Veiligheidsglas plaatsen?

Ontvang een offerte voor de beste prijzen!

Veiligheidsglas

Glas kent veel vormen, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. De meest voorkomende kent u waarschijnlijk wel, dat zijn de isolerende, geluidswerende, brandwerende en zonwerende glazen. Naast deze glazen is er ook een soort dat uw woning beschermt tegen een inbraak, dat is het veiligheidsglas. Dit glas beschermt uw woning beter dan de andere varianten.

Start gratis offerteaanvraag!

Via Lunzen bestelt u glas tegen aantrekkelijke tarieven. Bovendien hebben wij een ruim assortiment en is snelle levering mogelijk.

veiligheidsglas

Diverse soorten

Er bestaan twee verschillende soorten veiligheidsglas, dit zijn de vormen gelaagd- en gehard glas. Ze behoren beiden tot het veiligheidsglas, maar hebben toch verschillende eigenschappen en worden ze ook voor verschillende doeleinden gebruikt.

Gelaagd glas

Dit glas heeft minimaal twee glasplaten tegen elkaar aan, met daartussen een doorzichtige kunststof folie. De folie houdt het glas bij elkaar als het breekt, zo kunnen er geen ongevallen gebeuren met scherven. Bij een breuk blijft alles in één geheel en er zal geen gat in het glas ontstaan, dit is bij gewoon glas wel het geval. Door deze eigenschappen is het onmogelijk om door het glas heen te vallen. Het kan daarom op veer verschillende plekken geplaatst worden, denk bijvoorbeeld aan een lift, de ramen van uw winkel, of als glas in uw woning.

Gelaagd glas kan gecombineerd worden met veel andere eigenschappen, zo kan het in combinatie gebruikt worden met isolatieglas. Naast dat het in combinatie met isolatieglas gebruikt kan worden, kunnen er ook nog andere eigenschappen aan het glas toegevoegd worden. U hebt keuze uit geluidswering, brandwering en zonwering.

Gehard glas

Dit geharde glas is vijf keer behandeld en is hierdoor 5 keer zo sterk als gewoon glas en is daarbij ook nog eens bestand tegen grote temperatuurverschillen. Mocht er iets op vallen, dan is de kans groot dat het glas heel blijft, breekt het echter toch, dan valt het in allemaal kleine korreltjes die niet scherp zijn.

Hierdoor is de kans dat u zichzelf bezeert aan het glas erg klein. Het wordt door zijn eigenschappen op veel verschillende plekken gebruikt, denk hierbij aan glazen douchedeuren, keukens, glazen tafels, zijruiten van een auto, bushokjes. Het wordt ook in veel woningen gebruikt om uw woning veilig te stellen van een inbraak. Het wordt daarom in uw deur, schuifpui en ramen geplaatst, om zo uw veiligheid te waarborgen.

Veiligheidsglas bestellen?

Vraag een gratis offerte aan en bespaar op de kosten!

Veiligheid boven alles

De twee soorten veiligheidsglas worden in een aantal categorieën verdeelt zoals, inbraakwerend-, letselveilig- en doorvalveilig glas. Onderstaand een beschrijving van deze soorten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of een glaszetter bij u langs te sturen indien dat gewenst is!

Inbraakwerend glas

Dit glas moet als eigenschap hebben dat het heel hard is en niet kapot te krijgen is, dat is gelukt. Hebt u dit glas in uw woning, dan zal geen inbreker er in slagen, om via uw ramen binnen te komen.

Veel gelegenheidsinbrekers willen nog wel eens een raampje inslaan om zo gemakkelijk binnen te komen. Dit inbraakwerende glas is niet even snel kapot te krijgen, zelfs met forse middelen zal een inbreker in niet in slagen.

De glazen zijn in verschillende sterktes te krijgen, hoe meer glasplaten met folie ertussen, hoe sterker het glas wordt. Nog een optie als inbraakwerend glas is draadglas.

Letselveilig glas

Gewone glazen in een woning zullen in grote scherven uiteenvallen als het breekt, dit kan onveilige situaties met zich meebrengen. Vooral op plekken waar het glas tot de grond toe reikt zoals een schuifpui, deuren en grote ramen. Het letselveilige glas heeft dit eigenschap niet, dit glas valt namelijk in allemaal kleine glaskorrels uiteen.

De kans op ernstig letselschade is hierbij onmogelijk geworden. Toch blijft glas gevaarlijk en kunnen de kleine glaskorrels ook voor kleine wondjes zorgen.

Doorvalveilig glas

Het gebeurt nogal eens dat mensen tegen een raampje aan leunen en het glas breekt, of dat u de deur te hard dicht doet en dat het glas breekt. Met doorvalveilig glas is dit echter niet meer mogelijk. Dit is zo sterk, dat er geen mensen meer doorheen kunnen vallen of dat het glas zomaar breekt. Het glas kan wel breken, maar het blijft op zijn plaats door een kunststof folie tussen de glasplaten in.

veiligheidsglas kosten

Besparen op veiligheidsglas? Gratis offerte ontvangen!

Veiligheidsglas is te verkrijgen in veel verschillende soorten. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door een gratis offerte aan te vragen word u spoedig geholpen. De aanvraag is daarnaast geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. U kan ook bellen naar 085 500 9976 voor direct contact.