Mat glas

Vindt u het vervelend dat iedereen steeds bij u naar binnen kijkt? Wilt u meer privacy creëren in huis? Mat glas, of melkglas, is hiervoor de ideale oplossing. Mat glas is beschikbaar in diktes van 3mm tot 10mm. De beglazing is daarnaast ideaal om toe te passen in de douchewand of bij binnendeuren. U vindt hier meer informatie over de combinatie matglas en HR++ dubbel glas. Daarnaast komt de prijs per m2 van melkglas voorbij. Zoekt u een gekwalificeerde glaszetter om u hierin te voorzien? De experts van Glashandel Lunzen hebben jarenlange ervaring en kunnen door onze landelijke dekking binnen 30 minuten bij u op de stoep staan. Wij leveren 15 jaren garantie op de montage en glas. Neem contact met ons op en vraag naar onze scherpe prijzen!

Het productieproces

Mat glas is het eindproduct van glas dat met zuur of een slijpmiddel is behandeld. Het heldere oppervlak van het glas wordt aangetast door de zuren of het slijpmiddel waardoor dit ruw aanvoelt en minder doorzichtig wordt. Daarnaast is het mogelijk dat matglas ontstaat doordat er een folie wordt aangebracht tussen twee glasplaten. Doordat het licht verstrooid raakt is er voor ons menselijk oog geen helder oppervlak meer te zien. Het percentage licht dat matglas doorlaat is echter gelijk aan dat van een normale glasplaat. Melkglas laat dus voldoende licht door, maar zorgt er wel voor dat de beglazing niet doorzichtig is wat deze ideaal maakt als bijvoorbeeld een badkamerraam.

Soorten mat glas

U hebt de keuze uit verschillende soorten melkglas. Bij satijnglas is één kant van de ruit met zuur bewerkt. Dankzij de zuurwerking ontstaat een relatief glasoppervlak met een mooie satijnglans, vandaar de naam satijnglas. Een andere optie is gelaagd glas voorzien van een matte folie. Hierbij worden minstens twee glasplaten verlijmd met behulp van een melkkleurige folie. Een voordeel hiervan is dat het matte ruit tegelijkertijd als veiligheidsbeglazing fungeert en twee gladde zijdes heeft. De laatste optie is gestraald glas. Bij gestraald glas is met hoge druk een straalmiddel tegen de glasplaat geblazen. Met behulp van een folie is het mogelijk om doorzichtige vlakken te creëren waardoor figuren en logo’s ontstaan.

mat glas
Gratis offerte aanvragen


Vragen?
melkglas

Toepassing

Mat glaswerk is steeds populairder in de woningbouw. Er wordt steeds dichter op elkaar gebouwd waardoor mensen vaker bij elkaar in huis kunnen kijken. De behoefte aan privacy neemt toe. Woont u op de begane grond of op de eerste verdieping aan de straatkant? Dan heeft u vast matglas in uw woning zodat men niet naar binnen kan kijken. Men moet mat glas niet verwarren met een ondoorzichtige folie dat op een normaal raam geplakt kan worden. Deze glassoort wordt ook vaak toegepast in de douchewand, binnendeuren en buitendeuren. Ook wordt het in bepaalde kasten gebruikt.

matglas op maat

Matglas als isolatieglas

Het is erg belangrijk om uw woning te isoleren. Wilt u matglas in uw woning installeren? De mogelijkheid bestaat om mat HR++ isolatieglas te gebruiken in bijvoorbeeld uw woonkamer of slaapkamer. De ramen van dit soort kamers zijn meestal geïsoleerd. Als u matglas combineert met HR++ beglazing dan kunt u rustig in uw woonkamer of slaapkamer zitten zonder dat u last heeft van mensen die naar binnen kijken. Door de combinatie van matglas en isolatieglas geniet u van de isolerende eigenschappen van HR++ isolatieglas. Tegelijkertijd is uw woning nog steeds voorzien van daglicht, dankzij de 100% daglicht doorlating van het ruit.

Melkglas op maat

Hebt u een ruit met een speciale hoek of niet standaard afmetingen? Of hebt u speciale wensen? Het is mogelijk om melkglas op maat te laten maken. De meeste glasplaten hebben standaard afmetingen. Wanneer deze in de fabriek zijn gemaakt is het veelal niet mogelijk om ze achteraf op maat te snijden. Het is daarom verstandig om direct melkglas op maat te bestellen. Als u matglas op maat bestelt dan krijgt u precies wat u wenst. U bepaalt zelf de gewenste afmetingen, dikte en eventueel een bepaald ontwerp. Het op maat laten maken van melkglas is van invloed op de prijs.

Prijzen van mat glas

De prijzen van matglas variëren nogal omdat het in verschillende diktes beschikbaar is. De prijs per m2 hangt dus samen met de dikte, zo zal de meest eenvoudige uitvoering te verkrijgen zijn voor een prijs vanaf €70,- per m2. Zoekt u mat glas voor in uw winkel of voor in uw buitendeuren dan is het gebruikelijk dat dit gehard is. Gehard mat glas is duurder en de prijzen starten daarom vanaf €120,- per m2. Een glaszetter rekent altijd kosten om het te plaatsen, de prijzen die een gemiddelde glaszetter rekent liggen tussen de €40,- en €70,- per m2. Wilt u graag weten wat de prijs is als u mat glas laat plaatsen bij u thuis? Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

melkglas op maat

Montagekosten van glaszetter

Wilt u matglas toepassen in uw woning? Het is verstandig om de plaatsing van melkglas over te laten aan een glaszetter. Het plaatsen van glasplaten is namelijk zwaar werk en daarom niet ongevaarlijk. Een vakman heeft ervaring en het juiste, benodigde apparatuur. Daarnaast bent u verzekerd van kwaliteit. Als u zelf mat isolatieglas gaat plaatsen is het namelijk mogelijk dat het raam niet optimaal isoleert. Dat zou erg zonde zijn. Bovendien hebt u veelal garantie als u de plaatsing overlaat aan een vakman. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van een vakman. Gemiddeld rekent een glaszetter een prijs van €40,- tot €70,- per m2.

mat glas prijs

Vrijblijvende offerte

Bent u de pottenkijkers zat en wilt u meer privacy in uw huis? Mat glas is dan een goede optie. Voornamelijk als u toch al van plan was om uw enkele beglazing te vervangen door HR++ isolatieglas. U bent bij ons aan het juiste adres als u matglas wilt in uw douchewand of als u overweegt mat glas te laten zetten in de buiten- en binnendeuren. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en prijzen zodat u weet met welke prijs u rekening moet houden in uw woonsituatie. Desgewenst sturen wij u een vrijblijvende offerte op maat toe. Bel ons vandaag nog!