glaszetter Oosterhout

Glaszetter Oosterhout

In elke woning bevinden zich verschillende ramen en andere glazen onderdelen. Om de veiligheid, isolatie en privacy van uw woon- of bedrijfspand in Oosterhout te optimaliseren, hebt u bij elke glaszetter de keus uit een groot aantal glassoorten. Zoekt u bijvoorbeeld naar spiegelglas voor uw winkelbeveiliging, gelaagd of gehard beveiligingsglas, of een dubbel raam voor een verbeterde isolatiewaarde? Dan zit u bij onze glasservice goed.

Geef op het contactformulier aan waar u exact naar op zoek bent, en wij helpen u spoedig verder.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

Wij begrijpen dat u bij een inbraak of andere oorzaak voor glasschade graag zo spoedig mogelijk wilt worden geholpen. Wij hebben daarom een 24uurs glasservice opgezet. Deze spoedservice is via ons telefoonnummer 085 500 9976 dag en nacht bereikbaar; u komt altijd direct in contact met een ervaren glaszetter uit Oosterhout. Mocht het nodig zijn dan staat de glaszetter binnen het half uur bij u op de stoep om de eerste herstelreparaties uit te voeren. Of het nu gaat om het aanpassen van enkel naar dubbel glaswerk, of het installeren van floatglas in uw deurpanelen, wij garanderen een snelle hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

15 jaar garantie op het glas en de montage

Wij bieden onze klanten graag een hoogwaardig kwaliteit product, dat een lange levensduur kent. Om u van de kwaliteit te kunnen verzekeren, geven wij 15 jaar garantie op elke raam dat wij leveren, inclusief een gratis montage. Doordat een glaszetter van de glashandel in Oosterhout de montage op zich neemt, weten wij zeker dat het dubbel of enkel raam op de juiste wijze is geïnstalleerd en dat hierdoor geen problemen optreden. De 15 jaar garantie is enkel geldig wanneer u de ramen van het juiste onderhoud voorziet, en gelden bij normaal gebruik. Naast de garantie, dragen de meeste van onze producten nog diverse keurmerken.

24/7 glasservice

Bent u op zoek naar een erkend glaszetter uit Oosterhout die u kan ondersteunen bij het plaatsen van een zonwerend raam bij uw woning? Heeft u een vraag over het verschil tussen dubbel en driedubbel isolatieglas? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor de installatie van een nieuwe beglazing bij uw kantoorpand? Dan zit u bij ons goed. Elke glaszetter van onze glasservice heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en helpt u met alle plezier bij het herstellen of vernieuwen van het dubbelglas. Is er sprake van glasschade die wij met spoed moeten repareren? Neem dan direct contact met ons op via 085 500 9976.

Direct contact

Wilt u weten wat een glaszetter van onze glasservice in Oosterhout voor u zou kunnen betekenen? Hebt u een vraag over het verschil tussen glas-in-lood en gebrandschilderde ramen? Of wilt u weten welke mogelijke bewerkingen van floatglas er bestaan? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Via het telefoonnummer 085 500 9976 bereikt u direct een erkend glaszetter, en via het contactformulier stelt u gemakkelijk al uw vragen. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden en sturen u desgewenst een vrijblijvende prijsopgave toe. Gaat het om een spoedklus? Bel dan altijd, en wij staan in korte tijd voor uw deur.

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Onze ervaring leert, dat vele klanten uit Oosterhout de hulp van een glazenzetter enkel inzetten bij het vervangen van een gebroken ruit. Zonde, want een professionele glaszetter kan veel meer voor u betekenen. Wist u bijvoorbeeld dat het vervangen van ruiten vele voordelen kan opleveren op het gebied van wooncomfort? Een glazenzetter beschikt over ruime kennis en ervaring, waardoor hij u een persoonlijk advies kan geven. In Oosterhout zijn dit de meest voorkomende taken van een glaszetter:

  • Herstel bij glasschade
  • Informeren over de verschillende glassoorten
  • Het opmeten en op maat snijden van uw nieuwe glasplaat
  • Het veilig vervoeren van de beglazing
  • Het plaatsen van interieurglas

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Heeft u een gebroken raam in uw woning? Dan zal een glaszetter dit voor u opruimen. Ook zal hij direct een nieuwe glasplaat in uw kozijn zetten. Een groot voordeel van deze service is dat u zich niet zult verwonden aan de glasscherven. Besteedt u het plaatsen uit dan bent u bovendien verzekerd van een ruit die volgens de juiste voorschriften is geplaatst. De kans op een lek is klein en de klus is vele malen sneller geklaard dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Tot slot geeft een glazenzetter u veel meer garanties. Zo heeft u tot wel 15 jaar garantie op uw nieuwe ruiten!

Wat te doen bij glasschade?

Heeft één van uw kinderen een bal door uw ruit geschopt? Glasschade wilt u uiteraard zo snel mogelijk laten herstellen, bel daarom naar 085 500 9976 voor onze 24/7 glasservice. U krijgt dan direct contact met een glazenzetter uit uw regio, die dag en nacht bij u langs kan komen. Binnen 30 minuten staat er al een vakman bij u voor de deur, en een paar uur later heeft u al een nieuwe ruit. Als u een glazenzetter heeft gebeld, zorg er dan voor dat niemand zich aan de scherven kan verwonden. Veeg de glasscherven bij elkaar en houd kinderen en huisdieren uit de buurt.

glasservice: glas laten vervangen

Glas vervangen

Wist u dat het vervangen van beglazing een heleboel voordelen op kan leveren voor uw wooncomfort? Veel klanten uit Oosterhout zijn bekend met isolatieglas, waarmee u op de stookkosten bespaart. Hierdoor verdient u de investering in de isolatieglazen vanzelf weer terug. Er zijn echter nog tal van andere soorten ramen: wat dacht u van zonwerende ramen? Plaats deze in uw kantoorruimte zodat u geen last heeft van de schitteringen van de zon. Of laat juist authentiek glas-in-lood plaatsen in uw jaren ’30 woning voor een prachtige uitstraling. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse soorten veiligheidsruiten die uw woning in Oosterhout beschermen tegen inbraak of brand.

Glasschade? Maak gebruik van onze 24/7 glasservice!

Een glaszetter uit Oosterhout staat al binnen een half uur bij u voor de deur.

085 500 9976

Enkel glas

enkel glas vervangen Oosterhout
De simpelste variant van glaswerk is een enkel raam. Tot enkele jaren geleden werd een enkele glaslaag nog gezien als een prima oplossing voor de buitenramen. Tegenwoordig is het echter vanuit de overheid verplicht om in plaats van enkel- voor dubbelglas te kiezen. Dit staat beschreven in het Bouwbesluit van 2012. Het vervangen van enkel- door dubbel glaswerk brengt relatief hoge prijzen met zich mee, daarom is het mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen. Een speciale vorm van enkel glaswerk is floatglas. Dit wordt momenteel veel gebruikt als basis voor diverse glassoorten zoals draadglas, gelaagd en gehard veiligheidsglas en spiegelglas.

Soorten enkel glas

soorten enkel glas
Hierboven hebben we al de eigenschappen van meerdere glassoorten beschreven. Naast het spiegelglas, floatglas en gelaagd en gehard beveiligingsglas bestaan er nog meerdere glasvarianten. Een voorbeeld daarvan is melkglas. Melkglas wordt gecreëerd met behulp van een bepaalde stof, die het oppervlak van een glasplaat vertroebeld. Er ontstaat een witte melkkleur waarmee met name lampenkappen, klokken en soms serviesgoed worden gemaakt. Matglas is tevens een glassoort die we via onze glasservice veel plaatsen bij klanten uit Oosterhout. Matglas is een goede oplossing voor het verbeteren van de privacy bij u thuis of op kantoor. Hebt u te weinig budget? Kies dan voor matglasfolie.

Dubbel glas

dubbel glas plaatsen Oosterhout
Eén van de meest gebruikte glassoorten van het moment is dubbel isolatieglas. Een dubbel ruit heeft als groot voordeel dat deze het warmteverlies vermindert, en zo het verbruik van stookkosten aanzienlijk verlaagt. Er bestaan twee soorten dubbel isolatieglas: met lucht en met gas in de spouw tussen de glasplaten. Dubbele ruiten met een isolatiegas worden ook wel aangeduid met de term HR++ beglazing. Een extra isolerende variant van deze glassoort is het drie dubbel isolatieglas. Een dergelijke variant is alleen geschikt voor diegenen die een passieve woning wensen. De prijzen voor het vervangen van uw enkel door dubbel glaswerk hangen af van meerdere factoren.

Voordelen dubbel glas

voordelen van dubbele beglazing
Wie een glaszetter inschakelt voor het vervangen van enkel door dubbelglas, profiteert van een aantal voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk de besparing op de stookkosten. Door de plaatsing van dubbel isolatieglas zorgt u ervoor dat u jaarlijks tot wel honderden euro’s op de energiekosten zult besparen. Een ander voordeel van hoog isolerende beglazing is de vermindering van de geluidsoverlast. Door de plaatsing van nieuw dubbelglas krijgt u minder last van geluiden van buitenaf. Dit maakt dubbele glazen onder meer zeer geschikt voor kinderkamers. Tot slot is ook de zonwering enigszins beter door de dubbele ruiten. Wij informeren u graag over de opties.

Isolatieglas

isolatieglas Oosterhout
Steeds meer inwoners van Oosterhout kiezen voor de installatie van isolatieglas. Deze glassoort bestaat uit meerdere lagen, gevuld met een edelgas. Daarnaast is er in de spouw een extra coating aangebracht. Deze coating is volledig transparant, maar zorgt ervoor dat de warmte grotendeels weer gereflecteerd wordt. Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van isolatieglas, dan heeft u de keuze uit diverse glassoorten. Let goed op de U-waarde: dit geeft aan hoeveel warmte per seconde per vierkante meter doorgelaten wordt. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatiewaarde en hoe meer u zult besparen op uw energierekening. HR+ beglazing heeft een U-waarde van 1,5 terwijl u met HR+++ een U-waarde van 0.9 tot 0.6 haalt!

Glas-in-lood

glas-in-lood plaatsen
In de middeleeuwen werd uitgevonden hoe men in één keer grote ramen kon maken, zonder hiervoor één grote glasplaat te hoeven gebruiken: glas-in-lood panelen vormden hiervoor de uitkomst. Door kleinere glasstukken met lood aan elkaar te verbinden kon men grote kerkramen produceren zonder al te veel moeite. Tegenwoordig wordt glas-in-lood niet meer gebruikt met een praktisch, maar een decoratief doel. Zo is het een optie om zelf het gebrandschilderde paneel te ontwerpen, of deze te laten maken aan de hand van een bestaande foto. Het maken van glas-in-lood panelen neemt veel tijd in beslag. Bestel eventuele cadeaus van dit materiaal dus ver van tevoren.

Ervaren glaszetter uit Oosterhout gezocht?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas plaatsen door glaszetter
Wij noemden net al dat er naast gehard, ook gelaagd veiligheidsglas bestaat. Gelaagd beveiligingsglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een soort kunststof folie. Deze platen versmelt men vervolgens met het folie en dit levert een speciale glassoort op. Het gelaagd beveiligingsglas heeft eenzelfde effect als een autoruit. Dit betekent dat er bij een hoge impact een sterretje in het glasoppervlak komt, of dat er een breuklijn ontstaat. Het gelaagd glaswerk zal echter nooit in stukken breken. De prijzen voor gelaagd veiligheidsglas vallen tussen de €90,- en €150,- per vierkante meter. Afhankelijk van of u kiest voor de eenzijdig of tweezijdig bewerkte variant.

Gehard glas

glasschade voorkomen met gehard glas
Voor de beveiliging van woningen of bedrijfspanden bestaan er diverse soorten ramen. Een populaire keuze voor zowel particulieren als bedrijven, is gehard glas. Gehard glas, ook wel ESG beglazing genoemd, wordt op een speciale wijze geproduceerd. Zo ontstaat er een ontzettend harde glasplaat, die eventuele inbrekers niet zomaar kapot kunnen slaan. Omdat de meeste inbrekers gelegenheidsinbrekers zijn, zullen zij al snel opgeven als blijkt dat ze de ruiten niet kunnen inslaan. Een gehard raam heeft echter nog een belangrijk voordeel. Wanneer ESG beglazing toch kapot gaat, spat het raam uiteen in duizenden kleine stukjes zonder scherpe randen. Zo heeft u bij ESG ramen geen kans op verwondingen!

Draadglas

draadglas plaatsen door glaszetter Oosterhout
Een derde mogelijkheid binnen de categorie veiligheidsglas, is het zetten van draadglas. Bij een glaszetter uit Oosterhout heeft u de keuze uit diverse soorten draadglas: Engels, Brute en gespiegeld draadglas. Hiermee bepaalt u zelf hoeveel privacy u wenst: spiegelglas is bijvoorbeeld volledig doorzichtig, terwijl Engels en Brute draadglas gedeeltelijk tot volledig ondoorzichtig te verkrijgen is. Draadglas is heel eenvoudig te herkennen, omdat er metalen draden door de glasplaat gespannen worden. Dit zorgt ervoor dat het glas bij een poging tot inbraak stevig bij elkaar gehouden wordt. Er is dus geen gat in de ruit te slaan, waardoor u de kans op een geslaagde inbraak enorm verkleint.

Brandwerend glas

brandwerend glas installeren
Brandwerend glas is een optie voor zowel particulieren als bedrijven, maar wij merken dat met name bedrijven geïnteresseerd zijn in deze glassoort. Een brandwerend raam geeft u de mogelijkheid een pand te evacueren in geval van brand. Doordat het brandwerend raam goed bestand is tegen de hitte, zal het niet barsten en voorkomt het dat de vlammen overslaan naar andere ruimtes. Afhankelijk van de grootte van het pand en uw budget kunt u kiezen uit een aantal verschillende classificaties. Ramen met classificatie E houden de vlammen en vrijkomende gassen tegen. Een brandwerend raam met de classificatie EI voorkomt dat de temperatuur teveel stijgt en classificatie EW zorgt ervoor dat ook de warmtestraling beperkt blijft.

Zonwerend glas

zonwerend glas
De Nederlandse zomers worden steeds warmer, en hierdoor krijgen meer en meer mensen last van een teveel aan zonlicht in huis. Om het effect van het direct zonlicht te verminderen is het een optie om een zonwerend raam te installeren. Een zonwerend ruit heeft een soort reflecterende laag, die de grote hoeveelheid zonnewarmte te verminderen. De effectiviteit van een zonwerend raam meten wij met een zogeheten ZTA (de zontoetredingsfactor). Hoe lager deze waarde, hoe beter de zonwering. Het nadeel van zonwerende ruiten is dat deze niet alleen de zonnewarmte weren, ook het direct zonlicht vermindert hierdoor. Een 100 procent zon doorlating is dus geen optie.

Floatglas

floatglas Oosterhout
Wij noemden al dat enkel glaswerk tegenwoordig weinig meer toegepast wordt, tenzij het gaat om floatglas. Floatglas is een speciaal soort enkelglas dat door een specifiek verhitting- en versmeltingproces een uitstekende hardheid kent. Floatglas creëert men door een glasmengsel over een tinbad uit te gieten. Hierdoor zal het in een zeer dunne en egale laag kunnen uitharden. Door de vele positieve eigenschappen van floatglas dient het als basis voor vele andere glassoorten. Onder meer figuurglas en draadglas hebben een plaat floatglas aan de basis. Figuurglas is een glasoort die zeer geschikt is voor het creëren van meer privacy bij uw kantoor of woonkamer.

Spiegelglas

In de meeste politieseries maakt men gebruik van spiegelglas in de verhoorkamer. Naast in politiebureaus plaatsen de specialisten van onze glasservice in Oosterhout ook regelmatig spiegelglas bij winkels en observatiecentra. Spiegelglas is een uitstekende oplossing voor het observeren van anderen zonder dat u zelf gezien wordt. Hoewel de meeste soorten spiegelglas alleen een geschikte keus vormen voor bedrijven, bestaan er ook diverse oplossingen voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan spiegelglas dat niet beslaat voor in de badkamer, of een grote spiegel in uw woonkamer om de optische ruimte te vergroten. Bij onze glasservice hebben wij een groot aantal soorten spiegelglas in het assortiment.

Dubbel glas lek?

Het meeste dubbel glas heeft een lange levensduur. Door een veroudering van de kitranden gaat de luchtdichte afsluiting soms echter verloren. Het gevolg hiervan is dat er condens tussen de twee glasplaten in komt te zitten. Deze condens vermindert het uitzicht en leidt bovendien tot diverse vochtproblemen zoals vochtplekken en eventuele houtrot. Voor het verwijderen van de condens adviseert vrijwel elke glaszetter uit Oosterhout om de ruiten te vervangen. Het is echter in sommige gevallen een optie om deze condens te verhelpen met behulp van een speciale reinigingstechniek. Na het reinigen kunt u dan de ramen opnieuw lucht- en waterdicht laten afsluiten.

subsidie voor werkzaamheden glaszetter

Subsidie

In Nederland werkt men hard aan het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Ook met het plaatsen van isolatieglas draagt u hieraan bij. Omdat de isolatiewaarde van uw woning in Oosterhout verbetert, hoeft u minder gas te verbruiken om tot dezelfde comfortabele temperatuur te komen. Bovendien hoeft u ’s zomers geen airconditioning te gebruiken, omdat uw ramen de warmte voor een groot deel tegenhouden. De Nederlandse overheid komt u daarom graag tegemoet in de kosten. Daarom heeft u in Nederland mogelijk recht op een subsidie als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft. Een belangrijke voorwaarde is dat u in de afgelopen 10 jaar geen andere energiesubsidie hebt ontvangen en lid bent van een Vereniging van Eigenaren. De hoogte van de subsidie ligt op maximaal €20.000,- euro, maar is afhankelijk van de investering die u maakt. U kunt tot 31 december 2018 uw aanvraag indienen, maar als het budget voor deze subsidie voor die tijd op is heeft u helaas geen recht meer op een tegemoetkoming.

Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Tip: via de Energiesubsidiewijzer kunt u checken op welke subsidies u recht heeft.

keurmerken van glazenzetter

Keurmerken

Om de kwaliteit van uw beglazing te garanderen, is het verstandig te kiezen voor een merk dat een bepaald keurmerk draagt. Bekende keurmerken voor ruiten zijn het KOMO keurmerk, en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit politiekeurmerk geeft aan de ruiten dermate veilig zijn, dat ze de kans op een gelegenheidsinbraak met ongeveer 50% verlagen. Een ander kwaliteitskeurmerk dat van toepassing is op al onze producten is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Fabrikanten die producten met dit keurmerk afleveren maken zo weinig mogelijk gebruik van verpakkingsmateriaal, en zorgen ervoor dat het product van fabrikant tot magazijn te volgen is.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de glaszetter goede kwaliteit levert. Goede beglazing kan nog steeds problemen opleveren als deze is geplaatst door iemand zonder de juiste kennis en ervaring. Ga daarom op zoek naar een glazenzetter die is aangesloten bij OnderhoudNL of de GBO. Beide zijn brancheorganisaties die samenwerken met erkende en ervaren glazenzetters die kwalitatief werk afleveren.

Direct contact met een glazenzetter!

De hulp van een glaszetter is vrij noodzakelijk bij elke klus op het gebied van de glasbranche. Wij werken daarom samen met menig glaszetter uit Oosterhout, welke allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij zowel glasschade kunnen repareren als een nieuw ruit installeren. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een bepaalde klus? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. Vul op het contactformulier uw wensen in, of bel naar 085 500 9976. Wij zorgen ervoor dat u rechtstreeks in contact komt met een ervaren glaszetter uit Oosterhout die u snel en vakkundig van dienst zal zijn.

glaszetter inschakelen Oosterhout

085 500 9976
recensie over de glaszetterNa een brand in ons kantoorpand besloten wij brandwerende ramen te laten plaatsen. Wij kregen al snel een offerte toegestuurd en waren verrast door het scherpe aanbod. De ramen zijn inmiddels geplaatst en geven een extra gevoel van veiligheid op ons kantoor.
J. Hoogland, Breda
recensie over de glasserviceNa een ongelukje was de ruit in onze openslaande deuren kapot gegaan, overal lag glas. Nadat we belden was er al heel snel een glaszetter ter plaatse die ons kon helpen met de schade. Hij heeft de scherven verwijderd en direct een nieuwe ruit geplaatst!
C. van Dijk, Oosterhout