glaszetter inschakelen Rosmalen

Glaszetter Rosmalen

Hebt u last van een glasschade of treedt er vocht op tussen de twee glasplaten van het dubbel glaswerk? Dan is het van belang om spoedig een glaszetter of glashandel uit Rosmalen te bellen. Deze kan de schade repareren of desgewenst een nieuw raam installeren dat zorgt voor een betere isolatiewaarde en daarmee een besparing op de stookkosten.

Wij ondersteunen u met alle plezier. Bel ons nummer 085 500 9976 voor direct contact. Minder spoed? Vul het contactformulier in.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

Wanneer er schade is ontstaan bij spiegelglas, floatglas, zonwerend of gelaagd veiligheidsglas, dan is dit op een aantal manieren te herstellen. Om te voorkomen dat de kans op inbraak verhoogd wordt, adviseren wij om direct contact op te nemen met een erkend glaszetter uit Rosmalen. Onze glaszetter staat zo snel mogelijk bij u op de stoep. Onze glasservice is bovendien 7 dagen per week, 24uur per dag bereikbaar. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van enkel of dubbel glas? Vul dan vandaag nog het contactformulier in of bel naar 085 500 9976.

15 jaar garantie op het glas en de montage

Wanneer u bij ons enkel, dubbel of floatglas bestelt, dan krijgt u 15 jaar garantie op de montage en de glasplaat zelf. Deze garantie is enkel geldig wanneer de glazen breken door een gebrekkige installatie, of wanneer er bij het juiste onderhoud binnen deze periode vocht ontstaat tussen de platen. Hoewel wij u altijd verzekeren van de juiste kwaliteit van een glasplaat, is ook een goede montage van groot belang. Door garantie te geven op een gratis montage, weten wij zeker dat een erkend glaszetter de installatie uitvoert, en dat hier geen mogelijke problemen bij ontstaan.

24/7 glasservice

Bent u op zoek naar een erkend glaszetter of glashandel die u kan ondersteunen bij het plaatsen van spiegelglas, floatglas of een ander materiaal? Hebt u een vraag over het verschil tussen dubbel en driedubbel isolatieglas? Of heeft u direct hulp nodig van een erkend glaszetter bij glasschade? Aarzel dan niet om u vandaag nog met onze glasservice in verbinding te stellen. Onze spoedservice is via telefoonnummer 085 500 9976 dag en nacht bereikbaar, en u komt altijd direct in verbinding met een ervaren vakman. Deze zal binnen korte tijd bij u op de stoep staan om de glasschade te verhelpen. Wij zijn de snelste glasservice van Nederland!

Direct contact

Voor vragen over het plaatsen van enkel en dubbel glaswerk, of het ontwerpen van speciaal glas-in-lood bent u bij een glaszetter uit ons netwerk aan het juiste adres. Neem via het webformulier contact met ons op en stel al uw vragen over prijzen en diensten of bel naar 085 500 9976. Wij garanderen dat u altijd spoedig wordt geholpen door een erkend glasspecialist. Desgewenst kan er bovendien erg snel iemand bij u op de stoep staan om u te helpen met al uw glasproblemen. Wij verzekeren u van een snelle en vakkundige hulp!

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Vele klanten uit Rosmalen denken dat een glaszetter alleen inzetbaar is wanneer er glasschade is. Ook zonder schade is het natuurlijk mogelijk om de hulp van een professioneel glazenzetter in te schakelen. Wat dacht u van het vervangen van enkele beglazing? Of het op maat snijden en leveren van uw glasplaten? De werkzaamheden van de gemiddelde glaszetter uit Rosmalen lopen aardig uiteen. Een aantal veel voorkomende taken van glaszetters zijn:

  • Het plaatsen of vervangen van enkele of dubbele beglazing
  • Het plaatsen of vervangen van interieurglas, zoals douchewanden, tafels of spiegels
  • Het opmeten van de kozijnen
  • Het op maat maken van uw nieuwe beglazing
  • Het repareren en opruimen van glasschade

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Het inschakelen van een ervaren glazenzetter heeft een aantal belangrijke voordelen, waardoor wij u altijd zullen afraden om zelf uw beglazing te vervangen. Allereerst bent u verzekerd van vakwerk, waardoor de kans op een lek of barst na het verkeerd plaatsen zo klein mogelijk is. Daarnaast heeft u, in geval van spoed, vaak dezelfde dag nog een nieuwe ruit. Eén voordeel springt er wat ons betreft echt uit: door een professionele glaszetter in te schakelen profiteert u namelijk van een garantie van 15 jaar! Als u besluit uw ruit zelf te plaatsen, dan verliest u deze garantie. Mocht er na een paar maanden of zelfs enkele jaren toch een beschadiging ontstaan, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Wat te doen bij glasschade?

Stel: u komt thuis van een avondje uit en ontdekt een ingeslagen ruit. Wij snappen het volkomen dat u deze zo snel mogelijk wilt laten vervangen. Een gebroken ruit zorgt voor een lage isolatiewaarde en een grotere kans op een tweede inbraak. Met een nieuwe glasplaat is uw woning een stuk beter beveiligd. Als u schade opmerkt, neem dan eventueel wat foto’s en schakel direct een glaszetter in. Door te bellen naar 085 500 9976 komt u in direct contact met een glazenzetter uit uw regio die in de meeste gevallen al binnen 30 minuten bij u voor de deur kan staan.

glasservice: glas vervangen

Glas vervangen

Er zijn diverse redenen waarom u zou kunnen overwegen om uw beglazing te vervangen. Natuurlijk is glasschade een belangrijke motivatie om een glazenzetter in te schakelen. Maar ook als u in een oude woning met enkel glas woont, kan het verstandig zijn om uw glasplaat te vervangen. Als u dit door een erkend glazenzetter laat uitvoeren, dan zal hij (indien gewenst) eerst uw kozijnen opmeten zodat hij de glasplaat volledig op maat kan leveren. Met een stanleymes snijdt hij het kit vervolgens los, zodat hij de oude ruit kan verwijderen. Na het schoonmaken van de latten plaatst de glaszetter vervolgens uw nieuwe dubbele glasplaat.

Glasschade? Bel direct voor een glaszetter uit Rosmalen!

Binnen 30 minuten al de hulp van een erkend vakman uit Rosmalen.

085 500 9976

Enkel glas

enkel glas plaatsen Rosmalen
Tot een aantal jaar terug werd enkel glas nog gezien als de standaard vorm van beglazing voor woningen en bedrijven. Tegenwoordig liggen de eisen voor beglazing een stuk hoger. Dit betekent dat een enkel ruit niet meer voldoet aan onder andere de voorwaarden voor inbraakveiligheid en isolatiewaarde. Enkel glaswerk is desondanks nog wel geschikt voor het maken van glazen deuren binnenshuis of schuifdeuren bij uw bedrijfspand. Hebt u nog op diverse plaatsen in huis een enkel ruit? Laat deze dan spoedig vervangen en bespaar zo aanzienlijk op de stookkosten. Voor de meeste huishoudens in Rosmalen scheelt dit tot wel honderden euro’s per jaar.

Soorten enkel glas

glaszetter inschakelen voor enkel glas
Er zijn vele vormen van enkel glaswerk verkrijgbaar bij een glasservice uit Rosmalen. Er is natuurlijk de standaardvariant beschikbaar, maar tevens enkele speciale varianten. Figuurglas, extra heldere ruiten, matglas, monumentenglas en gekleurde glazen vormen hier voorbeelden van. Zeker matglas vormt voor veel bedrijven een uitkomst. Matglas wordt gemaakt door een behandeling van floatglas met een speciaal slijpmiddel of een zuur. Hebt u weinig budget? Dan is het tevens een optie om te kiezen voor glasfolie. Dit heeft een vergelijkbaar effect, maar zal op de langere termijn minder voordelen opleveren. Naast matglas biedt figuurglas ook een goede privacy voor uw kantoor of woonkamer.

Dubbel glas

dubbel glas plaatsen Rosmalen
De vervanging voor een enkel ruit is in de meeste gevallen een dubbel raam. Dubbele glazen bestaan uit twee glasplaten die van elkaar gescheiden worden door een spouw. Deze spouw kan gevuld worden met lucht, maar ook met een speciaal isolatiegas. Deze laatste variant van dubbel isolatieglas zorgt voor een uitstekende isolering, en zal daarom op de lange termijn leiden tot een grote besparing van uw energierekening, en u draag tevens bij aan een beter milieu. Een dubbel ruit kan daarbij bovendien de mate van geluidsoverlast verminderen. Vraag een erkend glaszetter desgewenst naar de voorwaarden en prijzen. Wij helpen u graag.

Voordelen dubbel glas

voordelen dubbel glas
Een dubbel raam heeft als standaard eigenschap dat het zorgt voor een betere isolatie dan een enkel ruit. Daarnaast hebben HR++ ruiten nog enkele andere voordelen, zoals een verbeterde geluidsisolatie en een koeler pand tijdens de zomermaanden. Wie kiest voor dubbele ramen met daartussen een soort isolatiegas, is bovendien verzekerd van een uitmuntende besparing op de energiekosten. Uit onderzoek is gebleken dat u dankzij HR++ ramen binnen enkele jaren de investering terug hebt verdiend. Omdat de Nederlandse overheid momenteel sterk gericht is op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is het in verschillende gevallen mogelijk om subsidie aan te vragen.

Isolatieglas

isolatieglas plaatsen
Als u op zoek bent naar manieren om de isolatiewaarde van uw woning in Rosmalen te verbeteren, kijk dan eens naar de mogelijkheden omtrent het plaatsen van isolatieglas. Enkele en zelfs standaard dubbele glazen zijn een enorm warmtelek in huis. Doordat u meer warmte verliest, zult u extra moeten stoken om het in huis warm te krijgen. Met de montage van isolatieglas kunt u dit voorkomen. Isolatieglas is verkrijgbaar in diverse gradaties: HR+, HR++ en zelfs HR+++. Hoe beter de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. Maar omdat u flink op uw energiekosten gaat besparen, zult u de investering in het isolatieglas na verloop van tijd weer terugverdienen.

Glas-in-lood

glas-in-lood plaatsen
Glas in lood is een glassoort die traditioneel alleen werd toegepast in kerken en andere monumentale gebouwen zoals stadshuizen. Tegenwoordig vormen gebrandschilderde glazen echter een steeds gebruikelijkere manier om uw woning te decoreren. Gebrandschilderde ramen hebben namelijk een uniek effect op de lichtinval en creëren daarmee steeds wisselende sferen binnenshuis. De prijzen voor glazen-in-lood liggen hoger dan die voor dubbel isolatieglas, en hangen af van het aantal glasstukjes en de hoeveelheid lood die men moet gebruiken. Onze glaszetter kan u meer vertellen over de exacte prijzen!

Kwalitatieve beglazing tegen de scherpste tarieven!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas Rosmalen
Om de veiligheid van uw woning of bedrijfspand in Rosmalen te garanderen, is het mogelijk om te kiezen voor gehard of gelaagd beveiligingsglas. Gelaagd beveiligingsglas maakt men met behulp van twee glasplaten en een soort kunststof folie. De platen en het folie worden met elkaar versmolten tijdens een verhittingsproces, waardoor er een onbreekbaar ruit ontstaat. Wanneer men probeert om een gelaagd raam in te slaan, dan zal er wellicht wel een breuk of sterretje in ontstaan, maar komt er geen gat in. Vrijwel elk gelaagd raam dat u bij onze glasservice kunt verkrijgen voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk veilig wonen.

Gehard glas

glasschade voorkomen met gehard glas
Een andere vorm van veiligheidsglas is ESG beglazing. De afkorting ESG staat voor Einscheiben-Sicherheitsglas en is dus feitelijk de Duitse benaming voor veiligheidsbeglazing. ESG, ook wel gehard glas genoemd, is verkrijgbaar bij menig glaszetter uit Rosmalen. Gehard veiligheidsglas heeft z’n naam te danken aan de enorme hardheid van de beglazing. Door het bijzondere productieproces ontstaat er een enorm sterke glasplaat, die bijna niet te breken is. Mocht er door een ongeluk toch glasschade ontstaan, dan valt ESG of gehard glas uiteen in duizenden ronde stukjes. Er ontstaan dus geen scherven waar u zich aan kunt verwonden, hierdoor is gehard glas extra veilig voor het gebruik in ensuite- of openslaande deuren.

Draadglas

draadglas Rosmalen
Draadglas is een veiligheidsbeglazing die vooral inbraakwerend werkt. U herkent draadglas erg eenvoudig aan het raster dat verwerkt is in de glasplaat. Als de ruit beschadigd houdt het raster de scherven bijeen. Zo kunt u zich niet verwonden en is het voor inbrekers onmogelijk om binnen te komen. Zij kunnen er nou eenmaal niet doorheen slaan. Draadglas is verkrijgbaar in diverse gradaties: brute, spiegelglas en Engels draadglas. Glazenzetters polijsten spiegelglas, waardoor dit volledig doorzichtig is. Zo heeft u een goed beeld op de persoon die voor uw deur staat. De brute variant heeft een structuur waardoor deze beperkt doorzichtig is en Engels draadglas is ook volledig ondoorzichtig verkrijgbaar.

Brandwerend glas

brandwerend glas installeren
Een ander soort veiligheidsbeglazing dat met name bij bedrijven in Rosmalen wordt toegepast, is brandwerend veiligheidsglas. Brandwerend glas biedt op een aantal manieren bescherming in het geval van brand. Allereerst is een glasplaat die brandwerend is, bestand tegen extreme temperaturen. Het zal dus niet barsten. Dit betekent dat u in geval van nood het pand veilig kunt verlaten, zonder dat u verwondingen oploopt door glasscherven. Dit zorgt er echter ook voor dat de brand niet direct overslaat naar andere ruimtes, zodat de brandschade beperkt blijft. Brandwerend glas is verkrijgbaar in onder andere 30, 60 en 120 minuten. Het aantal minuten houdt in hoe lang de glasplaat het volhoudt onder extreme hitte.

Zonwerend glas

zonwerend glas plaatsen
Wij noemden hierboven al de mogelijkheden voor het installeren van spiegelglas, floatglas en glas-in-lood panelen. Naast deze vormen van beglazing bestaan er nog vele andere glassoorten. Eén daarvan is het zonwerend glaswerk. Een zonwerend raam bestaat uit een glasplaat die is voorzien van een laag reflecterend materiaal. Hierdoor blijft het zonlicht binnenkomen, maar zal de zonnewarmte aanzienlijk minder uitvallen. De mate waarin het zonwerend raam de zonnewarmte reflecteert geeft men aan met een ZTA-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe effectiever het product. Het nadeel van een zonwerend ruit is dat deze de mate van direct zonlicht ook zal verminderen.

Floatglas

floatglas Rosmalen
Floatglas is een speciale variant van enkele beglazing. Floatglas is een glassoort die wordt gemaakt met behulp van een unieke techniek. Eerst worden glasstukjes versmolten met een aantal andere producten, en dit mengsel wordt vervolgens uitgegoten in een tinbad. Omdat het vloeibare mengsel lichter is dan het tin, vormt het een dunne laag, wat daarna stolt tot een vaste vorm. Dit floatglas dient als basis voor vele glassoorten. Zo worden de diverse soorten veiligheidsglas gemaakt van meerdere lagen floatglas, en is het tevens geschikt als basisgrondstof voor schuifdeuren of doorzichte wanden op kantoor. Vraag naar prijzen en voorwaarden.

Spiegelglas

Spiegelglas is een unieke glassoort die het meest wordt toegepast bij bedrijven, winkels en politiebureaus. Ruiten van spiegelglas zijn vanaf één zijde doorzichtbaar als een gewone glasplaat, en zien er vanaf de andere kant uit als een spiegel. Dit biedt mogelijkheden tot observatie, waardoor spiegelglas ook geschikt is voor onderzoeken naar gedrag. De kosten voor spiegelglas zijn aanzienlijk, wij raden daarom ook altijd aan om bij een ervaren glaszetter te vragen naar de eigenschappen en de opties voor deze glassoort, voordat u het aanschaft. Spiegelglas voor particulieren is eveneens beschikbaar, bijvoorbeeld voor in de badkamer.

Dubbel glas lek?

Hoewel de meeste soorten dubbel isolatieglas een uitstekende kwaliteit en levensduur hebben, is het een optie dat na verloop van tijd een condensprobleem ontstaat. Condens tussen de glasplaten treedt op wanneer de kitranden niet meer luchtdicht blijken. Vocht en vuil vinden zo hun weg tussen de platen in, en zullen het zich verminderen. Het verwijderen van dergelijke condens is een lastige klus, en menig glaszetter uit Rosmalen zal daarom afraden dit te laten doen. Wij adviseren om altijd eerst een reinigingsspecialist te consulteren voor de beste oplossing. Wellicht is het een optie om met een speciaal reinigingsproces uw ramen weer te herstellen.

subsidie voor glazenzetter

Subsidie

Het vervangen of laten plaatsen van hoogrendementsglas brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Hoewel u deze investering op termijn weer terugverdient, zult u in eerste instantie wel een flink bedrag moeten betalen. Om de keuze voor isolatieglas in Rosmalen te bevorderen, heeft de Nederlandse overheid een speciale subsidieregeling opgesteld, waar u ook in 2018 aanspraak op kan maken. In 2016 heeft de overheid ruim €60 miljoen beschikbaar gesteld voor subsidies voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Het vervangen van uw beglazing is hier één van. Dit is in principe tot 31 december 2018 geldig, tenzij het budget al eerder op raakt. Per 1 januari is er nog steeds bijna €16 miljoen aan subsidie beschikbaar, dus u kunt hier nog steeds aanspraak op maken. Voorwaarde is wel dat u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft en lid bent van een Vereniging van Eigenaren. Naast het vervangen van uw ruiten zult u dus nog een aanpassing moeten doen. Denk aan het plaatsen van isolatiemateriaal of de installatie van een zonneboiler.

Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

keurmerken voor de glaszetter

Keurmerken

Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van bouwproducten te garanderen, bestaan er een groot aantal kwaliteitskeurmerken. Het politiekeurmerk veilig wonen, het komo keurmerk en het SKG keurmerk vormen hier voorbeelden van. Een ander keurmerk dat geldt voor al onze producten is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk staat voor een verminderd gebruik van verpakkingsmaterialen, het kunnen volgen van het productieproces en het beïnvloeden van de productieketen. Dit betekent dat wij altijd kunnen zien wat er met uw product gebeurt, en waar deze zich bevindt. Bovendien zorgen onze fabrikanten voor een beter milieu, door het gebruik van recyclebare verpakkingsmaterialen en verminderen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Ook bij het inschakelen van een glazenzetter kunt u letten op eventuele keurmerken. Wanneer een glaszetter bijvoorbeeld bij een brancheorganisatie is aangesloten, zegt dit wat over de kwaliteit die hij levert. Een belangrijke branchevereniging in de bouwindustrie is GBO Nederland. GBO staat voor Glas Branche Organisatie, en richt zich op glazenzetters uit heel Nederland.

Direct contact met een glazenzetter!

Hebt u een vraag over de voordelen van dubbel isolatieglas ten opzichte van enkel glaswerk? Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor een glas-in-lood paneel naar uw wensen? Of wilt u weten wat het verschil is tussen gelaagd en gehard veiligheidsglas? Dan zit u bij ons op de goede plek. Geef via het contactformulier aan waar u naar op zoek bent, of kom rechtstreeks in contact met een glaszetter uit Rosmalen via ons telefoonnummer 085 500 9976. Bij onze glasservice werkt menig gespecialiseerd glaszetter, die u altijd snel en vakkundig zal ondersteunen. Profiteer via onze glasservice van aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit werk.

glazenzetter Rosmalen

085 500 9976
recensie over de glaszetterToen onze ruit in de winter een barst kreeg, konden wij direct aanspraak maken op onze glasverzekering. De glazenzetter was snel ter plaatse en onze nieuwe ruit was zo geplaatst! Onze ramen zijn helemaal weer in orde.
T. Meindertsma, Hilversum
recensie over de glasserviceDe enkele beglazing van onze nieuwe woning was één van de dingen die we zo snel mogelijk wilden vervangen. We waren aangenaam verrast van de offerte en maakten al snel een afspraak met de glaszetter in kwestie.
H. de Boer, Rosmalen