glaszetter in Tilburg

Glaszetter Tilburg

Bent u bezig met het verbeteren van de isolatiewaarde van uw bedrijfspand en wilt u het enkel glas vervangen door dubbel isolatieglas? Hebt u een vraag over het verschil tussen float- en spiegelglas? Of wil u weten wat de prijzen worden voor het laten plaatsen van een glas-in-lood panneel? Dan zit u bij onze glasservice op de goede plek. Wij werken samen met menig glaszetter uit Tilburg.

Bel naar 085 500 9976 voor direct contact, of vul vrijblijvend ons contactformulier in voor meer informatie.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

Wanneer er sprake is van glasschade bij uw woning, dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een erkend glaszetter. Deze kan de glasschade herstellen, of indien nodig een nieuw dubbel raam plaatsen. Omdat wij begrijpen dat u het liefst vandaag nog weer van een optimale veiligheid en wooncomfort geniet, hebben wij een spoedservice in het leven geroepen. Deze glasservice is dag en nacht bereikbaar via 085 500 9976. Stelt u zich in verbinding met de glasservice? Dan staat er in korte tijd een ervaren glaszetter uit Tilburg voor de deur. Deze kan alle glassoorten herstellen, waaronder spiegelglas, floatglas en gelaagd beveiligingsglas.

15 jaar garantie op het glas en de montage

Wanneer u uw dubbel- enkel-, veiligheid- of spiegelglas bij de glashandel bestelt, dan verzekeren wij u van 15 jaar garantie inclusief montage. Daarnaast garanderen wij dat wij onze producten altijd bestellen bij fabrikanten die aan strenge garantievoorwaarden voldoen, en die beglazing leveren met een CE markering. Een dergelijke CE markering staat voor een aantal standaard basisvoorwaarden die door de Europese Commissie voor bouwproducten zijn vastgelegd. Omdat wij zeker willen weten dat u lange tijd van uw nieuwe dubbel raam kunt genieten, leveren wij onze ramen met gratis montage. Zo weet u zeker dat deze goed in het kozijn gezet worden door een glaszetter.

24/7 glasservice

Is er door een huis- tuin- of keukenongeval een barst gekomen in een keukenraam? Of is er bij u ingebroken? Dan wilt u natuurlijk dat de glasschade zo spoedig mogelijk verholpen wordt. Wij hebben daarom een 24uurs spoedservice in het leven geroepen. Deze glasservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via ons telefoonnummer 085 500 9976. Wanneer u met dit nummer belt, dan krijgt u een directe verbinding met een glaszetter uit de regio. Deze zal de situatie met u bespreken en snel bij u in Tilburg op de stoep staan om de glasschade te verhelpen. Onze glasservice is de snelste van Nederland!

Direct contact

Hebt u vragen over de prijzen voor de installatie van gelaagd veiligheidsglas, of driedubbel isolatieglas bij u thuis in Tilburg? Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van glas-in-lood panelen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor onze glasservice? Aarzel dan niet om u vandaag nog in verbinding te stellen met een glaszetter uit ons netwerk. Bel naar 085 500 9976 voor een direct contact, of vul het contactformulier in voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op basis van uw wensen en budget. Wij garanderen dat u bij ons altijd spoedig geholpen wordt en tegen aantrekkelijke prijzen.

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Een glazenzetter uit Tilburg kan veel voor u betekenen. Zo bent u bij een vakman uit ons netwerk aan het juiste adres in geval van glasschade, maar kan hij ook uw kozijnen voor u opmeten. Zo weet u zeker dat uw glasplaat precies op maat wordt besteld. Daarnaast voorziet hij u met plezier van een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende glassoorten. Bent u nieuwsgierig waar u een glazenzetter nog meer voor kunt inschakelen? Hieronder staat een duidelijk overzicht van enkele veelvoorkomende taken die een glaszetter uitvoert.

  • Het plaatsen en vervangen van nieuwe beglazing
  • Het veilig vervoeren van glasplaten
  • Het herstellen van glasschade
  • Het opmeten van kozijnen en het op maat snijden van glasplaten
  • Het plaatsen en vervangen van interieurbeglazing

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Als u een glaszetter inschakelt van het zetten van uw nieuwe glasplaten, dan weet u zeker dat deze op correcte wijze geplaatst worden. Is dit niet het geval, dan is de kans op een breuk of lek zeker aanwezig. Bovendien profiteert u van de jarenlange kennis en ervaring van een erkend vakman. Hij kan u een persoonlijk advies geven met betrekking tot de mogelijke glassoorten. Wellicht is driedubbel glas helemaal niet de beste optie voor u. Bovendien heeft u tot 15 jaar garantie op uw beglazing als u deze laat plaatsen door een glaszetter uit Tilburg. Probeert u dit zelf, dan vervalt de garantie. Bij schade bent u dan ook zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Wat te doen bij glasschade?

Heeft u glasschade opgelopen? Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk op te ruimen en te herstellen, omdat de kans op snijdwonden groot is. Heeft u kinderen in huis rondlopen? Dan is het waarschijnlijk verstandig om de scherven zo snel mogelijk op te ruimen, zodat zij zich niet verwonden. Bel ook naar 085 500 9976. U krijgt direct contact met een glazenzetter uit uw regio, die binnen een half uur al ter plaatse kan zijn. Hij zal uw ramen dan voorzien van een nieuwe ruit of zorgt voor een noodoplossing. Hiermee voorkomt u kou in huis en zorgt u ervoor dat de kans op een inbraak een stuk kleiner is!

glas vervangen door glaszetter

Glas vervangen

Overweegt u uw beglazing te vervangen? Dan heeft u de ruime keuze uit een breed assortiment van glassoorten. Elke glassoort is volledig op maat verkrijgbaar. Een glazenzetter voorziet u met plezier van een persoonlijk advies, hij beschikt over jarenlange kennis en ervaring en weet als geen ander welke glassoort in uw situatie de meest geschikte optie is. Het vervangen zelf neemt weinig tijd in beslag. Meestal is uw nieuwe glasplaat al binnen een dagdeel in uw kozijn bevestigd. Het voordeel van het inschakelen van een glaszetter is bovendien dat de vakman de houten kozijnen goed zal schoonmaken en eventueel herstellen voordat de nieuwe ruit geplaatst wordt. Dit zorgt voor een optimale isolatiewaarde.

Met spoed op zoek naar een glaszetter in Tilburg?

Bel naar 085 500 9976 voor direct contact met een glazenzetter uit uw regio.

085 500 9976

Glassoorten

diverse glassoorten
Wij hebben al de voor- en nadelen van veel glassoorten besproken. Van zowel enkel- als dubbelglas, van spiegelglas tot floatglas en van gelaagd- tot loodglas. Naast de al behandelde varianten, bestaan er natuurlijk nog vele andere glassoorten. Zo is het bijvoorbeeld een optie om voor meer privacy bij uw woning of bedrijfspand in Tilburg geen figuurglas te kiezen, maar melk- of matglas. Matglas is een glassoort die zo wordt bewerkt, dat er een soort matte laag ontstaat. Hierdoor is het niet meer mogelijk om bij uw kantoor naar binnen te kijken. Melkglas is een speciaal soort matglas dat ook wel wordt gebruikt voor klokken.

Enkel glas

enkel glas plaatsen
In het verleden werd enkel glaswerk gezien als basis materiaal voor ramen en glazen deuren. Tegenwoordig adviseert de overheid echter om het enkel glas te vervangen door dubbel isolatieglas. Het dubbelglas heeft een hogere isolatiewaarde en breekt minder gemakkelijk, zodat uw veiligheid beter gegarandeerd blijft. Desondanks is enkel glaswerk nog steeds beschikbaar, zekere in de speciale variant die men floatglas noemt. Dit enkelglas vormt de basis voor verscheidene glassoorten waaronder spiegelglas en draadglas. Wilt u een enkel raam vervangen door een dubbele variant? Dan zult u aanzienlijk besparen op de stookkosten, en profiteert u tevens van een stabilisering van de temperatuur binnenshuis.

Dubbel glas

dubbel glas
Zoals gezegd worden isolerende dubbele ruiten steeds gebruikelijker en populairder binnen de glasbranche. Dit komt door dat dubbele ramen voor een verbeterde isolatie, verminderde geluidsoverlast en een kleinere kans op vochtproblemen in huis. De prijzen voor een dubbel ruit liggen wel aanzienlijk hoger dan de enkele variant. Dankzij de vele voordelen zal een glaszetter uit ons bedrijf in Tilburg echter altijd adviseren om de enkele beglazing te vervangen. Wilt u de isolatiewaarde van uw woning drastisch verhogen? Kies dan voor drie dubbel isolerende beglazing. Dergelijke HR+++ ramen vormen een goede keuze voor passieve woningen, maar hebben anders een te hoge prijs voor het resultaat.

Voordelen dubbel glas

voordelen van dubbel glas plaatsen
Het grootste voordeel van een dubbel raam is de isolatiewaarde die dit oplevert. Wanneer u kiest voor dubbelglas, dan hebt u de keuze uit de standaard variant of de HR++ oplossing. Bij deze hoogrendement glazen worden de glasplaten van elkaar gescheiden door een isolatiegas. Dit vermindert de warmtecirculatie, en verbetert dus het warmtebehoud. Naast het dubbel isolatieglas bestaat er tevens een drie dubbel model. Deze laatste variant is met name geschikt voor passieve woningen, in andere gevallen is de verhouding tussen prijs en warmtebesparing te scheef. Naast de warmte-isolatie is ook de geluidsisolatie een veelgehoord voordeel van het isolerende dubbelglas.

Isolatieglas

isolatieglas plaatsen Tilburg
De meeste klanten kiezen glasplaten van isolatieglas. Isolatieglas is in de meeste gevallen een dubbele of zelfs driedubbele glasplaat, waarin één of meerdere spouwen verwerkt zijn. Bij hoogrendementsglas is deze spouw gevuld met een edelgas. Dit heeft een isolerende werking. ’S zomers wordt de warmte buitengehouden en in de winter blijft de warmte juist binnen. Hierdoor bespaart u flink op uw energiekosten. Als u HR+++ beglazing laat plaatsen, dan bespaart u ten opzichte van enkel glas ruim €22,- per vierkante meter. Ook met HR+ of HR++ glasplaten is het mogelijk een dergelijke besparing te behalen. Wilt u meer weten over de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Glas-in-lood

glas-in-lood glazenzetter
Naast dubbel-, enkel- en spiegelglas bestaan er vele andere glassoorten. Eén daarvan is het zogeheten glas-in-lood. Deze glassoort werd in de middeleeuwen veel gebruikt. Het doel van glas-in-lood panelen was destijds het onderwijzen van Bijbelverhalen aan de kerkgangers en het creëren van grote ramen in één stuk. Dergelijke panelen maakt men met behulp van meerdere glasstukken die aan elkaar gezet worden met een strip van lood. Tegenwoordig kiest men voor loodglas vanwege de decoratieve functie. De verschillende kleuren bieden een geheel eigen sfeer, en zorgen voor een stijging van de pandwaarde. Bij menig glaszetter in Tilburg is het mogelijk zelf uw paneel te ontwerpen.

Ervaren glaszetter in Tilburg gezocht?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas Tilburg
Wij spraken al over de voordelen van ESG veiligheidsglas. Een andere soort veiligheidsglas is gelaagd glaswerk. Bij de productie van gelaagd beveiligingsglas plaatst men twee glasplaten over elkaar, met daartussen een speciaal folie. Door dit folie met de platen te versmelten, ontstaat een ruit dat zelfs bij hoge impact niet breekt. Het is wel mogelijk dat er in een gelaagd ruit een sterretje of breuk ontstaat, vergelijkbaar met een autoruit. De kosten voor het plaatsen van een gelaagd raam hangen van verschillende factoren af. Eenzijdig gelaagd glaswerk kost ongeveer €110,- per vierkante meter, terwijl de tweezijdige variant valt rond de €150,-.

Gehard glas

glaszetter inschakelen voor gehard glas
Bij onze glasservice werken wij met vele verschillende soorten veiligheidsglazen. Eén van de producten waar klanten nieuwsgierig naar zijn is ESG beglazing. ESG is afkomstig uit Duitsland en is in Nederland ook wel bekend als een gehard raam. Gehard, of ESG beglazing is enorm sterk en bijna niet kapot te krijgen. Dit maakt het voor inbrekers enorm lastig om binnen te komen en zorgt er tegelijk voor dat een kind niet makkelijk door een glazen deur valt. Een gehard raam wordt daarom ook vaak toegepast bij glazen deuren of douchewanden. Mocht er toch schade ontstaan dan breekt ESG beglazing in duizenden kleine stukjes zonder scherpe randen, waardoor u en uw kinderen zich niet kunnen verwonden.

Draadglas

draadglas Tilburg
Draadglas wordt door veel klanten ook gezien als een veiligheidsglas. In tegenstelling tot wat veel mensen in Tilburg denken, is draadglas echter lang zo hard niet als een gehard raam. Heel gek is deze gedachte niet, want de metalen draden die door de glasplaat heen lopen geven een ijzersterke indruk. Toch is dit raster enkel bedoeld om glasscherven bij schade bij elkaar te houden. Er ontstaat dus geen gat waar iets of iemand doorheen kan. Dit maakt draadglas een erg inbraakwerende glassoort. Draadglas wordt dan ook veelal toegepast bij studentenwoningen, waar veel verschillende studenten onder één dak wonen.

Brandwerend glas

brandwerend glas
Ook een brandwerend raam is een goede keuze voor woningen of bedrijven waar veel mensen aanwezig zijn. Brandwerend glas beschermt het pand op twee manieren. Allereerst zorgt een brandwerend raam voor een veilige evacuatie. Omdat het brandwerend raam bestand is tegen extreme temperaturen zal dit niet barsten onder de hitte van een woningbrand. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte zo snel mogelijk veilig te evacueren. Daarnaast houdt het brandwerende raam hitte en vlammen tegen. Een brandwerend raam is verkrijgbaar in een aantal verschillende gradaties: 30, 60 en 120 minuten. Het aantal minuten zegt iets over de tijd die het brandwerend glas uithoudt in een brand.

Zonwerend glas

zonwerend glas
Een volgende soort beglazing waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is zonwerend glaswerk. Een zonwerend raam is een glasplaat die is voorzien van een reflecterende laag. Deze laag zal het zonlicht reflecteren, en zo de zonne-warmte zoveel mogelijk beperken. De mate waarin uw zonwerend raam effectief is, wordt gemeten met de zontoetredingsfactor (ZTA). Hoe lager deze waarde is, hoe beter uw pand beschermd is tegen de warmte van de zon. Met het reflecteren van de warmte gaat er ook enig direct zonlicht verloren. Hierdoor is een 100% lichtinval niet te combineren met een dergelijke zonwering. Wij informeren u graag over de opties.

Floatglas

floatglas glaszetter Tilburg
De term floatglas is een veelgebruikte term binnen de glasbranche. Floatglas is een speciale vorm van enkel glaswerk, dat vele toepassingen kent. Het floatglas is een zeer dunne glaslaag, die ontstaat door een glasmengsel over een tinbad te gieten. Het glasmengsel zal zich over de tin uitspreiden in een dunne laag. Door een specifiek verhittingsproces creëert men bovendien een hoge hardheid, waardoor floatglas onder meer geschikt is als basis voor gelaagd en gehard veiligheidsglas. Andere glassoorten met floatglas aan de basis, zijn draadglas en figuurglas. Figuurglas is een geribbelde glassoort, die de privacy verhoogd. Kies bijvoorbeeld voor figuurglas voor de afscheiding van uw kantoorruimte.

Spiegelglas

Wij noemden al een aantal keer de mogelijkheid voor het plaatsen van spiegelglas bij u thuis. Spiegelglas is een glassoort die de meeste van onze klanten uit Tilburg associëren met politiebureaus en winkelbeveiliging. Het is echter ook mogelijk om spiegelglas te gebruiken voor particulieren. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van een spiegel om de woonruimte optisch te vergroten, of maak de keuze voor speciaal spiegelglas dat niet beslaat na het douchen. Bent u de eigenaar van een onderzoek- en observatiecentrum? Ook daar kan spiegelglas uitkomst bieden voor de observatieruimtes. De prijzen voor spiegelglas hangen af van de eisen die u aan het materiaal stelt.

Dubbel glas lek?

Eén van de problemen die kan optreden bij dubbel isolatieglas is het lek slaan van de glasplaten. Dit gebeurt over het algemeen doordat de ophanging of kitranden verouderen en verslijten. Hierdoor krijgen vocht en vuil de kans om tussen de platen te komen en ontstaat er condens. Vrijwel elke glaszetter uit Tilburg zal adviseren om deze condens te verhelpen door het vervangen van het dubbelglas. Elke glaszetter van onze glasservice zal hier echter altijd even mee wachten en eerst met u kijken naar de mogelijkheden voor het reinigen van de beglazing. Dit zal in sommige gevallen het probleem tegen lagere prijzen verhelpen.

subsidie voor glasservice

Subsidie

Regelmatig krijgen wij bij onze glasservice in Tilburg de vraag of het mogelijk is om subsidie aan te vragen voor de plaatsing van dubbelglas. Omdat de kosten flink op kunnen lopen hopen vele klanten op een vergoeding vanuit de Nederlandse overheid. Wij hebben goed nieuws: ja, het is in sommige gevallen mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor het plaatsen van hoogrendementsglas. Wel zult u moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo heeft u hier alleen recht op als u de afgelopen 10 jaar niet eerder een soortgelijke subsidie hebt gekregen en moet u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treffen. Daarnaast moet u lid zijn van een Vereniging van Eigenaren. Het maximale subsidiebedrag loopt op tot €20.000,- maar waar u precies recht op heeft is uiteraard afhankelijk van de investering die u doet. De Nederlandse overheid heeft in 2016 €60 miljoen beschikbaar gesteld, maar sinds 1 januari 2018 is daar nog minder dan €16 miljoen van over. Zodra het budget op is, kunt u geen aanspraak meer doen op deze subsidie.

Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Tip: via de Energiesubsidiewijzer kunt u checken op welke subsidies u recht heeft.

keurmerken van glazenzetter

Keurmerken

Wie een glaszetter uit ons bedrijf in Tilburg inschakelt, profiteert gegarandeerd van een aantal voordelen en een hoge kwaliteit van de beglazing. Zo eisen wij bijvoorbeeld een FEOR kwaliteitskeurmerk op al onze producten. Dit kwaliteitskeurmerk staat onder meer voor de mogelijkheid tot het volgen van het product van fabriek tot magazijn, en voor een zo laag mogelijk verbruik van verpakkingsmateriaal. Elke fabrikant probeert zonder verpakkingsmateriaal te werken, en indien noodzakelijk, te kiezen voor recyclebaar materiaal. Naast het FEOR kwaliteitskeurmerk bestaan er diverse andere keurmerken, waar een glaszetter u verder over kan informeren. Kies bijvoorbeeld voor ruiten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Als u op zoek bent naar een erkend glaszetter, is het bovendien verstandig om te letten op de brancheverenigingen waar de vakman bij aangesloten is. Een belangrijke branchevereniging in de glaszetter branche is OnderhoudNL. OnderhoudNL geeft tevens een keurmerk uit aan ervaren glazenzetters die vakwerk leveren: OnderhoudNL Garantie. Een andere branchevereniging waar een ervaren glazenzetter zich bij aan kan sluiten is GBO, Glas Branche Organisatie.

Direct contact met een glazenzetter!

Bent u op zoek naar een erkend glaszetter uit Tilburg die u kan helpen bij de plaatsing van gehard (ESG) of gelaagd veiligheidsglas? Hebt u een vraag over de voordelen van een zonwerend ruit? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor het vervangen van enkel door dubbel isolatieglas? Dan zit u bij ons op de goede plek. Wij werken bij onze glasservice samen met menig ervaren glaszetter uit de regio, en garanderen dat u bij ons altijd profiteert van een snelle en vakkundige ondersteuning tegen aantrekkelijke tarieven. Bel naar 085 500 9976, of vul op het contactformulier uw wensen in. Wij helpen u met plezier.

glasservice Tilburg

085 500 9976
recensie over de glaszetterIk verhuur studentenkamers en wilde graag gehard glas laten plaatsen voor extra veiligheid. Ik ontving al snel een offerte en was blij verrast met de prijzen. De glaszetter kon bovendien al snel langs komen om de ruiten te vervangen, topservice!
L. Bosma, Utrecht
recensie over de glasserviceElke ochtend stond onze ramen vol met condens. Wij wilden graag dubbelglas laten plaatsen om zo van deze problemen af te zijn. De glazenzetter raadde ons isolatieglas aan en heeft dit in korte tijd kunnen plaatsen. Wij zijn van onze condensproblemen af!
B. Schipper, Tilburg