Mat glas plaatsen?

Ontdek de exacte prijs door een offerte aan te vragen!

Mat glas

Vindt u het vervelend dat iedereen steeds bij u naar binnen kijkt of wilt u meer privacy creëren in huis? Mat glas, of melkglas, is hiervoor de ideale oplossing. Mat glas is beschikbaar in diktes van 3mm tot 10mm. De beglazing is daarnaast ideaal om toe te passen in de douchewand of bij binnendeuren. U vindt op deze pagina meer informatie over de combinatie matglas en HR++ dubbel glas. Daarnaast wordt er ook wat prijsinformatie gegeven.

Start gratis offerteaanvraag!

De experts hebben jarenlange ervaring en staan dankzij de landelijke dekking binnen 30 minuten bij u op de stoep. Een glashandel levert 15 jaren garantie op de montage en glas. Neem contact met een specialist op en vraag naar de scherpe prijzen!

Het productieproces van mat glas

Mat glas is het eindproduct van glas dat met zuur of een slijpmiddel is behandeld. Het heldere oppervlak van het glas wordt aangetast door de zuren of het slijpmiddel, hierdoor voelt het ruw aan het wordt het minder doorzichtig.

Daarnaast is het mogelijk dat matglas ontstaat doordat er een folie wordt aangebracht tussen twee glasplaten. Doordat het licht verstrooid raakt is er voor ons menselijk oog geen helder oppervlak meer te zien.

Het percentage licht dat matglas doorlaat is echter gelijk aan dat van een normale glasplaat. Melkglas laat dus voldoende licht door, maar zorgt er wel voor dat de beglazing niet doorzichtig is. Melkglas is ideaal bij een badkamerraam of voordeur.

mat glas

Wat kost mat glas?

De prijzen van matglas variëren nogal omdat het in verschillende diktes beschikbaar is. De prijs per m² hangt dus samen met de dikte. Zo zal de meest eenvoudige uitvoering te verkrijgen zijn voor een prijs vanaf €70,- per m².

Zoekt u mat glas voor in uw winkel of voor in uw buitendeuren? Dan is het gebruikelijk dat dit gehard is. Gehard mat glas is duurder en de prijzen starten daarom vanaf €120,- per m². Een glaszetter rekent altijd kosten om het te plaatsen. De gemiddelde prijzen die een glasspecialist rekent, liggen tussen de €40,- en €70,- per m².

Wilt u graag weten wat de prijs is als u mat glas laat plaatsen bij u thuis? Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte met scherpe prijs aan via het offerteformulier.

Kosten mat glas 2024

Type glas Gemiddelde prijs*
Mat glas €70,- per m²
Gehard met glas €122,- per m²
Kosten glaszetter €40,- tot €70,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijs geheel kosteloos een offerte aan!

Vraag een offerte aan voor de exacte prijzen!

De offerte van een glashandel uit de buurt is geheel gratis en vrijblijvend.

Montagekosten van een glaszetter

Wilt u matglas toepassen in uw woning? Naast de prijs voor het melkglas moet u dan rekening houden met montagekosten van €40,- tot €70,- per m². Het is verstandig om het plaatsen van melkglas altijd over te laten aan een professionele vakman. Het plaatsen van glasplaten is namelijk zwaar werk en niet geheel ongevaarlijk. Een vakman heeft ruime ervaring en beschikt over de benodigde apparatuur.

Altijd kwaliteit!

Wanneer mat glas niet juist geplaatst wordt, is het mogelijk dat het raam niet optimaal isoleert. Daarnaast krijgt u 15 jaar garantie op uw nieuwe matglas, wanneer u een vakman inschakelt voor het plaatsen. U bent daarmee verzekerd van kwaliteit!

Soorten mat glas

Wist u dat er verschillende soorten melkglas zijn? De soorten worden op een speciale manier gemaakt, waardoor unieke eigenschappen ontstaan. Melkglas bestaat ook als isolatieglas. Een matglasexpert beantwoordt uw vragen en geeft met alle plezier deskundig advies over de soorten en de juiste keuze voor u. Wilt u meer weten over de drie soorten matglas? Lees dan snel hieronder verder.

gehard glas

Satijnglas

Eén van de soorten is satijnglas. Bij satijnglas is één kant van de ruit met een etsend zuur bewerkt. Door de zuurwerking ontstaat een glasoppervlak met een mooie satijnglans, wat direct de naam verklaart. Acide glas is licht doorlatend, zonder doorzichtig te zijn. U ziet contouren van wat of wie zich achter het glas bevindt. Dit acide glas wordt veel toegepast als glazen keukenachterwand en in scheidingswanden.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is mat gemaakt door middels van een matte folie. Bij dit matglas worden minstens twee glasplaten verlijmd met behulp van een melkkleurige folielaag. Gelaagd glas is dus altijd dubbelglas, en kan ook in een HR++ variant uitgevoerd worden. Het voordeel is dat de matte ruit twee gladde zijdes heeft, wat reinigen eenvoudig maakt. Dit mat glas past goed in de voordeur of het badkamer raam.

Vraag een gratis offerte aan voor advies over glaswerk en de beste prijzen.

Gezandstraald glas

Bij gezandstraald melkglas is met hoge druk zand tegen de glasplaat geblazen. Bij dit melkglas is het mogelijk om voor het zandstralen stukken af te plakken met speciale raamfolie.

Op de afgeplakte plekken van het gezandstraald glas ontstaan doorzichtige vlakken, waardoor het mogelijk is figuren, patronen of zelfs logo’s op dit glas te laten zetten.

Zandgestraald glas is mogelijk in alle glassoorten.

Matglas als isolatieglas

Het is erg belangrijk om uw woning te isoleren. Wilt u matglas in uw woning installeren? De mogelijkheid bestaat om mat HR++ isolatieglas te gebruiken in bijvoorbeeld uw woonkamer of slaapkamer. De ramen van dit soort kamers zijn meestal geïsoleerd. Als u matglas combineert met HR++ beglazing dan kunt u rustig in uw woonkamer of slaapkamer zitten zonder dat u last heeft van mensen die naar binnen kijken.

Door de combinatie van matglas en isolatieglas geniet u van de isolerende eigenschappen van HR++ isolatieglas. Tegelijkertijd is uw woning nog steeds voorzien van daglicht, dankzij de 100% daglicht doorlating van de ruit.

Matglas: de toepassingen

Mat glaswerk is steeds populairder in de woningbouw. Huizen en bedrijvenpanden worden steeds dichter op elkaar gebouwd waardoor mensen vaker bij elkaar naar binnen kijken. De behoefte aan privacy neemt dus toe.

Woont u op de begane grond of op de eerste verdieping aan de straatkant?

Dan heeft u vast matglas in uw woning zodat men niet naar binnen kan kijken. Mat glas moet niet verward worden met ondoorzichtig raamfolie dat op een raam geplakt wordt. Matglas wordt ook vaak toegepast bij een badkamerraam, douchewand, binnendeuren en buitendeuren. Er zijn zelfs bepaalde kasten die voorzien zijn van matglas of melkglas.

Melkglas op maat

Hebt u een ruit met een speciale hoek of niet standaardafmetingen? Of hebt u speciale wensen? Het is mogelijk om melkglas op maat te laten maken. De meeste glasplaten hebben standaardafmetingen. Wanneer deze in de fabriek zijn gemaakt is het veelal niet mogelijk om ze achteraf op maat te snijden. Het is daarom verstandig om direct melkglas op maat te bestellen.

Als u matglas op maat bestelt dan krijgt u precies wat u wenst. U bepaalt zelf de gewenste afmetingen, dikte en eventueel een bepaald ontwerp. Het op maat laten maken van melkglas is van invloed op de prijs.

Mat glas reinigen

Wilt u weten hoe u mat glas het beste reinigt? Net als alle glassoorten is geregeld schoonmaken met een vochtige doek genoeg. Hoewel u mat glas gewoon kunt reinigen, is het wel verstandig om voorzichtig te zijn.

Oefen bij het poetsen niet te veel druk uit op het melkglas om te voorkomen dat de oppervlaktestructuur wordt aangetast. Droog mat glas altijd goed af met een pluisvrije doek.

Gebruik nooit papieren of celstofdoeken. Deze kunnen het oppervlak van het melkglas beschadigen. Daarnaast is het verstandig om geen schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals een schuursponje. Deze veroorzaken soms onherstelbare krasjes op het glasoppervlak.

Hoe herken ik een betrouwbare glaszetter?

Let bij een glaszetter altijd op de aanwezigheid van keurmerken. Met een keurmerk bent u verzekerd van een goede kwaliteit en service. Dat een glashandel geen keurmerk heeft, betekent niet dat u geen kwaliteit geleverd krijgt.

  • Het GBO Vakcertificaat krijgen ondernemers die excellente kwaliteit leveren. Op glasbrancheorganisatie.nl vindt u meer informatie over dit certificaat.
  • De Kiwa certificering laat zijn dat uw glasspecialist betrouwbaar is en aan alle relevante kwaliteitsnormen voldoen. Op kiwa.com leest u meer.
  • De CE-markering geldt voor zowel producten als diensten. Het laat zien dat ze voldoen aan strenge Europese eisen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Meer informatie? Kijk op rijksoverheid.nl.

De voordelen van een glaszetter

Het is verstandig om het plaatsen van ondoorzichtig glas door een expert te laten uitvoeren. Wanneer matglas niet juist geplaatst wordt, profiteert u niet van de optimale isolatiewaarde. Bovendien kan het werken met glas gevaarlijk zijn. Een glasexpert gebruikt de juiste materialen en gereedschappen om uw mat glas snel en vakkundig te plaatsen. De voordelen van een glaszetter:

  • De glaszetters uit uw regio hebben minimaal 25 jaar ervaring.
  • U krijgt 15 jaar garantie op het glaswerk.
  • Het glasbedrijf regelt de afhandeling met de verzekering.
  • Het meeste glas is uit voorraad leverbaar.
  • U wordt altijd snel geholpen, bij spoed zelf binnen 30 minuten!

mat glas kosten

Direct in contact komen met een glazenzetter? Vrijblijvende offerte!

Bent u de pottenkijkers zat en wilt u meer privacy in uw huis? Mat glas is dan een goede optie. Voornamelijk als u toch al van plan was om uw enkele beglazing te vervangen door HR++ isolatieglas. U bent bij een glasspecialist aan het juiste adres als u matglas wilt in uw douchewand of als u overweegt mat glas te laten zetten in de buiten- en binnendeuren.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Neem contact met een vakman op en vraag naar de mogelijkheden en prijzen, zodat u weet met welke prijs u rekening moet houden in uw woonsituatie. Desgewenst stuurt een glaszettersbedrijf u een vrijblijvende offerte op maat toe. Bel vandaag nog met een glaszetter uit uw regio!