Glaszetter nodig? 24 uurs glasservice: 085 500 9976

Erg snel op locatie, 15 jaar garantie en dat alles tegen scherpe tarieven!

Glaszetter Utrecht

Glaszetter Utrecht

Wanneer er glasschade is ontstaan, of wanneer u uw ruiten wilt vervangen voor beter isolerende exemplaren, dan zijn de diensten van een erkend glaszetter aan te raden. Een ervaren vakman kan u niet alleen met deze werkzaamheden van dienst zijn, maar helpt u tevens graag bij andere zaken zoals het inbraakveilig maken van uw woning. Via het netwerk komt u via telefoonnummer 085 500 9976 of het contactformulier eenvoudig en snel in contact met een erkend glaszetter uit Utrecht.

Direct contact


Gelieve dit veld leeg te laten.


Snel ter plaatse in Utrecht

Valt er tijdens feestje iemand door de enkele beglazing van een deur, of wordt het dubbel glas van uw ramen gebroken door een voetbal? Wat de reden voor glasschade ook is, het is van belang dat u deze snel laat repareren. Omdat dit soort zaken niet altijd binnen kantooruren plaatsvinden, hebben wij een 24uurs glasservice in het leven geroepen. Deze glasservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, ook op feestdagen. Doordat wij werken met een landelijk netwerk van specialisten kan er erg snel een glaszetter uit Utrecht bij u op de stoep staan. Bel hiervoor met 085 500 9976.

15 jaar garantie, ook op de montage

Op het moment dat wij uw dubbel of enkel raam vervangen, dan geven wij 15 jaar garantie op de montage van de ruiten en op het behoud van de kwaliteit. Dit kunnen wij doen doordat al onze ramen worden geleverd met een CE-markering. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan alle eisen en voorwaarden die voor normaal gebruik gelden, zoals gesteld in de Richtlijn voor Bouwproducten. Het label wordt uitgegeven door de Europese Commissie. Het kan echter voorkomen dat er een constructiefout wordt gemaakt tijdens de fabricage, of dat één van onze glashandel specialisten een installatiefout maakt. Wij geven daarom 15 jaar garantie op de montage en de kwaliteit van zowel enkel- als dubbel glaswerk. Vraag uw glaszetter uit Utrecht desgewenst om meer informatie.

Contact

Hebt u behoefte aan meer informatie over de taken die een glaszetter uit ons bedrijf te Utrecht voor u kan uitvoeren? Wilt u meer weten over het aanschaffen van dubbel glaswerk? Of hebt u vragen over de prijzen voor loodglas, spiegelglas of een andere glassoort? Via het contactformulier stelt u gemakkelijk en snel al uw vragen, en wij beantwoorden deze binnen twee werkdagen. Desgewenst sturen wij u tevens een vrijblijvende prijsindicatie toe. Hebt u liever een rechtstreekse verbinding met de 24uurs glasservice? Bel dan met telefoonnummer 085 500 9976.

Werkgebied:

Glasservice telefoonnummer Lunzen

Enkel glas

Enkel glasEnkel glas werd tot een aantal jaar geleden nog wel geplaatst als standaard beglazing voor nieuwbouwpanden in Utrecht. In het Bouwbesluit 2012 is echter vastgesteld dat vanwege isolatie en duurzaamheid minimaal standaard dubbelglas moet worden geïnstalleerd. Een enkel raam wordt sindsdien voornamelijk binnenshuis gebruikt. Denk hierbij aan glaspanelen in een deur, spiegelglas bij bedrijven en speciaal aangepast floatglas voor het creëren van veiligheidsglas. Daarnaast is een enkel paneel geschikt voor het gebruik in kastdeurtjes. Door het enkel- door dubbelglas te vervangen, zorgt de glaszetter ervoor dat de isolatiewaarde van uw pand aanzienlijk stijgt.

Dubbel glas

Dubbel glas UtrechtZoals gesteld moet dubbel glaswerk minimaal geplaatst worden om de eisen van het Bouwbesluit te halen. Een dubbel raam heeft echter meer voordelen dan het verbeteren van de isolatie. Zo hebt u bij het toepassen van dubbel isolatieglas minder last van geluid van buitenaf, en is ook de kans op inbraak een stuk kleiner. Voor een optimale isolering is het bovendien een optie om te kiezen voor HR++ beglazing. Deze glassoort maakt gebruik van speciaal Argongas dat de luchtstroom vermindert, waardoor warmte langer binnenshuis blijft. De exacte mogelijkheden voor dubbel isolatieglas bij u thuis, hangen met name af van het beschikbare budget.

Glas-in-lood

Glas-in-lood UtrechtHoewel glas-in-lood panelen tot voor kort alleen werden toegepast in kerken en monumentale panden, wordt het steeds populairder om ook binnenshuis glas-in-lood ramen te plaatsen. Deze kunt u onder andere gebruiken als voorzetramen, maar ook als los paneel binnenshuis. Bovenlichten vormen tevens een geschikte keuze voor het toepassen van glas-in-lood. Om dergelijke panelen te creëren maakt de glaszetter gebruik van diverse glasstukken die met elkaar verbonden worden door een strip van lood. Dit levert een mooi kleurenspel en unieke sfeer op voor uw huis of bedrijfspand in Utrecht.

Soorten enkel glas

Enkelglas soortenWanneer u op zoek gaat naar een glassoort voor uw binnendeuren, dan heeft u de keus uit diverse soorten enkel glas. Zo moet u ten eerste kiezen uit diverse kleuren. Floatglas wordt geleverd in zowel een blanke, groene, grijze, roze, blauwe en bronzen variant. Daarnaast is het ook mogelijk om een extra heldere glasplaat te kiezen. Een tweede keus bevindt zich op het vlak van decoratie: wij kunnen verscheidene bewerkingen op de glasplaat toepassen zoals patronen snijden (figuurglas), slijpen en matteren. Floatglas vormt tot slot de basis voor onder meer isolatieglas en veiligheidsglas, welke soort het best geschikt is voor u is afhankelijk van uw wensen.

Voordelen isolatieglas

voordelen isolatieglas UtrechtWanneer u op zoek gaat naar een glassoort voor uw binnendeuren, dan heeft u de keus uit diverse soorten enkel glaswerk. Zo moet u ten eerste kiezen uit diverse kleuren. Floatglas wordt geleverd in zowel een blanke, groene, grijze, roze, blauwe en bronzen variant. Daarnaast is het ook mogelijk om een extra heldere glasplaat te kiezen. Een tweede keus bevindt zich op het vlak van decoratie: wij kunnen verscheidene bewerkingen op de glasplaat toepassen zoals patronen snijden (figuurglas), slijpen en matteren. Floatglas vormt tot slot de basis voor onder meer isolatieglas en veiligheidsglas, welke soort het best geschikt is voor u is afhankelijk van uw wensen.

Glas-in-lood prijzen

glas-in-lood prijzen UtrechtDe kosten voor een glas-in-lood paneel hangen af van diverse onderdelen. De eerste invloedsfactor is het formaat van het raam. Daarnaast is het van belang hoeveel stukken glas de glaszetter moet gebruiken om het ontwerp af te ronden. Een derde factor van invloed is de dikte, kleur en het type glas waar u voor kiest. Bepaalde kleuren zijn makkelijk te produceren waardoor de prijzen lager zijn. Verder is het mogelijk het werk verder te bewerken door het te patineren (prijs afhankelijk van de hoeveelheid lood) of de ophang te verstevigen. Een goedkopere variant voor deze ramen is gebrandschilderd glas. Via onze glasservice voorzien wij u graag van meer informatie.

Spiegelglas

SpiegelglasIedereen kent het spiegelglas van detectiveseries wel, waarbij de ene kant van het ruit bestaat uit een spiegel en de andere zijde uit een spiegel. Dit is een zeer dure variant van standaard spiegelglas dat bestaat uit een glasplaat met op de achterkant een coating of laag van reflecterend materiaal. In de meeste gevallen zilver of aluminium. Dit spiegelglas is af te werken met een geslepen rand, of zelfs in diverse kleuren. Bij uw lokale glaszetter of glasservice vindt u diverse voorbeelden van spiegelglas.

Floatglas

Floatglas UtrechtZoals hierboven al aangegeven is floatglas een speciale vorm van enkel glaswerk. Floatglas wordt gemaakt door glasstukjes samen te smelten op een hoge temperatuur, en dit vervolgens te gieten op een bad van gesmolten tin. Op deze wijze ontstaat er een perfect vlakke plaat, meestal van zo’n 6.0 x 3.2 meter. Deze glasplaat kunnen wij op verschillende manieren bewerken. Floatglas vormt onder meer de basis van isolatieglas en brandwerendglas. Een glaszetter kan u van meer informatie of praktische ondersteuning voorzien.

ESG glas

ESG glas UtrechtDe afkorting van ESG beglazing staat voor Einscheiben-Sicherheitsglas. Het is een glasplaat die via een speciaal verhittingsproces ontstaat. Dankzij dit verwarmingsproces is ESG zeer sterk, en goed bestand tegen stoten, slagen en ander impact. Daarnaast is een ruit van ESG goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Het wordt dan ook gebruikt als basis plaat voor het creëren van veiligheidsglas. Deze glassoort zal tijdens impact niet in vele stukken breken, maar blijft vastzitten in een stalen netwerk. Naast ESG bestaat er tevens gelaagd veiligheidsglas.

Benieuwd wat een glaszetter uit Utrecht voor u kan doen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij voorzien jaarlijks vele woningen van isolatieglas en staan snel op de stoep bij glasschade.

glaszetter bellen

Zonwerend glas

draadglas Utrecht
Naast het enkel- dubbel-, float- en spiegelglas, bestaat er ook speciaal zonwerende beglazing. Een zonwerend raam is voorzien van een reflecterende laag, waardoor direct zonlicht zal worden gefilterd. Het grote voordeel van een zonwerend ruit is dat deze de hoeveelheid zonne-warmte vermindert. Hebt u vaak last van een stijgende temperatuur in huis tijdens de zomermaanden doordat u veel ramen heeft? Dan is zonwerend glaswerk een goede keus voor u. De mate waarin het zonwerend materiaal de zonne-warmte weert, meten wij met de zontoetredingsfactor (ZTA). Hoe lager deze waarde is, hoe beter. Houd er rekening mee dat er ook enig direct zonlicht zal verdwijnen.

Gelaagd glas

triple glas Utrecht
Naast het gehard veiligheidsglas (ESG) bestaat er ook een gelaagde variant. Een gelaagd veiligheidsraam bestaat uit twee glasplaten die met een speciaal folie versmolten zijn. Deze versmelting heeft tot gevolg dat er bij een hoge impact geen gat in de ruit ontstaat. Wel kan er, vergelijkbaar met autoruiten, een sterretje in een gelaagd raam ontstaan. Deze eigenschap maakt gelaagd beveiligingsglas een uitstekende keuze voor het beveiligen van kantoorpanden en woningen in Utrecht. De kosten voor gelaagd beveiligingsglas hangen af van verschillende factoren. Kiest u voor enkelzijde gelaagd veiligheidsglas? Dan vallen de prijzen rond de €110,- per m2. Bij de tweezijde variant is dit €130,-.

Dubbel glas lek

enkel glas lek
Hoewel vrijwel elke glaszetter de plaatsing van dubbel glaswerk adviseert vanwege de verbeterde isolatiewaarde, loopt u op de lange termijn wel het risico dat er condens tussen de twee glasplaten ontstaat. Deze condens kan door de versleten kitranden naar binnen komen, en heeft nadelige gevolgen voor het doorzicht, maar ook de levensduur van het dubbelglas. Vaak adviseert men bij een glasservice om het condenserende dubbelglas te vernieuwen. In een aantal gevallen is het echter een optie om de condens te verwijderen met een speciaal reiniging- en herstelproces. Een gespecialiseerde glaszetter uit Utrecht zal altijd eerst samen met u kijken naar de mogelijkheden en prijzen.

Subsidie

Glas kopen Utrecht
Regelmatig krijgen wij van klanten uit Utrecht de vraag of het een optie is subsidie aan te vragen voor de installatie van dubbel isolatieglas. Het antwoord hierop is: Ja, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. De Nederlandse overheid geeft namelijk op het moment alleen subsidies aan de mensen die minimaal twee energiebesparende maatregelen toepassen. Daarnaast mag u in de afgelopen 10 jaar geen andere subsidies op dit gebied hebben ontvangen. De subsidie voor de twee maatregelen loopt maximaal op tot €20.000,- en is afhankelijk van het eindbedrag. Eventueel is het een optie om bij het gemeenteloket in Utrecht om een gemeentelijke subsidie te vragen.

FEOR kwaliteitskeurmerk

glas bestellen Utrecht
Eén van de kwaliteitskeurmerken waar wij bij onze glasservice al jaren mee werken is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk staat voor het verminderen van verpakkingsmateriaal, gedegen toezicht op de productie, en een eventuele ketenbeïnvloeding ten behoeve van een hogere kwaliteit en veiliger productieproces. Dit alles betekent dat wij de producten van fabrikant tot magazijn kunnen volgen, en dat er alleen gebruik wordt gemaakt van (gerecycled) verpakkingsmateriaal wanneer dat noodzakelijk is. Naast het FEOR kwaliteitskeurmerk bestaan er ook andere keurmerken, zoals bijvoorbeeld het KOMO keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dankzij de kwaliteitslabels krijgt u een garantie op de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van een bouwproduct.

24/7 glasservice

spoed glaszetter Utrecht
Is er een barst ontstaan in het spiegelglas in uw winkel? Hebt u een vraag over het verschil tussen enkel- en floatglas? Of bent u op zoek naar een glaszetter die u direct kan helpen bij het herstellen van glasschade? Dan zit u bij ons goed. Onze glasservice is namelijk 24uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Is er bij u ingebroken? Bel dan naar telefoonnummer 085 500 9976 en er komt direct een ervaren glaszetter uit Utrecht naar u toe. Wij garanderen dat wij de snelste spoedservice van Nederland hebben! Bij onze glasservice profiteert u naast een snelle hulp ook van aantrekkelijke prijzen.