glaszetter in Veldhoven

Glaszetter Veldhoven

Wanneer er glasschade is ontstaan, of wanneer u uw ruiten wilt vervangen voor beter isolerende exemplaren, dan zijn de diensten van een erkend glaszetter aan te raden. Een ervaren vakman kan u niet alleen met deze werkzaamheden van dienst zijn, maar helpt u tevens graag bij andere zaken zoals het inbraakveilig maken van uw woning.

Via het telefoonnummer 085 500 9976 of het contactformulier komt u eenvoudig en snel in contact met een erkend glaszetter uit Veldhoven.

085 500 9976
Gratis offerte aanvragen


Glasschade? Snel ter plaatse!

Valt er tijdens feestje iemand door de enkele beglazing van een deur, of wordt het dubbel glas van uw ramen gebroken door een voetbal? Wat de reden voor glasschade ook is, het is van belang dat u deze snel laat repareren. Omdat dit soort zaken niet altijd binnen kantooruren plaatsvinden, hebben wij een 24uurs glasservice in het leven geroepen. Deze glasservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, ook op feestdagen. Doordat wij werken met een landelijk netwerk van specialisten kan er erg snel een glaszetter uit Veldhoven bij u op de stoep staan. Bel hiervoor met 085 500 9976.

15 jaar garantie op het glas en de montage

Op het moment dat wij uw dubbel of enkel raam vervangen, dan geven wij 15 jaar garantie op de montage van de ruiten en op het behoud van de kwaliteit. Dit kunnen wij doen doordat al onze ramen worden geleverd met een CE-markering. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan alle eisen en voorwaarden die voor normaal gebruik gelden, zoals gesteld in de Richtlijn voor Bouwproducten. Het label wordt uitgegeven door de Europese Commissie. Het kan echter voorkomen dat er een constructiefout wordt gemaakt tijdens de fabricage, of dat één van onze glashandel specialisten een installatiefout maakt. Wij geven daarom 15 jaar garantie op de montage en de kwaliteit van zowel enkel- als dubbel glaswerk. Vraag uw glaszetter uit Veldhoven desgewenst om meer informatie.

Afhandeling met de verzekering

U wilt schade natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vergoed krijgen. Door lange procedures bij uw verzekering kan het echter voorkomen dat de uitbetaling lang op zich laat wachten. Wij komen u hierin tegemoet. Als u ons inschakelt bij glasschade dan hoeft u de schade enkel bij uw verzekeraar te melden. De rekening sturen wij dan rechtstreeks naar uw verzekeraar, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Direct contact

Hebt u behoefte aan meer informatie over de taken die een glaszetter uit ons bedrijf te Veldhoven voor u kan uitvoeren? Wilt u meer weten over het aanschaffen van dubbel glaswerk? Of hebt u vragen over de prijzen voor loodglas, spiegelglas of een andere glassoort? Via het contactformulier stelt u gemakkelijk en snel al uw vragen, en wij beantwoorden deze binnen twee werkdagen. Desgewenst sturen wij u tevens een vrijblijvende prijsindicatie toe. Hebt u liever een rechtstreekse verbinding met de 24uurs glasservice? Bel dan met telefoonnummer 085 500 9976.

085 500 9976

Wat doet de glaszetter voor u?

Het gebeurt met enige regelmaat dat klanten ervan uitgaan dat een glaszetter enkel ingezet wordt voor het repareren van glasschade. Ook als u geen glasschade heeft kan een glaszetter uit Veldhoven echter een hoop voor u betekenen. Hij kan bijvoorbeeld uw enkel- met dubbel glas vervangen, uw kozijnen opmeten zodat u zeker weet dat de bestelde glasplaat op maat wordt geleverd en zij zullen u professioneel adviseren over het grote aanbod aan beglazing. Hieronder staan een drietal belangrijke taken van een glaszetter:

  • Een glaszetter voert spoedreparaties uit bij glasschade en kan al binnen een half uur bij u op de stoep staan
  • De glazenzetter is in staat uw glasplaten te plaatsen en vervangen, zodat u snel profiteert van een optimale isolatie
  • De glaszetter zal u professioneel adviseren, zodat u de meest geschikte glassoort kiest

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Om geld te besparen, vragen klanten uit Veldhoven zich regelmatig af of het mogelijk is om zelf hun glasplaten te vervangen. Het is zeker mogelijk om zelf een nieuwe ruit in uw kozijnen te plaatsen, maar toch raden wij u aan om een glaszetter in te schakelen. Met behulp van een glazenzetter weet u zeker dat de glasplaat zorgvuldig vervoerd wordt en heeft u garantie indien er onderweg iets mis gaat. Het plaatsen van een glasplaat is bovendien zwaar werk en door een glazenzetter in te schakelen weet u zeker dat u zich niet verwond. Het grootste voordeel is echter de garantietermijn van 15 jaar, wanneer u uw glazen laat plaatsen door een erkend glaszetter. Doet u dit zelf, dan vervalt deze garantie in de meeste gevallen.

Wat te doen bij glasschade?

Glasschade komt eigenlijk altijd ongelegen. De schade vergroot de kans op inbraak of vandalisme en u heeft natuurlijk te maken met een sterk verminderde isolatiewaarde. Wij raden u daarom aan om bij het opmerken van glasschade direct contact op te nemen met een glaszetter uit Veldhoven. Dankzij onze 24/7 glasservice zal hij al binnen een half uur op de stoep staan. Raak de gebroken ruit niet aan en laat de scherven in de sponning zitten. De glazenzetter zal uw kapotte raam verwijderen en alle scherven opruimen. Zo kan u zich niet verwonden. Indien mogelijk zet de glazenzetter direct een nieuwe ruit op maat in uw kozijn, maar indien dit niet mogelijk is zal hij voor een noodoplossing zorgen.

glas vervangen Veldhoven

Glas vervangen

Glasschade is zeker niet de enige motivatie om uw beglazing te laten vervangen. Tegenwoordig is de beglazing vele malen beter dan in het verleden, en u profiteert van een groot aantal voordelen als u uw enkel glas laat vervangen. Zo geniet u van een betere isolatiewaarde, waardoor u op uw energiekosten zal gaan besparen. Daarnaast zorgt dubbel isolatieglas tevens voor een betere geluidsisolatie, wat zeker van pas komt als u langs een drukke weg woont. Er is de keuze uit verschillende glassoorten. Een glazenzetter uit ons netwerk voorziet u graag van een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat u de juiste glassoort kiest.

Glasschade? Bel direct voor een glaszetter uit Veldhoven!

Binnen een half uur een glaszetter op de stoep dankzij onze 24/7 glasservice.

085 500 9976

Enkel glas

enkel glas plaatsen Veldhoven
Enkel glas werd tot een aantal jaar geleden nog wel geplaatst als standaard beglazing voor nieuwbouwpanden in Veldhoven. In het Bouwbesluit 2012 is echter vastgesteld dat vanwege isolatie en duurzaamheid minimaal standaard dubbelglas moet worden geïnstalleerd. Een enkel raam wordt sindsdien voornamelijk binnenshuis gebruikt. Denk hierbij aan glaspanelen in een deur, spiegelglas bij bedrijven en speciaal aangepast floatglas voor het creëren van veiligheidsglas. Daarnaast is een enkel paneel geschikt voor het gebruik in kastdeurtjes. Door het enkel- door dubbelglas te vervangen, zorgt de glaszetter ervoor dat de isolatiewaarde van uw pand aanzienlijk stijgt.

Soorten enkel glas

soorten enkel glas
Wanneer u op zoek gaat naar een glassoort voor uw binnendeuren, dan heeft u de keus uit diverse soorten enkel glas. Zo moet u ten eerste kiezen uit diverse kleuren. Floatglas wordt geleverd in zowel een blanke, groene, grijze, roze, blauwe en bronzen variant. Daarnaast is het ook mogelijk om een extra heldere glasplaat te kiezen. Een tweede keus bevindt zich op het vlak van decoratie: wij kunnen verscheidene bewerkingen op de glasplaat toepassen zoals patronen snijden (figuurglas), slijpen en matteren. Floatglas vormt tot slot de basis voor onder meer isolatieglas en veiligheidsglas, welke soort het best geschikt is voor u is afhankelijk van uw wensen.

Dubbel glas

dubbel glas plaatsen Veldhoven
Zoals gesteld moet dubbel glaswerk minimaal geplaatst worden om de eisen van het Bouwbesluit te halen. Een dubbel raam heeft echter meer voordelen dan het verbeteren van de isolatie. Zo hebt u bij het toepassen van dubbel isolatieglas minder last van geluid van buitenaf, en is ook de kans op inbraak een stuk kleiner. Voor een optimale isolering is het bovendien een optie om te kiezen voor HR++ beglazing. Deze glassoort maakt gebruik van speciaal Argongas dat de luchtstroom vermindert, waardoor warmte langer binnenshuis blijft. De exacte mogelijkheden voor dubbel isolatieglas bij u thuis, hangen met name af van het beschikbare budget.

Isolatieglas

isolatieglas plaatsen door glaszetter
Isolatieglas is vergelijkbaar met een dubbel raam. De ruit bestaat uit twee glasplaten met daartussenin een spouw. Waar deze spouw bij dubbel glas gevuld is met droge lucht, is dit bij isolatieglas gevuld met een speciaal gas. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Isolatieglas is verkrijgbaar in diverse gradaties en wordt ook wel hoogrendementsglas genoemd. Naast dubbel isolatieglas is het tevens mogelijk te kiezen voor driedubbel isolatieglas. Het nadeel hiervan is dat de meeste kozijnen niet geschikt zijn voor de breedte van driedubbel gelaagde beglazing. Bovendien ligt de prijs van een driedubbele ruit een stuk hoger dan dubbel isolatieglas, waardoor vele glazenzetters standaard isolatieglas aanraden.

Voordelen isolatieglas

voordelen van isolatieglas
Wanneer u op zoek gaat naar een glassoort voor uw binnendeuren, dan heeft u de keus uit diverse soorten enkel glaswerk. Zo moet u ten eerste kiezen uit diverse kleuren. Floatglas wordt geleverd in zowel een blanke, groene, grijze, roze, blauwe en bronzen variant. Daarnaast is het ook mogelijk om een extra heldere glasplaat te kiezen. Een tweede keus bevindt zich op het vlak van decoratie: wij kunnen verscheidene bewerkingen op de glasplaat toepassen zoals patronen snijden (figuurglas), slijpen en matteren. Floatglas vormt tot slot de basis voor onder meer isolatieglas en veiligheidsglas, welke soort het best geschikt is voor u is afhankelijk van uw wensen.

Glas-in-lood

glas-in-lood plaatsen
Hoewel glas-in-lood panelen tot voor kort alleen werden toegepast in kerken en monumentale panden, wordt het steeds populairder om ook binnenshuis glas-in-lood ramen te plaatsen. Deze kunt u onder andere gebruiken als voorzetramen, maar ook als los paneel binnenshuis. Bovenlichten vormen tevens een geschikte keuze voor het toepassen van glas-in-lood. Om dergelijke panelen te creëren maakt de glaszetter gebruik van diverse glasstukken die met elkaar verbonden worden door een strip van lood. Dit levert een mooi kleurenspel en unieke sfeer op voor uw huis of bedrijfspand in Veldhoven.

Ervaren glaszetter in Veldhoven gezocht?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijlijvend een offerte aan via het formulier.

085 500 9976
Offerte aanvragen

Gelaagd glas

gelaagd glas
Naast het gehard veiligheidsglas (ESG) bestaat er ook een gelaagde variant. Een gelaagd veiligheidsraam bestaat uit twee glasplaten die met een speciaal folie versmolten zijn. Deze versmelting heeft tot gevolg dat er bij een hoge impact geen gat in de ruit ontstaat. Wel kan er, vergelijkbaar met autoruiten, een sterretje in een gelaagd raam ontstaan. Deze eigenschap maakt gelaagd beveiligingsglas een uitstekende keuze voor het beveiligen van kantoorpanden en woningen in Veldhoven. De kosten voor gelaagd beveiligingsglas hangen af van verschillende factoren. Kiest u voor enkelzijde gelaagd veiligheidsglas? Dan vallen de prijzen rond de €110,- per m2. Bij de tweezijde variant is dit €130,-.

Gehard glas

glasschade voorkomen met gehard glas
De afkorting van ESG beglazing staat voor Einscheiben-Sicherheitsglas. ESG, ook wel gehard glas genoemd, is een glasplaat die via een speciaal verhittingsproces ontstaat. Bij de productie wordt het gehard glas onder hoge temperatuur verwarmd, tot het bijna zal barsten. Hierna koelt men de glasplaat snel af, waardoor ESG beglazing enorm sterk wordt. Een gehard raam is dan ook erg goed bestand tegen stoten, slagen en grote temperatuurswisselingen. Dit maakt een gehard raam erg populair als anti-inbraak ruiten. ESG of gehard veiligheidsglas zal bij schade bovendien uiteenvallen in duizenden kleine, ronde stukjes, waar geen scherpe randen aan zitten. Bij schade aan gehard veiligheidsglas is de kans op verwonding dus enorm klein.

Draadglas

draadglas plaatsen Veldhoven
Draadglas is tevens een vorm van veiligheidsglas. Het is eenvoudig te herkennen doordat er een metalen raster in de glasplaat verwerkt is. Deze metalen draden dienen niet perse voor de stevigheid van het raam, maar zullen de scherven bij glasschade goed bij elkaar houden. Hierdoor is het voor inbrekers niet mogelijk een gat in draadglas te slaan. Draadglas is verkrijgbaar in verschillende varianten. Spiegel draadglas is glas en volledig doorzichtig. Wilt u liever iets meer privacy? Kies dan voor Brute- of Engels draadglas. De brute beglazing is licht geribbeld en halfdoorzichtig. Het oppervlak is wel glas. Het oppervlak van Engels draadglas is gebobbeld en is verkrijgbaar van gedeeltelijk tot geheel ondoorzichtig.

Brandwerend glas

brandwerend glas installeren door glaszetter
Brandwerend veiligheidsglas is een goede manier om te verzekeren dat u en uw medebewoners of werknemers het pand bij brand veilig kunnen verlaten. Een brandwerend raam heeft namelijk twee belangrijke functies: het blijft intact bij hoge temperaturen zodat u niet verwond raakt door de glasscherven en daarnaast blijft de brand beperkt, doordat dit niet zomaar naar de volgende ruimte over kan slaan. Brandwerend glas is verkrijgbaar in verschillende gradaties die het 30, 60 of zelfs 120 minuten onder extreme hitte kunnen volhouden. De meest standaard variant van een brandwerend raam is enkel vlamdicht en hierbij is dus wel sprake van warmte afgifte. Toch vergroot dit in een klein pand de kans op een veilige evacuatie.

Zonwerend glas

zonwerend glas Veldhoven
Naast het enkel- dubbel-, float- en spiegelglas, bestaat er ook speciaal zonwerende beglazing. Een zonwerend raam is voorzien van een reflecterende laag, waardoor direct zonlicht zal worden gefilterd. Het grote voordeel van een zonwerend ruit is dat deze de hoeveelheid zonne-warmte vermindert. Hebt u vaak last van een stijgende temperatuur in huis tijdens de zomermaanden doordat u veel ramen heeft? Dan is zonwerend glaswerk een goede keus voor u. De mate waarin het zonwerend materiaal de zonne-warmte weert, meten wij met de zontoetredingsfactor (ZTA). Hoe lager deze waarde is, hoe beter. Houd er rekening mee dat er ook enig direct zonlicht zal verdwijnen.

Floatglas

floatglas Veldhoven
Zoals hierboven aangegeven is floatglas een speciale vorm van enkel glaswerk. Floatglas wordt gemaakt door glasstukjes samen te smelten op een hoge temperatuur en dit vervolgens te gieten in een bad van gesmolten tin. Het glasmengsel zal blijven drijven, waardoor er een perfect vlakke glasplaat ontstaat. Deze glasplaat is de basis van vele andere glassoorten, zoals isolatie- en veiligheidsglas. In oudere panden zult u merken dat de glasplaten niet volledig strak en recht zijn. Onderop is de beglazing vaak dikker dan bovenop. Deze glasplaten zijn onmisbaar voor een authentieke uitstraling, maar in nieuwere panden is het belangrijk dat de glasplaat volledig vlak is. Hiervoor wordt daarom floatglas ingezet.

Spiegelglas

Naast standaard beglazing is het tevens mogelijk om spiegelglas op maat te laten plaatsen. Spiegelglas kent vele verschillende toepassingen. Iedereen kent het spiegelglas uit detectiveseries wel, waarbij de ene kant van de ruit bestaat uit een raam en de andere zijde uit een spiegel. Dit is een zeer kostbare variant van spiegelglas dat geschikt is voor toepassingen in winkels of bedrijven. U kunt een glaszetter ook inzetten voor het vervangen van het spiegelglas op uw kledingkast of in uw badkamer. Spiegelglas is af te werken met een geslepen rand, of zelfs in diverse kleuren zodat het geen verdere afwerking vereist.

Dubbel glas lek?

Hoewel vrijwel elke glaszetter de plaatsing van dubbel glaswerk adviseert vanwege de verbeterde isolatiewaarde, loopt u op de lange termijn wel het risico dat er condens tussen de twee glasplaten ontstaat. Deze condens kan door de versleten kitranden naar binnen komen, en heeft nadelige gevolgen voor het doorzicht, maar ook de levensduur van het dubbelglas. Vaak adviseert men bij een glasservice om het condenserende dubbelglas te vernieuwen. In een aantal gevallen is het echter een optie om de condens te verwijderen met een speciaal reiniging- en herstelproces. Een gespecialiseerde glaszetter uit Veldhoven zal altijd eerst samen met u kijken naar de mogelijkheden en prijzen.

subsidie voor glazenzetter

Subsidie

Het plaatsen van goede beglazing is een echte investering in uw woning: u vergroot de waarde en isolatiewaarde van het pand, waardoor u de investering in uw beglazing op termijn terugverdiend. Toch zult u een groot bedrag moeten betalen. Daarom krijgen wij steeds vaker de vraag van klanten uit Veldhoven of het mogelijk is om voor de installatie van dubbel isolatieglas een subsidie aan te vragen. Het antwoord hierop is: ja, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. De Nederlandse overheid geeft op dit moment namelijk enkel subsidies uit aan inwoners die minimaal twee energiebesparende maatregelen toepassen. Dit is een aantrekkelijke mogelijkheid, omdat u naast deze subsidie ook extra geld op uw energierekening zal besparen. Een andere voorwaarde is dat u in de afgelopen 10 jaar geen andere subsidies op het gebied van renovaties hebt ontvangen en dat u lid bent van een Vereniging van Eigenaren. Uw subsidie loopt maximaal op tot €20.000,- en is afhankelijk van de totale kosten. Ook geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij (isolatie)glas. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

keurmerken voor de glasservice

Keurmerken

Eén van de kwaliteitskeurmerken waar wij bij onze glasservice al jaren mee werken, is het FEOR kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk staat voor het verminderen van verpakkingsmateriaal, gedegen toezicht op de productie en een eventuele ketenbeïnvloeding ten behoeve van een hogere kwaliteit en veiliger productieproces. Naast het FEOR kwaliteitskeurmerk bestaan er ook andere keurmerken, zoals bijvoorbeeld het KOMO keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dankzij deze kwaliteitslabels krijgt u een garantie op de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van een product. Hiernaast is het ook aan te raden op keurmerken en brancheorganisaties waarbij de glaszetter zich heeft aangesloten. Eén belangrijke organisatie is OnderhoudNL, voorheen was deze organisatie ook wel bekend als FOSAG. Kiest u een glazenzetter dat is aangesloten bij OnderhoudNL dan bent u verzekerd van kwaliteit, vakmanschap en vertrouwen. Vaak beschikken glazenzetters uit Veldhoven ook over een vakcertificaat die aangeeft dat de vakman in kwestie kwalitatief werk levert. Een voorbeeld hiervan is het GBO glascertificaat.

Direct contact met een glazenzetter!

Is er een barst ontstaan in het spiegelglas in uw winkel? Hebt u een vraag over het verschil tussen enkel- en floatglas? Of bent u op zoek naar een glaszetter die u direct kan helpen bij het herstellen van glasschade? Dan zit u bij ons goed. Onze glasservice is namelijk 24uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Is er bij u ingebroken? Bel dan naar telefoonnummer 085 500 9976 en er komt direct een ervaren glaszetter uit Veldhoven naar u toe. Wij garanderen dat wij de snelste spoedservice van Nederland hebben! Bij onze glasservice profiteert u naast een snelle hulp ook van aantrekkelijke prijzen. Eerst een offerte ontvangen? Vul dan het contactformulier in.

glazenzetter inschakelen Veldhoven

085 500 9976
recensie over de glaszetterNa onze verhuizing was het tijd om de enkele beglazing te vervangen. Wij zijn in contact gekomen met een glaszetter uit onze woonplaats die het dubbel glas snel voor ons kon plaatsen. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk geleverd!
H. Jager, Leeuwarden
recensie over de glasserviceToen we thuis kwamen van een avondje uit ontdekten wij glasschade. Gelukkig was er niets gestolen, maar wij wilden het raam toch graag zo snel mogelijk vervangen. Wij hebben naar 085 500 9976 gebeld en al na 25 minuten was er een glaszetter ter plaatse die de schade heeft hersteld!
R. de Roos, Veldhoven