliest u te veel warmte. In nieuwe ramen wordt standaard HR++ glas geplaatst. Dit heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en kost ongeveer €80,- per m².

Wilt u speciaal glas, zoals glas-in-lood? Dan liggen de kosten uiteraard hoger. Houd rekening met prijzen van gemiddeld €350,- per m².

Totaal aantal m2

Hoe groter het aantal m² aan glas dat u laat vervangen, des te hoger de kosten. Maar door meerdere ramen in één keer te laten vervangen kunt u juist ook besparen op de kosten.

Hoe?

De vakman biedt namelijk een kwantumkorting aan. Dat betekent dat voor grotere opdrachten, de prijs per m² lager is. Met andere woorden: als u alle ramen in huis laat vervangen, dan betaalt u per m² minder dan wanneer u alleen de ramen op de benedenverdieping laat vervangen.

Laat uw glas vervangen en profiteer van een betere isolatie!

Vind een glaszetter bij u in de buurt, gratis en helemaal vrijblijvend!

Gratis offerte ontvangen

Glas vervangen: de mogelijkheden

Wilt u een ruit vervangen? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden: laat uw dubbel glas vervangen door HR++ glas voor een betere isolatie, of vervang de ruit boven uw deur met stijlvol glas-in-lood.

Hieronder gaan we verder in op de vele mogelijkheden. Wilt u ook uw glas vervangen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Isolatieglas

We raden uw aan uw enkel- of dubbel glas te vervangen door isolatieglas. Dit heeft een betere isolatie, doordat de spouw in de glasplaat is opgevuld met edelgas. Er zijn verschillende soorten isolatieglas waar u uit kunt kiezen. Elke soort heeft zijn eigen prijs en isolatiewaarde, het is aan u om te kiezen voor de glasplaat die het beste bij u past. Een glaszetter kan u hierover ook adviseren.

U hebt de keuze uit:

 • Dubbel glas: eigenlijk geen isolatieglas, maar biedt wel een betere isolatie dan enkel glas. Het wordt eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt. De U-waarde is 2,8: hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie. De prijs ligt rond de €65,- per m².
 • HR+ glas: heeft een U-waarde van ongeveer 1,3 tot 1,6. Het is een dubbele glasplaat, waarvan de buitenkant een warmte werende coating heeft. De kosten liggen rond de €75,- per m².
 • HR++ glas: wordt het vaakst gebruikt vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De U-waarde ligt rond de 1,2 en de prijs is gemiddeld €80,- per m².
 • HR+++ glas: dit is driedubbel glas en biedt dus nog een betere isolatie. De U-waarde ligt tussen de 0,5 tot 0,9. De prijs ligt wel een stuk hoger, rond de €120,- per m². Ook is driedubbel glas vaak te dik voor standaard kozijnen, waardoor het ook noodzakelijk is uw kozijn te vervangen.

Veiligheidsglas

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas. Deze hebben als doel om inbraak en verwondingen te voorkomen. Ook is er speciaal brandwerend glas, die ervoor zorgt dat u de woning of het gebouw veilig kunt verlaten in geval van brand.

Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

 • Gelaagd glas: dit zijn twee glasplaten met een folie ertussen. Deze folie houdt de glasplaten tegen elkaar als erop geslagen wordt. Zo is de ruit niet in te slaan én zijn er geen scherven waar uw kinderen of huisdieren zich aan kunnen verwonden. De kosten beginnen vanaf €40,- per m².
 • Gehard glas: deze glasplaat is enorm verhit en daarna afgekoeld. Hierdoor ontstaat er een hele harde glassoort die niet zomaar in te slaan is. Dit wordt veel gebruikt bij douchewanden en bushokjes. Mocht de glasplaat onverhoopt toch kapotbarsten, dan ontstaan er duizenden kleine, gladde stukjes zodat niemand zich verwondt. De prijs begint vanaf €40,- per m².
 • Draadglas: dit is beglazing die vaak op studentenkamers gebruikt wordt. Het glas heeft een metalen frame die ervoor zorgt dat de twee glasplaten aan elkaar blijven zitten. Zo is de ruit niet in te slaan. De kosten beginnen vanaf €50,- per m².
 • Brandwerend glas: dit is bestand tegen extreme temperaturen en zal niet in barsten uitbarsten. Zo kunt u in geval van nood het huis veilig verlaten. De kosten liggen gemiddeld tussen de €250,- tot €500,-.

Overige glassoorten

Daarnaast zijn er nog veel andere soorten glas die u kunt kiezen. Misschien vanwege een speciaal effect of voor interieurglas. U hebt onder meer de keuze uit:

 • Enkel glas: dit is een enkele glasplaat en wordt eigenlijk niet meer gebruikt voor ramen. De U-waarde 5,8 en de prijs ligt tussen de €40,- tot €70,- per m².
 • Floatglas: deze glasplaat heeft zijn naam te danken aan de techniek waarop het gemaakt is. Gesmolten glas wordt geplaatst in een bad van tin waardoor het perfect recht wordt. Deze glasplaten worden ook wel gebruikt om dubbel glas en isolatieglas van te maken.
 • Melkglas: bij de productie van melkglas wordt de ruit ondoorzichtig gemaakt. Het laat wel licht door, maar u kunt er niet doorheen kijken. Dit wordt veel gebruikt bij douchewanden of in deuren. De kosten liggen rond de €70,- per m².
 • Zonwerend glas: dit heeft een zonwerende coating, die het zonlicht absorbeert of weerkaatst. Licht wordt niet tegengehouden, waardoor dit geschikt is voor bijvoorbeeld kantoorruimtes. De kosten liggen rond de €80,- per m².
 • Geluidswerend glas: dit heeft een extra geluidswerende coating, waardoor het geschikt is voor huizen langs drukke wegen, spoorovergangen, vliegvelden of winkelstraten. U hebt minder last van geluiden van buitenaf. De kosten liggen rond de €80,- per m².
 • Spiegelglas: dit is speciale beglazing die gebruikt wordt voor spiegels. Is uw spiegel kapot gevallen? Dan kunt u dit vervangen met nieuw spiegelglas.

waar op letten bij het inschakelen van een glaszet specialist

Hoe enkelglas vervangen door dubbelglas?

U wilt een ruit vervangen in huis? Een vakman raadt u aan om enkel glas te vervangen door dubbel glas. Dit is in de meeste gevallen mogelijk, omdat uw kozijn hier dik genoeg voor is. Alleen als uw kozijn erg verouderd of beschadigd is raden we aan om deze te vervangen.

Het is slim om een glaszetter in te huren voor het vervangen van enkel glas. Bij dubbel glas bestaat namelijk het risico op lekkages: er komt dan vocht tussen de twee glasplaten, en de kans op barsten in uw ruit is dan groot. Een vakman voorkomt dit. Mocht er onverhoopt toch een lekkage in het raam ontstaan, dan hebt u tot 15 jaar garantie op materiaal en montage!

Direct glas vervangen door schade?

Bel en kom direct in contact met een glaszetter bij u in de regio.

Gratis offerte ontvangen

Glas laten vervangen door een specialist: waar op letten?

Het is dus belangrijk om een glaszetter in te huren als u glas in uw woning wilt vervangen. Maar hoe kiest u nu de beste glaszetter? Hieronder geven we u een paar praktische tips, waar u op kunt letten bij het kiezen van een bedrijf. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Hulp nodig? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Keurmerken

Als u kiest voor een glaszetter met een keurmerk, dan bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Deze vakmannen voldoen namelijk aan strenge eisen op het gebied van garanties, klantenservice, klachtenafhandeling en natuurlijk kwaliteit. Let bijvoorbeeld op of de vakman is aangesloten bij de glasbrancheorganisatie. Dan weet u zeker dat hij of zij zich regelmatig laat bijscholen en op de hoogte is van alle veiligheidsvoorschriften. Meer hierover leest u op glasbrancheorganisatie.nl.

Garantievoorwaarden

Neem altijd de garantievoorwaarden door. Als u via ons offerteformulier in contact komt met een glaszetter dan profiteert u van 15 jaar garantie op glas en montage! Veel andere glaszetters bieden deze zelfde garantievoorwaarden niet.

Maak duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken met de glaszetter. Wat is de planning, welke glassoort gaan ze gebruiken en wat zijn de exacte kosten? Zo wordt voor beide partijen duidelijk wat er verwacht wordt. Zorg er ook voor dat deze afspraken zoveel mogelijk zwart op wit staan, zodat je naar iets kunt verwijzen bij opmerkingen of vragen.

Is het verstandig om zelf glas te vervangen?

We raden u af om zelf uw enkel- of dubbel glas te vervangen. Het werken met glas brengt altijd risico’s met zich mee: vaklui beschikken over de juiste middelen en gereedschappen om dit veilig te doen. Stel dat u zelf aan de slag gaat, en per ongeluk de nieuwe glasplaat laat vallen. Dan moet u alsnog met spoed een glaszetter inhuren en bent u uiteindelijk duurder uit.

Bovendien moet een glasplaat correct geplaatst worden, omdat er anders het risico op beschadigingen en lekkages is. Als u een vakman inhuurt profiteert u van garantie op glas en montage: deze garantie vervalt als u zelf de ruiten monteert.

Waarom voor het glas vervangen een expert inschakelen?

  Twijfelt u nog over het inschakelen van een glasspecialist? Niet alleen bespaart dit heel veel tijd, maar u bent ook verzekerd van een persoonlijk advies en een uitstekende garantie.

  De grootste voordelen op een rij:

 • U weet zeker dat de glasplaat correct gemonteerd is.
 • Zo bespaart u uzelf veel tijd en energie.
 • U krijgt garantie op glas en montage.
 • Een glaszetter geeft u een persoonlijk advies.

Handige (bespaar)tips

Ervaren glaszetter inhuren en toch besparen op de kosten: dat is zeker mogelijk! Hieronder geven we u een paar praktische tips om te besparen op de totaalprijs. Wilt u een glaszetter inschakelen? Twijfel dan niet om een gratis offerte aan te vragen!

Kies een lokale glaszetter

Kies altijd voor een vakman in uw eigen regio. Zo weet u namelijk zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Elke glazenzetter brengt voorrijkosten in rekening, maar vaak zijn deze binnen een bepaalde straal kilometers gratis. Gemiddeld betaalt u daarbuiten €0,25 tot €0,50 per kilometer, maar elk glaszettersbedrijf mag dit tarief zelf bepalen. Door te kiezen voor een lokaal bedrijf bespaart u op deze kosten!

Voordeel met kwantumkorting

Laat alle ramen in één keer vervangen en verspreidt de werkzaamheden niet over meerdere maanden of jaren. Waarom? Glazenzetters bieden vaak een kwantumkorting aan. Hoe groter de klus die u uitbesteedt, des te lager de prijs per vierkante meter die u betaalt. Hoeft u zelf maar enkele ramen te vervangen? Vraag dan eens of de buren ook geïnteresseerd zijn in nieuwe glazen, en regel zo een mooie korting.

Voer zelf het puin af

Misschien zijn er klussen die u zelf uit kunt voeren. Zoals het afvoeren van het puin. Een glaszetter kan dit voor u doen, zodat u nergens mee blijft zitten, maar er worden dan wel vaak afvoerkosten voor gerekend. Terwijl u het vaak gratis in uw gemeente naar de vuilstort mag brengen. Door dit zelf te doen bespaart u ook op de totaalprijs.

prijs beinvloedende factoren glazenzetter

Glas vervangen? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u uw glas laten vervangen door een vakman? Goed idee! U bespaart uzelf veel tijd en energie en weet bovendien zeker dat de glasplaat correct geplaatst is. Hierdoor worden lekkages en beschadigingen voorkomen. Op zoek naar een glaszettersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte van een glaszetter in uw regio. Zo weet u precies wat een ruit vervangen gaat kosten. Deze offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Heeft u schade en wilt u direct een glaszetter inhuren voor glasherstel? Bel dan voor direct contact!

Gratis offerte aanvragen